kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Canaydın'dan çarpıcı açıklamalar
Polat Teketek'te konuştu
Canaydın'dan çarpıcı açıklamalar

Canaydın'dan çarpıcı açıklamalar

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Fenerbahçe'nin 3,5'da bir fiyatına kurdukları takımla şampiyon olduklarını söyledi.

Kalyon Otel'de düzenlenen Memorial 11 Altın Adam Yarışması jüri toplantısında nisan ayının yöneticisi ödülünü alan ve burada soruları yanıtlayan Canaydın, gelecek sezon için de keselerine uygun transferler gerçekleştireceklerini belirterek, ''UEFA ve Süper Kupa'yıalan Galatasaray'ı sallamak için konuşulan konu hep para oldu. Sıkıntıhep vardı. Bu sene de sıkıntı sürdü. İkinci olan rakibin 3,5'da bir fiyatına kurduğumuz takımla şampiyon olduk'' diye konuştu.

Sarı-kırmızılı takımın yeni yönetim kurulunda yer alan başkan yardımcısı Adnan Polat'ın şampiyonlukta faydası olduğunu kaydeden Başkan Canaydın, şunları söyledi:

''Ancak, Galatasaray bir ekiptir. Herkesin eşit seviyede katkısı var. 2002 yılında göreve geldiğimizde şampiyon olmuştuk. Biz bu şampiyonlukta sadece 7 maçta kulübü yönettik. Yapılan kongre sonrası eski yönetim kurulu üyelerim şimdi de yanımda. Bana yardımcı oluyorlar. Ayrıca bu sezonki şampiyonluğun yüzde 70 payı eski yönetim kurulunundur.''

Başkan olarak 5 günlük ömürlerinin olduğunu dile getiren Özhan Canaydın, ''Pazar günü galip geldiğimiz de 'En büyük başkan' deniliyorama cuma günü karşılaşmayı yitirdiğimiz de 'Bilmem ne başkan, istifa et' sloganları atılıyor'' dedi.

'PROTESTOYA BEN MÜSAADE ETTİM'

Canaydın, sezon içinde yaşanan sıkıntılar sırasında futbolcuların protestosuna kendisinin müsaade ettiğini söyledi.Özhan Canaydın, parasal yönden yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak,''Futbolcuların protestosuna ben izin verdim. Zaten sabah değil de akşam antrenman yaptılar. Bu şekilde deşarj oldular'' dedi.

Şampiyonlukta özellikle takımın 3 kaptanı Hakan Şükür, Hasan Şaş ve Ergün Penbe'nin çok büyük katkısı olduğunu vurgulayan Canaydın, ''Şampiyonlukta elimizde tek sihirli değnek vardı. Bu da futbolculardı. Hele hele 3 kaptanımız müthiş bir performans gösterdiler. Gözlerim yaşardı. Bu 3 kaptan Türk spor tarihine altın harflerle yazılmalı'' diye konuştu.

'ŞAMPİYONLUK MAÇINDA ŞUURLUYDUM DİYEMEM'

Başkan Canaydın, ligin son haftasında Kayserispor ile yapılan maçta şampiyonluk heyecanıyla şuurlu hareket etmediğini dile getirdi.Fenerbahçe'nin Denizlispor karşısında 1-0 yenik duruma düşmesinin ardından sahaya indiğini hatırlatan Canaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu sırada şuurluydum diyemem. Teknik direktör Gerets, bana geldive 'Başkan 16 dakika uzatmışlar, tedbirli ol' dedi. Sıkışık durum içinde kaldım. 17-20 saniye kala biz gol atıyorsak, başka takım da atabilir. Sonuçta mutlu sona ulaştık. Orada bir oyuncumu öptüm. Yüzünüboyamış, boya yüzüme bulaştı. Bazıları 'Bu ciddi başkan bile yüzünü boyadı' dediler. Evimde maçı izleyen ailem ise başımın kanadığını düşünmüş.''

'FENERBAHÇE KONUSUNDA SUÇUMUZ YOK'

Başkan Canaydın, Fenerbahçeli yöneticilerin ''17 takıma karşı mücadele ettik'' şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, ''Fenerbahçeli arkadaşlar '17 takıma karşı savaştık' dedilerse, bunda bizim suçumuz yok'' dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı'ndan Fenerbahçe Kulübü'nün kendisinin ayrıldığını dile getiren Canaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Vakıf toplantılarında Fenerbahçe konusu bir kez gündeme geldi. Yazılı ayrılma taleplerini kabul mü edelim, aidatı ödeyelim mi şeklindeki konuşmalarda konu gündeme geldi. Fenerbahçe buraya gelmiyorsa 17 kulüp niye düşman olsun? Ben ısrarla davetime devam ediyorum ama genel kurula kadar zaman var. Bu toplantıda haziran ayı içinde olacak. Çok üzülerek söylüyorum ayrılmalarını kabul edeceğiz. Fakat Fenerbahçesiz bu işlerin yürümeyeceğini bilecek kadar sporun içindeyim.''

