kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Başlarında yaşlı bir deli dünyayı kurtarıyorlar!
Başlarında yaşlı bir deli dünyayı kurtarıyorlar!
Efektler iddialı hadi hayırlısı!
O Bu Filmin Babası!

Başlarında yaşlı bir deli dünyayı kurtarıyorlar!

Türk sinemasının kült filmi 'Dünyayı Kurtaran Adam'ın yeni versiyonunun seti evlere şenlik. Kartal Tibet, oyuncuları için 'Bunlara benim gibi yaşlı bir deli gerekiyordu' diyor. 'Herkes yerine!!! Karı gibi oturmayın!' deyince peri bacalarını bile titretiyor. Cüneyt Arkın sete gelince herkesin eli ayağına dolanıyor....

Nisan ayında bir basın toplantısıyla 'Dünyayı Kurtaran Adam' filminin devamı çekileceği söylendiğinde herkes gibi ben de ürkmüştüm. Düşünün ki 25 yıl önce çekilen film için yönetmeni Çetin İnanç bile 'Sıkıysa daha kötüsünü çekin' demişti. Acaba çekilecek yeni film bu meydan okumaya cevap niteliğinde miydi? Yeni filmde de pala bıyıklı uzaylılar, peluşlu canavarlar, Star Wars'tan montajlanmış sahneler olacak mıydı? Her şeyden önemlisi insanların beynine kazınan Cüneyt Arkın'ın 'Vücudundan kurtul, zihnin ve ruhunla yaşa, o zaman toprak altında nefes alabilirsin' şeklindeki hayat felsefesi repliklerinin bu filmdeki yeri neydi?

TÜRKAN ŞORAY KURALLARI!
Tüm bu soru işaretleri kafamda 'Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu' filminin setine, Kapadokya'ya gittim. Kapadokya'nın mistik atmosferinde, peri bacaları gölgesine kurulan sete gitmeden önce uyarıldık. Fotoğraf çekmek, oyuncularla konuşmak, soru sormak, nefes almak yok, yok, yok... Yokluklar altında başlayan izlenim maceramın sonunda yapımcıların neden bu kadar 'hassas' olduklarını anladım. Film bırakın vizyona girmeyi, daha çekimler başlamadan eleştirilmeye başlanmış. Hevesi kursağında kalan yapımcılar da 'kötü niyetli' medyaya dertlerini anlatamayacaklarını düşündüklerinden sessiz sedasız filmlerini çekmek istemişler. Sonunda bir grup basın mensubu ki, bu benim de içinde bulunduğun grup oluyor, sete alınınca Türkan Şoray kuralları gibi 'Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu' kuralları ortaya çıkmış. Biz yine de soru da sorduk, fotoğraf da çektik kimse kusura bakmasın!

KİMİ ARARSAN BURADA...
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki film 'Dünyayı Kurtaran Adam'ın devamı değil. Bu, apayrı bir senaryosu olan, teknolojik anlamda 25 yıl öncekiyle uzaktan yakından alakası olmayan, sadece eski filme küçük bir çengelle bağlanan yepyeni bir uzay filmi. Uzay filmini Türkler çekince, uzay ve Türk kavramı birleşince ortaya komik film çıkacağını tahmin etmek güç değil. Zaten filmde yok yok. Futbolcu da var, manken de, sunucu da, yazar da... Neyse ki oyuncu da var. Öyle bir film düşünün ki Mehmet Ali Erbil'i de, Burak Hakkı'yı da, Pascal Nouma'yı da, Şebnem Scheaffer'ı da, Deniz Seki'yi de, Hıncal Uluç'u da, Ayşen Gruda'yı da görmek mümkün.

PASCAL NOUMA YİNE YAKALANDI!
Yapımcı firma Tiglon-Redsofa Entertainment'tan Cengiz Çağatay her telden bu kadar kişiyi ancak Kartal Tibet gibi bir ustanın idare edebileceğini söylüyor. Kartal Tibet ise 'Bunlara benim gibi yaşlı bir deli gerekiyordu' diyor. Kartal Tibet 'yaşlı bir deli' mi onu bilemem ama sete gittiğimizde beni korkuttuğu kesin. Pascal Nouma'yı otelde 'playstation' oynarken bırakıp, sabahın erken saatinde yarı uykulu gittiğimiz setten peri bacalarını titreten bir ses yükseliyordu:

BACALARI BİLE TİTRETİYOR
'Herkes yerine!!! Karı gibi oturmayın!!! Ozi düş oğlum düş diyorum!!... Ozi aşağı, Ozi yukarı, Biri Ozi'ye ölmeyi öğretsin, Ozi sağa dön, Ozi sola dön...' Filmin çocuk oyuncusu Ozi, Kartal Tibet'ten en çok azarı yiyen zavallıydı. Peribacalarını titreten ses Kartal Tibet'e aitti. Ama biz oraya ait değildik. Savaş sahnesi için bir araya toplanmış oyuncu ve figürasyonlar bize sanki onlar değil de biz uzaylıymışız gibi bakıyorlardı. Kendimize kıyıda köşede bir yer bulunca Kartal Tibet'e değil soru sormak, yaklaşmanın bile sette olay çıkaracağını fark ettim. Ne zaman ki sahneler çekildi, Usta işinin bitirmenin huzuruna erdi biz de sakinleşen Tibet'le konuşma fırsatı bulduk. Kartal Tibet film için 'Galiba iyi olacak' diyor ama eklemeden duramıyor: "Kuzguna yavrusu güzel gelirmiş, biz çok iyi bir ekiple çalışıyoruz. Bu filmden ümitliyim" diyor.

KAPADOKYALI KOMPLE OYUNCU
Bu arada kamera konusuna hiç yabancı olmayan Kapadokya halkına değinmeden edemeyeceğim. Ne tesadüftür ki filmde yüzlerce figürana ihtiyaç duyulmuş. Yönetmen yardımcıları köy köy, ev ev gezerek figüran avına çıkmışlar. Teyzeler yemeklerini ocakta bırakıp, çocuklar okullarını ihmal edip, amcalar kahve keyiflerine ara verip sete, ulvi görevlerini icra etmeye gelmişler. Tam 500 figüran görev başındaydı Kapadokya'da, söyleyenlerin yalancısıyım. Benim anlattıklarım yeterli gelmediyse ya da birazcık da olsun merakınız uyandıysa filmi izlemek için ekim ayını beklemeniz gerekiyor. 'Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu' 20 Ekim'de vizyona giriyor. İyi seyirler, çekenlerin de ellerine sağlık...

Sonat BAHAR / Haber Merkezi

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 İstanbul Avrupalı'nın gözdesi
 Cannes'da ilk kez bir Türk standı açıldı
 Çalışanlara masaj yaptırın verim alın
 Modacılar yarışacak iyi olan kazanacak
 Gizemli NATO önümüzdeki hafta geliyor
 Günaydın için saygı gecesi
 Türkiye'nin trend gurusu Tülin Şahin
 Şiir Köşesi
 Günün fotoğrafları
 Güneş kremi kullanmadan olmaz!
 Kalın ve yoğun saçlar için seri
 Suya dayanıklı bakışlar
 Karın selülitlerine kesin çözüm!
 Tarikatla işim olmaz!
 'İlk gece' anısına dövme yaptırıyor
 Robbie çocukları zekileştiriyor
 Filmlerde sevişmek zor geliyor
 Kıskançlık krizleri yaşıyor
 Artık jean'in de sıkıştırılmışı var!
 Vitrin meleği
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Baklalı...
İnek sütü bebekte zekâ geriliği yapıyor
İnek sütü bebekte zekâ geriliği yapıyor
Bebeğinizin sağlıklı beslenmesi için, dünyanın en ünlü uzmanlarından...
Yanlışlar ve Doğrular
Yanlışlar ve Doğrular
İshal olunca kolalı içecekler içilmeli.
YANLIŞ...
Helin'den Galatasaray tasarımları
Helin'den Galatasaray tasarımları
Helin Avşar, 22 Nisan'da oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için...
Tuğba'dan Yıldız'a ikinci darbe
Tuğba'dan Yıldız'a ikinci darbe
Geçtiğimiz hafta Kral TV'nin ödül töreninde sahneyi oyuncak...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.