kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kaçamağın 'Kare As'ı
Kaçamağın 'Kare As'ı
Haşmet Babaoğlu
Deniz Huysal
Mehmet Yaşin
Melek Manisalı

Kaçamağın 'Kare As'ı

Yazın, sıcaklığını iyice hissettirmeye başladığı şu günlerde, herkesin ortak bir dileği var: Şehirden ve işten kaçmak! Bu fırsatı bir an önce yaratmanız için bu haftanın kare asını 'En güzel kaçamak adresleri' arasından belirledik. Seçimi gazeteci Haşmet Babaoğlu, gezi yazarı Mehmet Yaşin, Ajans Medya'nın sahibi Deniz Huysal ve M3 Halkla İlişkiler'in sahibi Melek Manisalı yaptı. Feribot ve ucuz uçak biletleri sayesinde artık en uzak tatil beldesine bile birkaç saat içinde ulaşabileceğinizi düşünürsek, bu adreslerden birine hafta sonunda rahatlıkla gidebilirsiniz.
Otel Club Phokia
Bir İngiliz işletmesi olan Club Phokia, denizin tadını çıkaracağınız, Club Med'e alternatif bir tatil köyü. Sörf, su kayağı gibi deniz sporu tutkunları için ideal. Eski Foça'yı çok sevdiğini belirten Mehmet Yaşin, "Foça'da Club Phokia'yı öneririm. Ama nerede kalırsanız kalın, mutlaka büyük liman ve çevresini görmelisiniz. Yemek için ise liman kıyısındaki Celeb'in Yeri'ni tavsiye ederim. Nefis deniz mahsulleri vardır,"diyor. Tel: (02327 812 80 80 (20 hat) (Aldığı oy: 1)

Manici Kasrı
Çanakkale'ye bağlı Yeşilyurt Köyü'ndeki Manici Kasrı, sessizliğiyle ünlü... Çünkü önünden araç geçmeyen bir dağın yamacında, televizyonun olmadığı, cep telefonun bile zar zor çektiği bir yer burası. Otele gazete bile alınmıyor. Denize girmek isteyenler 4 km. uzaklıktaki Manici'nin özel plajına otelin araçlarıyla da gidebiliyor. Haşmet Babaoğlu her seferinde büyük bir keyifle ayrıldığı mekân için, "Burası benim ideal dinlenme yerlerimden biri. Manici'nin terasında kahvaltı yapıp, sonra Assos-Küçükkuyu yoluna inmek, deniz kıyısı boyunca yolu izleyip bir köyden ötekine gitmek çok keyifli. Yol üzerinde Ay Işığı lokantasına da uğramayı unutmamalı," diyor. Melek Manisalı için ise muhteşem dağ manzarası ve yemekleriyle Manici Kasrı en hoş tatil yerlerinden biri. Tel: (0286) 752 17 31 (Aldığı oy: 2)

Nesos Otel
Cunda'nın tarihi binaları arasında, küçük bir otel... Adanın mimari dokusunu bozmamak için Yunan kiremiti ve tuğlasıyla inşaa edilmiş. Tüm odaları balkonlu ve deniz görüyor. Hepsin de klima ve televizyon var. Giden herkes otelin restoranından övgüyle bahsediyor. Ayvalık zeytini, beyaz peynir ve domatesle hazırlanan 'Cunda kahvaltısı' iştah açıyor. Haşmet Babaoğlu, "Nesos restoranda bir masa kurup güneşi batırmak bir başka güzelliktir," diye anlatıyor burayı neden sevdiğini. Mehmet Yaşin ise "Cunda Adası aklıma ilk gelen kaçış yerlerinden biri. Nesos Otel'de kalıp sahildeki Bay Nihat'da dünyanın en güzel mezelerini yemenizi tavsiye ederim," diyor. Bir hatırlatma, Atlas Jet'in 9 Haziran'dan itibaren İstanbul-Edremit uçuşu başlayacak. Yani adaya ulaşım artık daha kolay. Tel: (0266) 327 29 40-41 (Aldığı oy: 2)

Ege Palas

Alsancak'taki Ege Palas, dört yıldızlı bir otelin tüm imkânlarını sunuyor. Roof barından manzara muhteşem. Yolunuz İzmir'e düşer ya da burada bir iki gün dinlenmek isterseniz, Haşmet Babaoğlu'nun önerisi Ege Palas'ta kalıp şehrin tadına varmanız. Babaoğlu, "Benim için hafta sonu kaçamağı çoğu kez kapağı İzmir'e atmaktır. Şehir olarak bambaşka bir çekicilik taşır gözümde. Alsancak kafelerinde oturmak, güneş batarken Kordon'da olmak... Daha hoş ne olabilir ki?" diyor. Tel: (0232) 463 90 90 (Aldığı oy: 1)