Kendisinin her zaman centilmence davrandığını ifade eden sarı-kırmızılı kulübün başkanı, ''Yıkılmadım, ayaktayım. Ben, Fenerbahçe'nin bizi yendiği maçta başkan Aziz Yıldırım'ın elini sıktımve alkışladım. Bunu sadece bu maçta yapmadım. Kendi sahamızda yediğimiz golde de Anadolu'daki bir karşılaşmada da yaptım'' dedi.

AZİZ YILDIRIM'A KIRILDIĞI MAÇ

Fenerbahçe'nin son olarak kendilerini 4-0 mağlup ettiği karşılaşmada sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım ile birlikte yan yana oturduklarını hatırlatan Canaydın, şöyle devam etti:

''Kırıldığım nokta var. 4-0'lık karşılaşmada 90 dakika yan yana oturduk, tek kelime etmedi, arkasını döndü. Ben gelirken, 'Aziz buradayım, Merhaba' dedim. Bir kuvvet komutanı, 'Fenerbahçeli olarak özür diliyorum' dedi. Galatasaray olmadan Fenerbahçe, Fenerbahçe olmadan Galatasaray'ın olamayacağını söyledi.''

'YERİMİZE KÖTÜ EKİPLER GELİR'

Özhan Canaydın, sert mizaçlı, haşin gözüken, çok enteresan biri olduğunu ifade ederek, spor otoritelerine yönelik, ''Ama yumuşak kalpliyim. Bizim gibi yöneticilere yardımcı olun. Bu amatör bir iş. Bizim gibi insanlar kaçarsa olmayacak insanlar gelir. Bizim gibi insanları yıpratıp gitmemize neden olunursa, arkamızdan çok kötü ekipler gelir. Çok büyük paralar dönüyor. Kalemleriniz süngü olmasın''diye konuştu.

'BABAM BEŞİKTAŞLIYDI'

Başkan Canaydın, spor basınının da takım tutma hakkı olduğunu ama taraf tutma hakkına sahip olmadığını söyledi.

Maçlarda yaşanan olaylar sonrası ilgili kurumlar olarak kararlar aldıklarını hatırlatan Canaydın, ''Taraftarların grup halinde maçlara gitmesine karşıyız. Bu işi aşmamız lazım. Bütün ilgili kurumlar el elevererek bunu başaracağız. Aramızdan heyet seçelim, maçları nasıl oynayacağımızı, tribünleri nasıl düzenleyeceğimizi ve bu konuda taraftarlara yönelik eğitim verelim'' diye konuştu.

Özhan Canaydın, rahmetli babasının da Beşiktaşlı olduğunu belirterek, ''Ancak beni Galatasaray Lisesi'ne götürdü. Ben Galatasaraylı oldum. Torunu da Galatasaraylı oldu. Bu nedenle son döneminde yüzde 50'şer Beşiktaşlı ve Galatasaraylı oldu'' diyerek sözlerini tamamladı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Sharapova İstanbul Cup'tan çekildi
 Semih 2 yıl daha Fenerbahçe'de
 F.Bahçe Servet ile 3 yıllık anlaşma sağladı
 Cavcav: Yıldırım Fener'e zarar veriyordu
 Christoph Daum Ameliyat oldu
 Roberto Carlos Real Madrid'i istiyor
 Artık ben yokum
 Yedi aday var
 Nobre'yi Aksu bitirdi
 Cimbom 2. ailem
 Herkes tek yumruk oldu
 Marco 3 yıl daha Fenerbahçe'de
 Artık kupa istiyorum
 İlk aday Simplicio
 Polat'la Teke Tek
 Trabzon Santini'den cevap bekliyor
 Juve didik didik
 Plajda heyecan başlıyor
 Banvitspor evinde bitirdi
 Günün içinden-1
 Günün içinden-2
GÜRCAN BİLGİÇ
Reis hesabı ödedi
F.Bahçe'nin 'tek...
KAZIM KANAT
Bugün Beşiktaş'ın doğum günü
Bugün 19 Mayıs...
Cumhuriyet bombacısı çıktı
Cumhuriyet bombacısı çıktı
Danıştay'ı basarak bir hâkimi öldürüp 4'ünü yaralayan Alparslan...
'Yılmayacağız'
'Yılmayacağız'
Halk, üniversiteliler ve rektörlerle birlikte Ata'ya çıkarak...
Tarih öğretmeni eski model çıktı
Tarih öğretmeni eski model çıktı
ABD'nin Florida eyaletindeki bir lisede tarih öğretmenliği yapan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu