kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Terasların 'Kare As'ı
Terasların 'Kare As'ı
Mine Kalpakçıoğlu
Nihat Odabaşı
Güliz Onursal
Arhan Kayar

Terasların 'Kare As'ı

Her yaz olduğu gibi eğlence, yine açık mekânlara taşınmaya başladı. Birkaç yıl önce keşfedilen teraslar bu yaz zirve dönemini yaşıyor. İstanbul'da ve tatil yerlerinde sayısı her geçen gün artan bu terasların en önemli özelliği yemeğin yanı sıra, güzel bir de manzara sunması. Biz de Mine Kalpakçıoğlu, Nihat Odabaşı, Güliz Onursal ve Arhan Kayar'a terasların 'kare as'ını sorduk. Sonuçlara göre üç oyla NuTeras birinci oldu. İkinciliği ise iki oyla 360 İstanbul aldı. Kapalı mekânlardan sıkılanlar, jürimizin seçtiği terasları deneyebilir.

NuTeras

200 yıllık geçmişi olan Passage de Petit-Champs'ın teras katında bulunan NuTeras, müthiş İstanbul manzarası ve Mehmet Gürs'ün hazırladığı lezzetli mönüleriyle hizmet veriyor. Geniş bir müşteri kitlesi bulunan mekânda, keyifli bir ambiyans bulunuyor. 2001'den beri hizmet veren NuTeras'ın müzikleri DJ Cenk tarafından yapılıyor. Hafta sonları çok kalabalık olan ama iş çıkışında bir şeyler içmek isteyenlerin de sıklıkla uğradığı bulunan mekânda, keyifli bir ambiyans bulunuyor. 2001'den beri hizmet veren NuTeras'ı, Güliz Onursal "Hem muhteşem yemeklerini tadıp hem otantik İstanbul'u seyredebileceğiniz bir mekân," olarak tanımlıyor. Nihat Odabaşı ise NuTeras'ın 10 puanlık bir mekân olduğunu anlatıyor: "Servisi, yemekleri, ekibi; kısacası her şeyi kusursuz. Ayrıca müşterileri de çok kaliteli. Yemek sırasında yapılan müzik çok hoş. Bu nedenle yemek yemeyi en sevdiğim yer." Arhan Kayar da yeni trend terasların öncüsü olduğu için NuTeras'ı beğendiğini dile getiriyor. Tel: (0212) 245 60 70

Club Arma
Antalya yat limanına hakim konumuyla hem gündüz hem gece muhteşem bir atmosfer sunan Club Arma, yazın en hareketli mekânları arasında. Daha önce "Club 29 Antalya" isimiyle hizmet veren mekân şimdi, Club Arma olarak faaliyet gösteriyor. Bey Dağları manzarası eşliğinde yemek yenebilecek mekânda bir de disko var. Mine Kalpakçıoğlu, "Konumundan dolayı çok seviyorum. İnanılmaz bir manzarası var. Tam falezlerin üzerinde," diyor. Tel: (0242) 244 97 10 (Aldığı oy: 1)

Beyaz Yunus Lokantası


20. yılını kutlayan Beyaz Yunus Lokantası, manzarasının dışında mezeleri ile meşhur. Ahtapot, sübye, karides ve kalamar ağırlıklı olmak üzere sayısız mezesi bulunuyor. Ağırlıklı olarak yöredeki otellerde konaklayan ve yatlarıyla seyahat eden Türk müşterilerine hizmet veren lokanta, turistler arasında da oldukça popüler. Mine Kalpakçıoğlu, özellikle dolunayda buranın keyfine doyulmadığını söylüyor: "Tepeden Fethiye körfezini seyretmek müthiş oluyor. Yemekleri çok iyi. Bence oradaki en iyi restoran." Tel: (0252) 616 60 36 (Aldığı oy: 1)

Tuus
İstanbul'un son dönemlerdeki en gözde mekânlarından biri olan Tuus Restoran, yaklaşık bir hafta önce hizmete açtığı teras bölümüyle de göz dolduruyor. Dekorasyonda çağdaş olanı klasik çizgilerle buluşturan Tuus, yeni Akdeniz mutfağının lezzetli yemeklerine özgün yorumlar getiriyor. Yaz mevsimine uygun mönüleriyle de iddialı olan restoranın öğle mönüsünde, zengin salata çeşitlerinin yanı sıra pizzalar ve hafif yemekler var. Güliz Onursal, "Yemeklerini çok beğeniyorum. Dekorasyonu da güzel," diyor. Tel: (0212) 224 81 81 (Aldığı oy: 1)