Maki Otel
Türkbükü'ndeki Maki Otel, denize kenarında ve kendine ait bir plajı var. Beach partileri de çok ünlü. Bu yıl yan tarafındaki Q Jazz Bar'ı bünyesine katan otel, buraya Mak İtalya adında yeni bir İtalyan restoranı açıyor. Şefliğini ise Four Seasons'ın eski şeflerinden Carlo Benardini yapacak. Otelin müdavimlerinden Melek Manisalı, "Buranın en beğendiğim şeyi denizi, yemekleri ve manzarası," diyor. Küçük bir not; otelin şefi İsmail Ceylan'ın balık buğlaması ve elmalı baklavası herkesin dilinde. Tadına bakmadan dönmeyin. Tel: (0252) 377 61 05 (Aldığı oy: 1)

Tranquilla Nehir Evi
Hafta sonu için ideal bir dinlenme yeri de Tranquilla Nehir Evi. Adını İtalyanca, 'sessizlik' kelimesinden alıyor. Odaları birbirinden bağımsız iki kişilik bungalovlar şeklinde. Hepsinin önünde bahçesi var. Melek Manisalı fırsat buldukça buraya geliyor, "Hem şehre yakın hem de havası güzel. Yürüyüş yapmak için de ideal. Ama benim en hoşuma giden şey, nehirde gezinti yapmak ve bahçesindeki hamaklarda uyumak," diyor. Otelde akşam yemeği ve kahvaltı, belli saatlerle sınırlı değil. İstediğinizde yiyorsunuz. Tel: (0216) 721 73 77 (Aldığı oy: 1)

The Marmara Bodrum
"Bodrum'a tepeden bakan otel müthiş manzarası, spası, havuzbaşı müziği ve süper barıyla harika bir kaçamak mekânı," diye tanımlıyor Deniz Huysal The Marmara Bodrum'u. Şehrin içinde yüksek bir tepeye yerleşmiş otel hem merkezde hem de şehrin karmaşasından çok uzak. Otelin teknesiyle Ege koylarında tura çıkma imkânınız var. Bodrum Kalesi manzaralı restoranında akşam yemekleri ise ayrı bir keyif. Ödüllü aşçısı Zeki Usta'nın elinden ne yerseniz, beğeneceksiniz. Tel: 0252 313 8130 (Aldığı oy: 1)

Taş Otel

100 yıllık bir bina olan Taş Otelde sadece sekiz oda bulunuyor. Denize uzaklığı 2.5 km. ama havuzu var. "İlle de deniz," diyorsanız, Alaçatı içinden plaja sürekli araç kalkıyor. Sadece kahvaltı veren otelin ev yapımı reçelleri ve kendi bahçesinde yetişen zeytinleri çok leziz. Gün içinde serinlemek istediğinizde buraya özel 'saray usulü limonata' içmeyi unutmayın. Haşmet Babaoğlu'nun da tercihi olan otel, mimarisi ve verdiği servisle Babaoğlu gibi birçok kişiyi daha cezbediyor. Tel: (0232) 716 77 72 (Aldığı oy: 1)

Mehmet Ali Ağa Konağı
1809'da tüm Datça yarımadasının ağası olan Mehmet Ali Ağa tarafından inşaa edilen bina, Akdeniz mimarisinin güzel bir örneği. 2004'te açılan butik otelin, beş konak ve 13 taş odası var. Mehmet Yaşin, Mehmet Ali Ağa Konağı için "Hararetle önereceğim bir yer. Bütün odaları antika eşyalarla döşenmiş, gerçekten görülmeye değer," diyor. Yemeklerde kullanılan tüm sebze ve meyveler konağın kendi bahçesinde yetişiyor. Konakta tarihi bir hamam ve açık yüzme havuzu var. Ayrıca 10 dakika uzaklıktaki özel plajına ücretsiz olarak servis kaldırılıyor. "Nasıl gideceğiz?" derseniz, Bodrum'dan yaz boyunca her gün Datça'ya feribot seferleri var. Müşteriler havalimanından da alınıp konağa getirilebiliyor. Tel: (0252) 712 92 57 (Aldığı oy: 1)

Swiss Inn Göcek
Göcek Koyu'nda, yeşillikler içinde bir otel. Ruhunuzu dinlendirmek ve sakin bir ortamda konforun tadına varmak istiyorsanız burası tam size göre. Bu oteli tam da saydığımız bu nedenlerden ötürü seçtiğini söyleyen Deniz Huysal, "Göcek, gürültüden uzak muhteşem bir yer. Swiss Inn ise hem iyi bir otelin her lüksüne sahip hem de bir o kadar keyifli ve sakin," diyor. Swiss Otel'in işlettiği otelde her müşteriyle bir görevli ilgileniyor. Herhangi bir sorunla karşılaştığınızda hemen imdadınıza yetişiyorlar. Kendi marinasına tekneyle de yanaşabileceğiniz Swiss Inn Göcek'in, Göcek koyunda özel bir plajı var. Otelden golf arabalarıyla buraya götürülüyor ve gün boyu oradaki restoran-bar'dan yararlanabiliyorsunuz. Tel: (0252) 645 27 59 (Aldığı oy: 1)

