kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
TAŞOCAĞI İŞÇİLERİNDEN ECEVİTE ZİYARET....  GATA çok sayıda vatandaş, siyasi ve partilinin akınına uğrarken, dün de Bartının Amasra ilçesindeki taşocağından 15 işçi, ellerinde çiçek ve dev Ecevit posteriyle hastaneye geldi. Geçmiş olsun dileklerini ileten işçiler, daha sonra Amasraya geri döndü.
Karaoğlan için bugün kritik gün
Demirel'den eski dosta: Dua ediyorum

Ecevit'in kader günü

Ecevit ameliyattan sonra ilk kez bugün uyandırılacak. Fiziki tepki olursa rehabilitasyon başlayacak.

Beyin kanaması sonucu geçirdiği ameliyatın ardından 48 saat "uyutulan" Bülent Ecevit, bugün uyandırılacak. Nörolojik testlerde ümit verici sonuç alınırsa rehabilitasyona başlanacak. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Ecevit'e yapılan testlerin olumlu sonuç verdiğini belirtti. Sezer, Ecevit'in komada olmadığını, uyutmanın iyileşmenin çabuklaşması için yapıldığını söyledi.

Karaoğlan için bugün kritik gün

İki gündür "uyutulan" Ecevit için bugün doktorlar kararlarını verecek. Karaoğlan tepki verirse uyandırılıp rehabilitasyona alınacak aksi durumda ise yine uyutulacak.

GATA'da geçirdiği 4.5 saatlik beyin ameliyatının ardından 48 saatliğine uyutulan eski Başbakan Bülent Ecevit bu sabah uyandırılacak. Boğazı açılarak, yaşam destek ünitesine bağlanan Ecevit için bugün kritik kararlar verilecek. Hekimler bugün önce Ecevit'in düzenli solunumunu yapıp yapamadığına bakacak. Ardından bazı nörolojik testler uygulanarak vücudun tepki verip vermediği kontrol edilecek. "Eğer ümit veren bir sonuç alınırsa" Ecevit için rehabilitasyon süreci başlatılacak. Ecevit'in rehabilitasyon sürecine alınsa bile eski sağlığına kavuşamayabileceği belirtiliyor. Eski Başbakan'ın bundan sonra yürümesinin çok güç olacağı, hayatını tekerlekli sandalyede sürdürebileceği kaydediliyor. Ecevit'in konuşamayacağı da belirtiliyor. Ecevit, uyandırıldığında beklenen fiziki tepki alınamaması durumunda ise GATA doktorları yeniden "uyutma" kararı verebilecek.

DOKTORU HAYATA DÖNDÜRDÜ
Rahşan Hanım ve Ecevit'in rahatsızlandığı anda olay yerinde olanların anlatımına göre, Ecevit'i "uyutulma" sürecine taşıyan kritik saatlerde şunlar yaşandı: Kocatepe'de Mustafa Özbilgin'in cenazesinden döndükten sonra Ecevit çifti evlerine geldi. Ecevit, duş alıp çıktıktan sonra pek iyi olmadığını söyleyerek, yatağına uzandı. Ecevit'in bir anda konuşması bozuldu. Bunun üzerine koruma müdürü Recai Birgün'e haber verildi. Korumalar ve Rahşan Ecevit, hemen özel doktoru Mücahit Pehlivan'ı aradı. Pehlivan, en geç 10 dakika içinde evde olabileceğini kaydetti. Doktor Pehlivan telefonda, Birgün'den Ecevit'in takma dişlerini çıkarmasını istedi. Ardından başını geriye doğru yaslayarak, ciğerlerine su gitmemesi için göğsünü yukarı doğru tutmasını istedi. Mücahit Pehlivan da 10 dakikadan kısa süre içinde eve ulaştı.

EVDE SOLUNUMU DURDU
Pehlivan, eve girdiğinde Ecevit'in solunumunun tamamen durduğunu fark etti. Bunun üzerine hemen ince bir hortum bulunmasını istedi. Ancak evde hortum bulunamadı. Bunun üzerine bir koruma, tansiyon aletini göstererek, doktora "Bu olur mu?" diye sordu. Doktor Pehlivan, bıçakla tansiyon aletinin hortumunu kesti ve Ecevit'in boğazından ciğerlerine salladı. Rahşan Hanım, Pehlivan'a "Ne yapıyorsun" diye sordu. Pehlivan, "Ciğerlerde biriken sıvıyı dışarı atmamız gerekir. Onu emip çıkaracağım" dedi. Rahşan Hanım, Pehlivan'a doğru uzanarak "Bırak ben emeyim" dedi. Ancak doktor Pehlivan, buna müsaade etmedi. Ve Ecevit'in ciğerlerine toplanan kanla karışık sıvıyı birkaç kez hortumla emerek, dışarı boşalttı. Bu sırada ambulans da gelmişti. Hemen korumalar ve ambulanstakilerin yardımıyla Ecevit araca taşındı. Ecevit'in bu sırada büyük tansiyonu 20, küçük tansiyonu ise 11'i gösteriyordu. Rahşan Hanım'ın da oluru alınarak, GATA'ya götürülmesine karar verildi.

SEZER: OLUMSUZ DEĞİL
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Ecevit'in durumunda "olumsuzluğa doğru en ufak bir gelişmenin" bulunmadığını söyledi. Sezer doktorların bugün bir değerlendirme yaparak uyandırma ya da bir süre daha uyutma kararı verebileceğini söyledi.

Sibel HÜRTAŞ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 'Albay' yaralı bulundu
 Kupürlere bakıp saldırıyı planladım
 Çankaya'nın kapısında kendini vuran Fikriye
 Bağcılar'daki 'cephanelik' eve polis baskını
 Futbol çetesine 99 yıl istendi
 Arıcıyı terörist sanıp öldürdüler
YILMAZ ÖZDİL
42 Afgan
Abi acayip trafik...
ERGUN BABAHAN
Korku ve gerilime oynamak
Danıştay'a yapılan alçak...
MEHMET BARLAS
Büyük balık küçük balığı yutar demişler...
Koca bir...
UMUR TALU
Bir de katil var!
Belki kısmetsiziz, belki de...
ERDAL ŞAFAK
Yeni teşvikli bölgemiz: Mısır
Dünya Ekonomik...
Bağdat'ta nihayet 'gerçek' bir hükümet
Hükümette Şiiler çoğunluğu aldı... Tartışmalı içişleri ile savunma...
'İran Yahudileri kurdele ile fişleyecek' iddiası
İran'da halkın tek tip kıyafet giymesini öngören yeni yasayla ilgili...
Özdemir'in kabusu Muhafız Alayı
Özdemir'in kabusu Muhafız Alayı
Adı "Fenerbahçe'nin Yeni Başkanı" olarak geçen Nihat Özdemir'in,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu