kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Geleceğin aşçı adayları
Ece'den mutfak dersleri
Geleceğin aşçı adayları
Aşçılığın kuralları

Geleceğin aşçı adayları

Betül Yıldırım (22)
"Ailem Altınoluk'ta yaşıyor, babam zeytinyağı üreticisi. Onun damak tadı çok gelişmiştir, bir biber almak için kilometrelerce yol gider. Benim aşçılık okumamda o ısrarcı oldu. İyi ki de olmuş! Ece Hanım müthiş bir öğretmen. Bizi İstanbul'daki lokantasına da götürdü, orada da harika yemekler yapılıyor. Ben ileride bir çiftlik kurup kendi hayvanlarımdan aldığım süt, yumurta ve yağ ile yemekler yapmayı hayal ediyorum. Mezun olduktan sonra yurtdışında uluslararası mutfaklarla ilgili eğitim alabilirim."

Murat Dirgen (23)
"Yozgatlıyız, ailede herkes iyi yemek yapar. Ben de eniştemin Ankara Ulus'taki kebap lokantasında çalışıyordum. Amcam elimin bu işe yatkın olduğunu, ama önce diploma almam gerektiğini söyleyince okumaya karar verdim. Tencere yemekleri ve çorbalarda iyi sayılırım. Ama Ece Hocamız her şeyi çok güzel yapmamızı istiyor. Buradan mezun olunca kendi lokantamı açmayı planlıyorum."

Şahin Çan (18)
"Ben baba mesleğini seçtim. Babam uzun yıllar İsviçre'de büyük bir firmanın mutfağında aşçıbaşı olarak çalıştı. Şimdi de İstanbul'da mesleğine devam ediyor. Ben güzel yemekten her zaman anlardım. Ama bu okula gelene kadar yemek yapmayı bu kadar sevdiğimi bilmiyordum. Şimdi çok doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum."

Ferhat Tosun (21)
"Kayseri'den geldim. Liseyi bitirdikten sonra bir un fabrikasında çalışmaya başlamıştım ama babam devam etmemi istemedi. Bir aşçının yanına verd benii. Önce istememiştim ama sonra mutfağı ve yemek yapmayı çok sevdiğimi fark ettim. O sırada üniversite sınavlarına hazırlanıyordum. İlk tercihim burasıydı. İleride beş yıldızlı otellerde çalışıp, çok iyi bir aşçı olmak istiyorum".

Mesut Güllü (21)
"İstanbul Kasımpaşa'da doğup büyüdüm ama ailem Kayserili. Elim yemek yapmaya hep yakındı, özellikle de hamur işlerine. Arkadaşlar bana 'Patisserie Mesut' diyorlar zaten. Buraya gelmeden önce Taksim'de bir restoranda çalışıyordum. 'Hiç olmazsa doğru düzgün okuluna gideyim ve aşçılığı meslek edineyim' dedim. Böylelikle para kazanırım belki."
DİĞER GURME HABERLERİ
 Bize özgü lezzetler hangileri?
 Prensesi uyutmayan minik yeşil tane
 Tavuklarımıza lezzet geldi
 'Baklava bizimdir bizim kalacaktır'
 Kahvaltıda Van lezzeti
 Bulgur sonunda sınıf atladı
 Zengin olmanın derdi başka
 Bize de mi lolo?
 Isparta'yı mutlaka keşfedin
 Şarapçıların bilek güreşli
 Ağız tadıyla okunacak dergi...
 Kırmızı noktalı kahvehaneleri bir padişah kapattı diğeri açtı
 Anne kahvaltısı için günün her saati gidilebilir
 Kuşkonmazın zamanı geldi
 Şarap dünyasının son gözdeleri
 Mis kokan zencefilli kurabiyeler
 Baharatı kendinden
 Balık ustasının balıkçılık dersi
 Tarihi köşkün bahçesinde sayısız lezzet alternatifleri
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
AHMET ÖRS
Bize özgü lezzetler hangileri?
Coğrafi İşaretleme...
Anlamak ne zamandan beri suç?
Anlamak ne zamandan beri suç?
Vicdani Ret İnsanlık Hakkıdıryazısından dolayı yargı önüne çıkarılan...
Savunmanın tam metni
Savunmanın tam metni
"Vicdani Red Bir İnsan Hakkıdır" başlıklı Yeni Aktüel dergisinde 25...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.