kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Evlerin yeni ferdi olacağız'
'Evlerin yeni ferdi olacağız'
C.S.I Miami Kanal 1'de

'Evlerin yeni ferdi olacağız'

Birkaç ay önce yayın hayatına başlayan Kanal 1, iddialı programları ve Dünya Kupası maçlarıyla herkesi ekran başına toplayacak. Kanal 1 Genel Müdürü Oğuz Koloğlu, her eve girmeyi amaçladıklarını söylüyor.

Türk izleyicisi birkaç ay önce yeni bir televizyon kanalıyla tanıştı; Kanal 1. Kaliteli filmleri, iddialı haber ve magazin programlarıyla seyirciyi kısa sürede kendisine bağlayan Kanal 1 önümüzdeki hafta başlayacak olan Dünya Kupası'nı yayınlayarak popülaritesini daha da artıracak. Dünya Kupası'nın yayınlayan ilk özel televizyon kanalı olma özelliğini taşıyan Kanal 1, yayın hayatına iddialı bir giriş yaptı. Kanalın Genel Müdürü Oğuz Koloğlu, hedeflerinin güzel bir televizyon kanalı yaratmak olduğunu söylüyor: "Babaların ve annelerin çocuklarıyla beraber severek izleyecekleri bir kanal olmasını hedefliyoruz. Kanal 1, Türkiye'nin bütün bölgelerinde kabul gören, her kapının kendisine açılacağı, evde artı 1'inci kişi olacak bir televizyon kanalı olacak." Daha birkaç aylık bir yayın hayatı olmasına rağmen kanal, hedeflenen noktaya ulaşmak için önemli ve büyük adımlar atıyor. AGB'nin yaptığı ölçümlere göre Kanal 1'in daha şimdiden ilk 100 program sıralamasına giren birçok programı bulunuyor. Bu programların başında Ece Erken'in sunduğu Büyüle Beni, haber programı Muhabir, Ana Haber Bülteni ve SABAH Gazetesi'yle ortak yapılan Sabah Çocuk Kulübü geliyor. Oğuz Koloğlu ilk 100'e giren program sayısını artırmayı ve daha üst sıralarda yer almayı hedeflediklerini söylüyor.

YAZ AYLARINDA DA İDDİALI
Yaz döneminin gelmesiyle dizilerine ara veren, iddialı yapımlarını yayından kaldıran çoğu televizyon kanalının aksine Kanal 1, yaz aylarında da iddialı programlarla izleyicinin karşısında olmaya devam edecek. Oğuz Koloğlu bunun nedenini şöyle açıklıyor: "Yaz döneminde televizyon kanalları, izleyicisi yok diye genelde mola veriyor. Ben bunu televizyon izleyicisine ihanet olarak görüyorum. Kışın sırtına bindiğin izleyiciyi yazın niye ihmal ediyorsun? Herkes kendini deniz kenarına atmıyor ki; Türkiye'de yaşayan insanların yüzde 90'ından fazlasının eğlencesi sadece televizyon. Bu yüzden biz hiç ara vermeden yayınlarımıza hızla devam edeceğiz." Kanal 1'in bu yaz izleyicisine sunacağı programların başında daha önce de söylediğimiz gibi büyük bir futbol şöleni olan Dünya Kupası geliyor. Gökhan Telkenar yönetimindeki spor servisi Almanya'nın 12 farklı kentinde oynanacak olan 64 maçı canlı olarak Türk izleyicisine aktaracak. Maç yorumları Gökhan Telkenar'ın yanı sıra birçok sürpriz isim tarafından yapılacak. Dünya Kupası yayınlarında NTV de Kanal 1'e destek verecek.

ÜNLÜ EKRAN YÜZLERİ
Dünya Kupası'nnı yanı sıra bu dönemde başlayacak birçok yeni proje de Kanal 1 ekranlarında olacak. Maçlar azaldıkça bu yeni projelerin sayısı da artacak. Metin Uca'nın sunduğu Pasaporala ve yabancı formatlı bir yarışma programı olan Watch Your Step yakında izlemeye başlayacağımız yeni programlardan. Kanal 1'de yabancı dizilerin yanı sıra yerli diziler de izleyeceğiz. Yeni sezonda birçok iddialı yerli dizi teker teker izleyicinin karşısına çıkacak. Koloğlu, Türk halkının sevdiği, yüksek izlenme oranlarına sahip bazı dizilerin de transfer listelerinde olduğunu anlatıyor. Ayrıca Parmak İzi, Kamerada Hırsız Var gibi reality show'lar yeni bölümleriyle karşımıza çıkmaya devam edecek. Hafta içi dört gün ise Oğuz Koloğlu'nun projesi olan Gece Nöbeti adlı bir talk show kuşağı yayınlanacak. Bu talk show'da her günün sunucusu farklı olacak. Ayrıca Türkiye'nin çok ünlü ekran yüzleri farklı programlarla Kanal 1'de olacak ama henüz sözleşme imzalanmadığı için Koloğlu isim vermek istemiyor. Kanal 1'in iddialı olduğu yayınlarından biri de her akşam ekrana gelen filmler. Chantier Film'le ortak çalışma sonucunda seçilen ve sinema seyircisine hitap eden filmler dünya sinemasının en iyi örnekleri olma özelliğini taşıyor. Pazar akşamları, gerçek bir sinema seansı gibi filmi tek bir reklam arasıyla yayınladıklarını söyleyen Koloğlu, bu uygulamalarının daha şimdiden taklit edildiğini ve başka bir özel kanalın aynı sloganla film yayınlamaya başladığını söylüyor.

Eylem BİLGİÇ

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Bir oyuncak olmadığını bilmeli
 Göçmen kuşlar size de güle güle!
 'Demokratlar onu yalnız bırakmayacak'
 'Brezilya'ya gol yağabilir'
 'Başarısızken herkes seviyordu'
 'Türkiye'nin en havalı sokakları burada'
 Kara kıtayı futbol kurtaracak
 Yönetmenlikten yöneticiliğe
 Vur patlasın, çal oynasın
 İçinden seks geçen otel
 'Benim bebeğimi yapar mısın?'
 'Anlaştığım kadın, doğal yöntemle çocuk istemedi'
 Dünyadaki hayatı fanusa sığdırdılar
 Unkapanı'ndan yükselen sesler
 Gürcistan'ın tüm renkleri İstanbul'da
 Kampusta şenlik var
 'Unutma beni, unutama beni'
 1. Kadıköy Kısa Film Festivali
 Rebel Moves Çubuklu'da
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
SUNAY AKIN
Bize en yakın Batı'da...
Yaşamdan Dakikalarekibi olarak...
Manzara mükemmel mönü esprili
İstiklal Caddesi'ndeki Mısır apartmanında yer alan 360'ın mükemmel bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.