kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bahçelerde romantik yemekler
Bahçelerde romantik yemekler

Yemyeşil bir bahçede, havuz kenarına kurulmuş bir sofrada dostlarınızla yemek yemenin keyfine doyulmaz. Bu yıl bahçe sofralarının en dikkat çekici aksesuarı, meşaleler, vazolar ve duvar şamdanları. Geniş şemsiyeler de sizi ve konuklarınızı güneşten koruyor
Özellikle yaz aylarında günlerin de uzamasıyla birlikte dış mekânlarda oturma süresi artıyor. Bahçe meraklıları, evlerinin içine gösterdikleri özeni dış mekânlara da yansıtıyor, çeşitli aksesuarlarla kendilerine yeni keyif köşeleri yaratıyor. Özenle hazırlanan sofralarda rengârenk, cıvıl cıvıl porselenler, büyük cam bardaklar, sürahiler, dondurmalıklar, hasır meyve kaseleri yaz coşkusunu yansıtıyor. Hamaklar, barbeküler, meşaleler, mangallar, vazolar ve yandan açılan şemsiyeler bu yıl en çok tercih edilen aksesuarlar arasında. Şemsiye ve minderlerde renk olarak mürdüm eriği, turuncu, fıstık yeşili ve siyah öne çıkıyor. Yaz gecelerini aydınlatmak için meşaleler, hasır lambalar ve doğal ağaç kavuğundan yapılma mumlar gibi egzotik aydınlatma ürünleri de yoğun ilgi görüyor. Dekoratif ürünler ithal eden İCA Home & Garden tarafından satışa sunulan İtalyan Gervasoni'nin hasır lambaları ve yemek takımları, Blomus'un meşaleleri ve Austin'in duvar şamdanları en çok rağbet gören aksesuarlardan bazıları. Güneşte solmayan ve 125 ayrı rengi ve çeşidi bulunan sunbrella kumaşları ise her türlü bahçe mobilyası minderinde kullanılabiliyor. İtalya'nın mobilya ve aksesuarlarıyla ünlü markası Gervasoni'nin yemek takımları, profesyonel bir tasarımcı ekibi tarafından İtalya'da tasarlanıyor. Gümüşten el yapımı seramiğe, modern tasarımlardan etnik çizgilere kadar geniş bir yemek takımı yelpazesine sahip olan Gervasoni ürünleri 60 avro'dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

HER CEBE GÖRE AKSESUAR
Yine İCA Home & Garden tarafından ithal edilen Blomus meşale ve kandilleri ile uzun yaz gecelerinde kurulan sofralarınıza daha dekoratif bir hava verebilirsiniz. Konik tarzdaki Blomus meşale, paslanmaz çelik gövdesi ve ahşap sapıyla estetik bir görünüme sahip. Fiyatı 79 avro. Çanak formlu Blomus masa üstü kandilleri ise uzun yanma süresiyle de dikkat çekiyor. Fiyatı 40 avro. Alüminyum ve tik ağacı kombinasyonuyla göz dolduran FIM tente ve şemsiye sistemleri de bahçe sofralarının aranan aksesuarları arasında. California Elite tente ile 15 metrekareye varan büyük alanlar dahi güneşten korunabiliyor. Oasis otağ ise alüminyum yapısı ve solmayan kumaşı sayesinde hava koşullarına dayanıklılığının yanı sıra şıklığı ile öne çıkıyor. California Elite'in fiyatı 3 bin 400 avro, Oasis otağın fiyatı ise 5 bin 91 avro. Bahçe sofraları konusunda aksesuar alışverişi için uğrayabileceğiniz adreslerden biri de Mudo Concept mağazaları. Bu mağazalarda geniş sofalardan, bahçenizin en güzel köşesine yakışacak bar masalarına, masif tik yataklardan, kalabalık misafirlerinizi ağırlayacağınız büyük yemek masalarına, güneşlikli şezlonglardan bahçenizi şenlendirecek rengârenk rüzgâr güllerine kadar geniş bir yelpaze sunuyor. Dünyanın dört bir yanından özenle seçilerek oluşturulan koleksiyonda, modasını hiç yitirmeyen tik, başka hiçbir yerde bulamayacağınız çok değişik tasarım ürünleri ile karşımıza çıkıyor. Doğal malzemeden el işçiliği ile muz lifi, su sümbülü, rattan gibi tropik bölgelerde yetişen ağaçların dal ve liflerinden üretilen mobilyalar, bu yaz Mudo bahçe koleksiyonunun öne çıkan grupları arasında. Hem iç hem de dış mekânda kullanabileceğiniz hasır oturma grupları, birinci kalite rattandan üretilmiş koltuk ve sehpaların yanı sıra, dört mevsim dış mekânda kullanılabilen, her türlü hava koşuluna dayanıklı, çevre dostu plastik rattanlar; aynı zamanda kullanım kolaylığı da sunan tik masa, şezlong ve salıncaklar da görmeniz gerekenler arasında. Ağaç desenli banklar, yapay kuyular, saksı, beşik, meşale, dekoratif kuş kafesi gibi aksesuarlar, bahçe keyfinize keyif katacak türden.

SİYAH,MAVİ VE BEYAZ ÖN PLANDA
Doğal renklerle birlikte bu yıl bahçe mobilyalarında siyah, mavi, beyaz gibi renkler de ön plana çıkıyor. Ekru ve buz mavisi minderler, krem, fuşya ve turkuvaz şezlong ve tabureler bahçelerinizi renklendirecek. Tepe Home ve Pabetland mağazaları da bahçe sofralarında kullanılacak ilginç aksesuarların bulunduğu adresler arasında. Ev dekorasyonu konusunda öne çıkan markalardan biri de Ikea. Her bütçeye uygun ürünler bulabileceğiniz Ikea'da bahçe sofraları için de çok sayıda aksesuar alternatifi mevcut. Ikea'da bahçe minderleri, barbekü ve sofra takımları, deniz çantaları ve havlular, dekoratif aydınlatma ürünleri, mum ve mumluklar, farklı renk ve desenlerde masa örtüleri, renkli bardaklar tabaklar, farklı saksı çeşitleri sunuluyor.

Neslihan TUNÇ

DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Cinsel kimlik gelişimi anne babaya bağlı
 'Üç yaşından önce kreşe göndermeyin'
 Terasların 'Kare As'ı
 Yıldız koleksiyonu
 Bu sergide ödün yok, özgürlük var
 Ruslar seksi jean seviyor
 Adalet Cingöz yazıyor
 5 öneri
 İstanbul'un en lezzetli festivali
 Şehrin ortasında müzik, doğa ve dans iç içe
 Haydi çocuklar bahçeye
 Kaçamağın 'Kare As'ı
 06.06.06 yaklaşırken
 Annem, pizza, kadınlarım ve futbol
 Ürünün başarısında tasarım çok önemli
 Bu kolyeyi takın sessiz kalmayın
 5 öneri
 Haftanın filmleri
 DVD ekranı
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
Sabah Takımı hızlı başladı
Sabah Takımı hızlı başladı
25 Haziran'da İstanbul'a doğru yelken basacak olan Sabah Yelken...
Tutuklu müze müdürünün tayini çıktı
Tutuklu müze müdürünün tayini çıktı
Uşak Müzesi'nde Karun Hazinesi içinde yer alan 'Kanatlı Deniz Atı...
Irak'ta bir Türk teknisyen kaçırıldı
Irak'ta bir Türk teknisyen ile tercümanının kaçırıldığı belirtildi.
Konteynırda bombaya Cerrah, 'parfüm şişesi' dedi
Eminönü meydanında dün sabah bir çöp konteynırında patlayan zaman...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.