Anjelique
Ortaköy'ün popüler mekânlarından Anjelique, bu yıl yine üç ayrı katta hizmet sunuyor. Sadelik ön planda tutularak dekore edilen mekândaki aynalar, Boğaz manzarasını her yere taşıyor. Restoran olarak hizmet veren orta katta Akdeniz ve Dünya mutfağının lezzetleri, Boğaz manzarası eşliğinde sunuluyor. Nihat Odabaşı, burasının en çok tercih ettiği mekânlardan olduğunu söylüyor: "Yazlık kısmına da kışlık kısmına da hep gidiyorum. Doors grubunun bütün mekânlarını çok seviyorum. Yemekleri de mükemmel." Tel: (0212) 327 28 44 (Aldığı oy: 1)

Limon Cafe/Restoran
Limon, Bodrum'un Gümüşlük Köyü'nde antik şehrin tepesine kurulmuş, tahta iskemleleri ile masaları ve yumuşacık minderleriyle müşterilerine rahatlık vaat eden sevimli bir kafe. 200 yıllık eski bir köy evinin doğal yapısı bozulmadan inşa edilen Limon'un mutfağında yöresel yemekler tatmak mümkün. Mine Kalpakçıoğlu, "Türkiyenin en bohem güneş batışını seyredip, Türk yemekleri yiyebileceğiniz ender yerlerden. Tam dağın ortasında, tepeden denize hakim bir konumda," diyor. Tel: (0252) 394 40 44 (Aldığı oy: 1)

360 İstanbul
İstiklal Caddesi üzerindeki St. Antuan Kilisesi'nin hemen yanında, Mısır Apartmanı'nın en üst katında bulunan mekân, muhteşem bir İstanbul manzarasına sahip. Adından da anlaşılacağı gibi orada İstanbul'u her açıdan seyretmek mümkün. Türk, İtalyan ve Asya mutfağı ağırlıklı mönüsü oldukça zengin. 120 kişiye kadar hizmet verebilen mekânın kendine özgü kokteylleri de dikkat çekici. Mine Kalpakçıoğlu da manzarasından dolayı burayı çok beğendiğini dile getiriyor: "Eski İstanbul manzarası seyredip, iyi bir yemek yiyebileceğiniz şık bir yer," diyor. Arhan Kayar ise inanılmaz bir manzaraya sahip yeni bir konsept olduğu için tercih ettiğini söylüyor. Tel: (0212) 251 10 42 (Aldığı oy: 2)

Armada Teras
Işıklandırılmış İstanbul siluetinin doyasıya seyredildiği Armada Teras, bir taraftan Marmara Denizi, Kadıköy ve Adalar'ı, diğer taraftan Sultanahmet Camii ve Ayasofya'yı görüyor. Yabancı misafirlerin uğrak noktalarından biri olma özelliğine da sahip. 250 kişilik oturma düzenine sahip olan Armada Teras, yaz boyunca açık. Serin gecelerde üşürseniz, her gün dezenfekte edilen saf pamuktan şalları var. Arhan Kayar eşsiz manzarası ve özel mönüsünün yanı sıra, teras kültürünün İstanbul'daki ilk örneklerinden olduğu için Armada Teras'ı beğendiğini anlatıyor. Tel: (0212) 455 44 55 (Aldığı oy: 1)
Mikla
The Marmara Pera'nın üst katında yer alan Mikla, yaklaşık bir yıldır hizmet veriyor. Marmara Denizi'nden Haliç'e uzanan kuşbakışı bir manzaraya sahip olan mekân, üç ayrı terastan oluşuyor. Pazar hariç her gün öğle ve akşam yemeği bulunan Mikla'nın mönüsünde, Akdeniz Mutfağı'nın modern yorumları yer alıyor. Arhan Kayar da bu çeşitliliğinden dolayı Mikla'yı beğendiğini söylüyor: "Çok özel bir yemek ve içki mönüsü var. Ayrıca manzarası da oldukça büyüleyici." Tel: (0212) 243 84 60 (Aldığı oy: 1)

Bebek Oteli Teras Bar
Bebek Oteli Teras Bar, romantik geceleri sevenlerin tercih ettiği mekânlardan biri. 08.00'de açık büfe kahvaltının başladığı mekânın öğlen mönüsünde salata ve hamburger gibi seçenekler de var. Akşamları ise 01.00'e kadar bar olarak açık. Jüri üyelerimizden Nihat Odabaşı'na göre Bebek Oteli Teras Bar'ın en önemli özelliği denize çok yakın bir şekilde konumlanmış olması. Tel: (0212) 511 43 71 (Aldığı oy: 1)

Müzedechanga
Beyoğlu'nda altı yıldır beğeni toplayan Changa Restoran'a bağlı olarak hizmet veren Müzedechanga, Emirgan Sakıp Sabancı Müzesi'nin bahçesinde yer alıyor. Pazartesi hariç her gün açık olan Müzedechanga'nın mönüsünde, modern Türk-Akdeniz yemek stilinden örnekler var. Mekânın dekorasyonu ise ahşap ağırlıklı tasarlanmış. İç ve dış mekân, görsel olarak 20. yüzyıl ortası modern akım çizgisi taşıyor. Nihat Odabaşı, "Changa Restoran İstanbul gece hayatına çok büyük bir renk katıyordu. Aynı keyif burada da bulunuyor," diyor. Tel: (0212) 323 0901 (Aldığı oy: 1)

Blackk Upstairs
Kuruçeşme'de bulunan Blackk Upstairs Restaurant, bu yıl ikinci yazını yaşıyor. Emre Ergani'nin işletmeciliğini yaptığı restoranın dekoru 'antika' konseptinde tasarlanmış. Mönüsü, daha önce Niş'ten ve G by Karaf'tan tanınan isim Gül Etker'in imzasını taşıyor. Bu lezzetlerin kendisini cezbettiğini söyleyen Güliz Onursal, Blackk'in sahip olduğu Boğaz manzarasıyla da İstanbul'u anlatan en güzel yer olduğunu düşünüyor. Blackk'e giderken rezervasyon yaptırmayı unutmayın. Tel: (0212) 236 72 56 (Aldığı oy: 1)

Maçakızı
Sadece yaz aylarında açık olan Maçakızı'nda şef Aret Sahakyan, modern Akdeniz mutfağının eşsiz lezzetlerini sunuyor. Bodrum Türkbükü'nde bulunan mekânın teras bölümü oldukça sade bir dekora sahip. Tahta masa ve sandalyelerin bulunduğu Maçakızı'nda Bodrum işi masa örtüleri de ortama sıcak bir hava katıyor. Güliz Onursal "Yemeklerini de konumunu da beğeniyorum. Deniz kenarında, yeşillikler içinde muhteşem bir doğası var. İnsanı dinlendiriyor," diyor. Tel: (0252) 377 62 72 (Aldığı oy: 1)

TAM LİSTE

1. NuTeras / İSTANBUL
2. 360 İstanbul / İSTANBUL
3. Armada Teras / İSTANBUL
4. Club Arma / ANTALYA
5. Tuus / İSTANBUL
6. Anjelique / İSTANBUL
7. Beyaz Yunus
Lokantası /
FETHİYE
8. Maçakızı / BODRUM
9. Blackk Upstairs / İSTANBUL
10. Limon Cafe
Restoran /
BODRUM
11. Müzedechanga / İSTANBUL
12. Bebek Oteli
Teras Bar /
İSTANBUL
13. Mikla / İSTANBUL
DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Cinsel kimlik gelişimi anne babaya bağlı
 'Üç yaşından önce kreşe göndermeyin'
 Yıldız koleksiyonu
 Bu sergide ödün yok, özgürlük var
 Ruslar seksi jean seviyor
 Adalet Cingöz yazıyor
 5 öneri
 İstanbul'un en lezzetli festivali
 Şehrin ortasında müzik, doğa ve dans iç içe
 Haydi çocuklar bahçeye
 Kaçamağın 'Kare As'ı
 06.06.06 yaklaşırken
 Annem, pizza, kadınlarım ve futbol
 Ürünün başarısında tasarım çok önemli
 Bu kolyeyi takın sessiz kalmayın
 5 öneri
 Bahçelerde romantik yemekler
 Haftanın filmleri
 DVD ekranı
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
Sabah Takımı hızlı başladı
Sabah Takımı hızlı başladı
25 Haziran'da İstanbul'a doğru yelken basacak olan Sabah Yelken...
Tutuklu müze müdürünün tayini çıktı
Tutuklu müze müdürünün tayini çıktı
Uşak Müzesi'nde Karun Hazinesi içinde yer alan 'Kanatlı Deniz Atı...
Irak'ta bir Türk teknisyen kaçırıldı
Irak'ta bir Türk teknisyen ile tercümanının kaçırıldığı belirtildi.
Konteynırda bombaya Cerrah, 'parfüm şişesi' dedi
Eminönü meydanında dün sabah bir çöp konteynırında patlayan zaman...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.