Kemer Golf&Country Club
Doğayla baş başa bir hafta sonu geçirmek istiyorsanız, burası iyi bir alternatif. Orman içinde kütük evlerde konaklayıp istediğiniz zaman at ile gezinti yapabilir, golf ve tenis oynayabilirsiniz. Bir açık hava sineması olan mekânın, en haraketli noktası ise bistrosu. Deniz Huysal, "İstanbul'un göbeğinde, sanki başka bir dünyadasınız. Ormanda yürüyüş, havuz başında dinlenme... Tüm bunlar eve yenilenmiş dönmenizi sağlıyor," diyor. Tel: (0212) 239 70 10 (Aldığı oy: 1)

A'jia
Kanlıca'da butik otele dönüştürülen Ahmet Rasim Paşa Yalısı, manzarası ve dekorasyonuyla herkesi büyülüyor. Toplam 16 odası var. Bunlardan biri engellil müşteriler için özel olarak dizayn edilmiş. Bahçesinde konserlerin düzenlendiği otel, restoranına dışarıdan da müşteri kabul ediyor. Deniz Huysal işlerinden uzaklaşıp, biraz nefes almak istediğinde A'jia'da alıyor soluğu, "Boğazın her iki yanına da hakim, muhteşem manzaralı, harika bir otel." Tel: (0216) 413 93 00 (Aldığı oy: 1)

The Capital Hotel
Londra'nın şık butik otellerinden The Capital, dünyanın en prestijli seyahat dergilerinden Conde Nast Traveller tarafından, 2006'nın 'en iyi restorana sahip oteli' seçilmiş. Dekorasyonunda İngiltere'nin gözde tasarımcılarının imzası var. Bir Londra âşığı olan Melek Manisalı, "Her fırsatta hafta sonu için Londra'ya gitmek hoşuma gidiyor. Son kaldığım bu oteli çok beğendim. Restoranı oldukça başarılı. Ayrıca Londra'da yeni keşfettiğim '212' adlı sadece öğlen yemeği ve kahvaltı veren restoranı da öneririm," diyor. Tel: (0871) 332 87 03 (Aldığı oy: 1)

Kıyıköy-Kastro
Kırklareli'ne bağlı Kıyıköy (eski adıyla Midye) denizin yeşille birleştiği bir yer. Pabuç ve Kazan ırmağı arasında yüksek bir tepeye kurulmuş. Kastro Kıyıköy'ün 18 km ilerisinde. 500 m. uzunluğunda, 200 m. genişliğindeki plajın hemen yanında ormanlar başlıyor. Mehmet Yaşin, "Kastro'da konaklama imkânı yok ancak Kıyıköy'de çok pansiyon var. Burada çadır kurup kamp da yapabilirsiniz," diyor. (Aldığı oy: 1)

TAM LİSTE
1. Manici Kasrı/KÜÇÜKKUYU
2. Nesos Otel/CUNDA ADASI
3. Mehmet Ali Ağa Konağı/DATÇA
4. Swiss Inn Göcek/GÖCEK
5. Maki Otel/BODRUM
6. The Marmara Bodrum/BODRUM
7. Otel Club Phokia/FOÇA
8. Taş Otel/ÇEŞME
9. Kemer Country Golf&
Country Club
/KEMERBURGAZ
10. Tranquilla Nehir Evi/AĞVA
11. Ege Palas/İZMİR
12. A'jia Otel/KANLICA
13. Kıyıköy-Kastro/KIRKLARELİ
14. The Capital Hotel/LONDRA
DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Cinsel kimlik gelişimi anne babaya bağlı
 'Üç yaşından önce kreşe göndermeyin'
 Terasların 'Kare As'ı
 Yıldız koleksiyonu
 Bu sergide ödün yok, özgürlük var
 Ruslar seksi jean seviyor
 Adalet Cingöz yazıyor
 5 öneri
 İstanbul'un en lezzetli festivali
 Şehrin ortasında müzik, doğa ve dans iç içe
 Haydi çocuklar bahçeye
 06.06.06 yaklaşırken
 Annem, pizza, kadınlarım ve futbol
 Ürünün başarısında tasarım çok önemli
 Bu kolyeyi takın sessiz kalmayın
 5 öneri
 Bahçelerde romantik yemekler
 Haftanın filmleri
 DVD ekranı
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
Sabah Takımı hızlı başladı
Sabah Takımı hızlı başladı
25 Haziran'da İstanbul'a doğru yelken basacak olan Sabah Yelken...
Tutuklu müze müdürünün tayini çıktı
Tutuklu müze müdürünün tayini çıktı
Uşak Müzesi'nde Karun Hazinesi içinde yer alan 'Kanatlı Deniz Atı...
Irak'ta bir Türk teknisyen kaçırıldı
Irak'ta bir Türk teknisyen ile tercümanının kaçırıldığı belirtildi.
Konteynırda bombaya Cerrah, 'parfüm şişesi' dedi
Eminönü meydanında dün sabah bir çöp konteynırında patlayan zaman...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.