kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ZİYARETE SEKİZ ÖĞRENCİ KATILDI.... İstanbul Bilfen Koleji ile Atina’nın Diamandopoulou Koleji 5 yıl önce ‘kardeş okul’ olma kararı aldığında Türk dostu olarak bilinen Bakoyanni, tebrik etmiş ve Türk öğrencileri Atina’ya davet etmişti. Dünkü ziyarete kızlı erkekli 8 öğrenci katıldı.
İt dalaşı gerginliğini barış şiiri yumuşattı
Gül: Sorunu kırmızı hat çözer
Bakoyanni: Tamamen kaza

İt dalaşı gerginliğini barış şiiri yumuşattı

Bembeyaz giysiler içindeki Türk çocukları Bakoyanni'yi ziyaret etti. Ziyarette, "Ege'den bir kuş" geçti şiiri okundu. Türk dostu Yunanistan Dışişleri Bakanı Bakoyanni'nin işi zor. Kalbi Ege'de kalan Bakan, şahin görünümlü bir güvercin durumunda.

Türk ve Yunan savaş uçaklarının Ege üzerinde çarpışmasından doğan yankılar henüz durulmamışken, Türkiye'den gelen bembeyaz giysileri içindeki çocuk grubu Yunan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni'nin gönlünü aldı. İstanbul Bilfen Koleji ile Atina'nın Diamandopoulou Koleji 5 yıl önce 'kardeş okul" kararı aldığında Dora Bakoyanni Atina Belediye Başkanlı ğı koltuğunda oturuyordu. Bakoyanni'yle o dönemde tanışan okul yöneticileri ve öğrenciler, bu yıl Bakoyanni Dışişleri Bakanı olunca kendisine tebrik mesajı göndermiş, Bakoyanni de Atina'ya davet etmişti.
Dünkü ziyarete kızlı erkekli 8 öğrenci geldi. Dora Bakoyanni, "Türkiye ile Yunanistan ilişkilerinin bir çok ortak noktası olduğu gibi anlaşamadıkları bazı noktalar da vardır. Biz büyükler işte bu anlaşmazlık noktalarını gidermeye çalışıyoruz. Bizim ana ve babalarımızın çektiği acıları siz yeni kuşağın çekmemesi için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

DUYGULANDI
Çocuklar keman eşliğinde her iki dilde de şair Özdemir İnce'nin "Ege'den bir kuş geçti." şiirini okudu. "Ege'den bir kuş geçti/ Türk mü idi Yunan mıydı anlayamadım/ Senin milletin nedir diye sordum/ Ben martıyım dedi /Yaşım evren kadar eski; vatanım ise bu topraklar, bu gökyüzü ve bu denizdir/ Sınırları da hava ve sudur" dizelerinin yer aldığı şiir Bakan Bakoyanni'yi çok duygulandı rdı. Çocuklar, şiirin yazılı olduğu bir plaketi Bakoyanni'ye hediye etti.

STELYO BERBERAKİS / ATİNA

***

Keman sesi ve Özdemir İnce'nin Sisam ile Kuşadası arasında uçan bir martının öyküsünden yola çıkarak barış için yazdığı şiir, 48 saattir Türkiye toplantıları yapılan Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni'nin odasını doldurduğunda herkes biraz şaşkındı.

TÜRK DOSTU OLMAK ZOR
Türk dostu olarak bilinen ama ülkede son 1 aydır yükselen Türkiye karşıtlığı nedeniyle şahin mesajlar vermek zorunda kalan Bakan Bakoyanni de şiire ve müziğe tepkisiz kalamadı. Aylar önce Atina'ya davet ettiği Türk öğrencilere verdiği randevunun bu kadar ters bir zamana denk gelmesi nedeniyle gergin olan Bakan Bakoyanni; 'çözemediğimiz sorunları umarım siz çocuklar çözeceksiniz' derken yorgundu. Bugünlerde Yunanistan'da en zor şey galiba Türkiye dostu olmak. Pontus Soykırımı iddialarının başlattığı ve medyanın durmadan şişirdiği gerginlik uçak kazası yla birlikte üst seviyeye çıkmış. Atina televizyonları Ankara'dan yapılan açıklamaların aksine Türk pilotun Yunan askerlerine silah çektiğinde ısrarlı. En komik olanı ise Dışişleri Bakanlı ğı döneminde Türk-Yunan dostluğu için çalışan PASOK Lideri Papandureu'nun durumu. Papandureu, hükümeti yetersiz tepki vermekle suçluyor. Çünkü şu aralar Türkiye'ye verilecek iyi bir mesaj, birkaç puana mal olabilir. Bu sesler ne kadar kuvvetlenir kestirmek zor ama Türkiye ziyareti öncesinde yaşanan kazaya bakacak olursak Bakoyanni'in kalbi Ege'de kalmış olmalı. Şahin görünümlü bir güvercin olmak kolay değil..

ÖZAY ŞENDİR / ATİNA

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Genelgede engel yok
 Erdoğan - Merkel görüşmesi
 Yüce Divan Topçu kararını erteledi
 İçişleri'nin "İçkili yer" itirazına Danıştay'dan ret
 Erdoğan ile Baykal'ın 'ıvır zıvır' atışması
 Berlin'de de türban sorunu
 Attıklarını vurdular tabancaları kaptılar
 AK Partili kadın vekiller Emine Hanım'a sahip çıktı
MUHARREM SARIKAYA
Gül: Hedefleri askerle aramızı açmaktı
Danıştay'a...
YAVUZ DONAT
Başbakan Erdoğan, Merkel'le buluşurken
Başbakan Erdoğan...
15 milyon dolar, küller içinde kaldı
Yanan kargo bölümünde kilolarca altın ile 15 milyon dolar tutarında...
Liseli iki gence kız meselesinden infaz
Samsun'da okula gitmekte olan iki liseli, başka bir lisenin son sınıf...
İşte derin devletin gizli anayasası
İşte derin devletin gizli anayasası
Danıştay'a yönelik saldırıyla yeniden gündeme gelen 'Ergenekon' adlı...
Radyoaktif madde zırh içinde
Radyoaktif madde zırh içinde
Kargo binasında radyoaktif maddelerin bulunduğu bölümün yanması...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu