kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Danıştay saldırısıyla ilgili 4 kişi cezaevine gönderildi

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği tarafından tutuklanmasına karar verilen ve Danıştay 2. Dairesi'ne yönelik saldırıyı gerçekleştiren Alparslan Arslan ile İsmail Sağır, Osman Yıldırım ve Tekin Irşi cezaevine gönderildi.

Zanlılar, tutuklama kararı sonrasında adliyedeki işlemlerin tamamlanmasının ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince cezaevine götürüldüler. Zanlıları adliyeden çıkışı sırasında görüntü almak isteyen basın mensupları ile çevrede güvenlik önlemleri alan çevik kuvvet polisleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

KİLİT ZANLI HASTANEDEN ÇIKARILDI


Danıştay'a ve Cumhuriyet Gazetesine yönelik saldırılara ilişkin aranan ve bıçakla yaralanmış olarak hastaneye kaldırılan Muzaffer T, hastaneden çıkarıldı.

Tedavi gördüğü Acıbadem Kadıköy Hastanesi'nden saat 17.10 sıralarında çıkarılan Muzaffer T, geniş güvenlik önlemleri altında beyaz bir minibüse bindirildi.

Muzaffer T'nin bulunduğu minibüsün hareketinin ardından yol bir polis aracı ile kesilerek basın mensuplarının takip etmesi engellendi. Polis aracına, içerisinde maskeli özel hareket timlerinin bulunduğu eskortların eşlik ettiği görüldü.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Danıştay'a ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik saldırılara ilişkin aranan ve bıçakla yaralanmış olarak hastaneye kaldırılan Muzaffer T, uçakla getirildiği Ankara'da sağlık kontrolünden geçirildi. THY'nin tarifeli uçağı ile Ankara Esenboğa Havalimanı'na getirilenMuzaffer T'nin, apronda bekletilen ambulansla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldüğü öğrenildi.Muzaffer T'nin sağlık kontrolünden geçirildiği bildirildi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN: ZİNCİRİN HALKALARI TEK TEK TESPİT EDİLİYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştaya yönelik silahlı saldırıyla ilgili olarak, ''Zincirin halkalarını tek tek tespit ediyor ve sona yaklaşıyoruz. Polisimiz, istihbaratımız başarılı bir sınav veriyor. Hedefimiz, son noktaya ulaşabilmek'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Dünya Ekonomik Formu Ortadoğu Toplantısı çerçevesinde düzenlenen toplantıda, yabancı basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Danıştaya yapılan saldırıyla ilgili gelişmelerin sorulması üzerine, şöyle konuştu:

''Bunlar geçici durumlar. Ben bunu baskı olarak görmüyorum. Böyle bir şey söz konusu değil. Puslu havayı sevenlerin gayretleri bunlar. Şu anda bizzat kendim takip ettim. Takip ettiğim, bu yakalanan failin bağlantıları neresidir konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Zincirinhalkalarını tek tek tespit ediyor ve sona yaklaşıyoruz. Bugüne kadar bu tür olaylarda şu andaki operasyonlar gibi netice alan operasyonlar hiç olmadı. Polisimiz, istihbaratımız başarılı bir sınav veriyor. Hedefimiz, son noktaya ulaşabilmek.''

ÇELİK: 'KUKLACI DA EN KISA ZAMANDA YAKALANACAK'

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Türkiye'nin huzuruna sıkılmış, birlik beraberliğe sıkılmış, iktidara sıkılmış kurşunları aleyhimize kullanacakların hevesleri kursaklarındakalacaktır'' dedi.

Gençlik ve Spor Müdürlüğü salonunda düzenlenen AK Parti Van İl 2. Olağan Kongresi'ne katılan Bakan Çelik, yaptığı konuşmada, zaman zamanTürkiye'de bazı olumsuzlukların meydana gelebileceğini belirterek, bu olumsuzlukların kimseyi karamsarlığa düşürmemesini istedi.

Bazı siyasi partilerin erken seçim istediklerine işaret eden Çelik, ''Vatandaşın seçim diye bir derdi yok. Kamuoyu araştırmalarına baksınlar, seçim isteyen partiler. Bunlar barajın altında olan partilerdir. Halkın bize güveninden zerre kadar bir şüphemiz yok ama bizim işimiz var. Projelerimiz var. Türkiye'yi seçim ortamına iterek ekonomik dengeleri bozmaya kimsenin hakkı yoktur'' diye konuştu.

Türkiye'de bir kaç gün önce herkesin lanetlediği bir olay meydana geldiğini belirten Bakan Çelik, şunları söyledi:

''Hepimizin lanetlediği bir terör olayı meydana geldi. Danıştay 2.Dairesine bir serseri, adeta kimin kuklası olduğu belli olmayan bir adam gitti. Silahlı bir saldırı düzenledi. Değerli bir hakimimiz vefatetti. Bu arada bu serseri yakalandı. Ama kuklacı yakalanmadı. Şu anda polisimiz, emniyetimiz kuklacının peşinde. Onun ipini kim sallıyorsa onun peşinde. İnanıyorum ki bu kuklacı da en kısa zamanda yakalanacak ve birilerinin iddia ettiği gibi, birilerinin de arzu ettiği gibi kuklacının da çok farkı çevrelerin adamı olduğu ortaya çıkacaktır. Bugünkü gazetelere bakarsanız ne dediğimi çok iyi anlarsınız.''

Bakan Çelik, şöyle devam etti:

''Değerli bir hakimin cenazesini bahane ederek, uzun zamandır partimize karşı kin ve nefret duygularını içinde depolayan bazı siyasimuhaliflerimiz, bazı ideolojik gruplar, adeta Kocatepe Camisi'nin avlusunda kin ve nefretlerini kustular. Şunun bilinmesinde fayda var, Türkiye'nin huzuruna sıkılmış, birlik beraberliğe sıkılmış, iktidara sıkılmış kurşunları aleyhimize kullanacakların hevesleri kursaklarındakalacaktır. Onların bu gayretlerini boşa çıkaracağız. Bu memlekette huzursuzluk çıkaranlar öncelikle bu ülkenin düşmanıdır, iktidarın düşmanlarıdır. Bu tezgaha gelmeyelim, bu tuzağa düşmeyelim.'' Bakan Çelik, daha sonra CHP'den AK Parti'ye geçen Sağmalı BelediyeBaşkanı İsmet Özaydın ile Çiçekli Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç'ın rozetlerini takarak, ''Bunu Sayın Deniz Baykal'a bildirmek istiyorum''dedi.

Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel, AKParti Batman Milletvekili Ahmet İnal, Van milletvekilleri Cüneyt Karabıyık, Halil Kaya, Yekta Haydaroğlu, Maliki Ejder Arvas, Belediye Başkanı Burhan Yenigün ile partililer katıldı. Abdullah Bayram ve Mustafa Bilici'nin başkanlığa aday olduğu kongrede, 650 delegenin oy kullanacağı bildirildi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Ecevit'in uyutulmasına devam
 Kamyonette 47 kişi varmış
 KPSS-2 başvuruları yarın
 'Albay' yaralı bulundu
 Kupürlere bakıp saldırıyı planladım
 Karaoğlan için bugün kritik gün
 Çankaya'nın kapısında kendini vuran Fikriye
 Bağcılar'daki 'cephanelik' eve polis baskını
 Futbol çetesine 99 yıl istendi
 Arıcıyı terörist sanıp öldürdüler
YILMAZ ÖZDİL
42 Afgan
Abi acayip trafik...
ERGUN BABAHAN
Korku ve gerilime oynamak
Danıştay'a yapılan alçak...
MEHMET BARLAS
Büyük balık küçük balığı yutar demişler...
Koca bir...
UMUR TALU
Bir de katil var!
Belki kısmetsiziz, belki de...
ERDAL ŞAFAK
Yeni teşvikli bölgemiz: Mısır
Dünya Ekonomik...
Bağdat'ta nihayet 'gerçek' bir hükümet
Hükümette Şiiler çoğunluğu aldı... Tartışmalı içişleri ile savunma...
'İran Yahudileri kurdele ile fişleyecek' iddiası
İran'da halkın tek tip kıyafet giymesini öngören yeni yasayla ilgili...
Özdemir'in kabusu Muhafız Alayı
Özdemir'in kabusu Muhafız Alayı
Adı "Fenerbahçe'nin Yeni Başkanı" olarak geçen Nihat Özdemir'in,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu