kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Polat Teketek'te konuştu
Canaydın'dan çarpıcı açıklamalar

Polat Teketek'te konuştu

Galatasaray Kulübü Başkan YardımcısıAdnan Polat, kulübün bulunduğu koşullar içinde Galatasaray'a olağanüstü yıldız futbolcular getirmenin imkanı olmadığını söyledi.

Adnan Polat, ATV'de yayınlanan ''Teke Tek'' programında çarpıcı açıklamalar yaptı. Bu tür yıldız futbolcuları getirmenin imkanı olmadığını vurgulayan Polat, ''Zaten ben de böyle yıldızlar getirmenintaraftarı değilim. Futbolcuyu alıp yıldız yaratmak daha önemli.

Galatasaray'da şu anda ciddi yıldız adayları var. Bunları herkes seyretti. Altyapıdan gelecekler de var. Geçmişte altyapıdan gelen futbolcularımızla büyük başarılar elde ettik'' diye konuştu. Başkan yardımcısı Polat, Galatasaray'ın eksiğini giderecek 2 tane iyi futbolcuya ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''O da şu andaki mevcut Türk oyuncular arasında yok. Bu 2 oyuncuyualmak zorundayız, bir tanesi ön libero, bir tane de sol tarafta oynayacak iyi bir sol ayaklı usta oyuncu. Diğer yandan elimizde 5 yabancı oyuncunun kontratları sürüyor, birini göndermek için çok cidditazminatlar vermek gerekiyor. Bir tek Saidou gitti zaten, o da Galatasaray'ın ortasını yeterince taşıyacak bir oyuncu değildi. İlk etapta orta sahaya bir oyuncu alıyoruz, temaslarımız var, bittiği zaman açıklayacağız. Dünya Kupası'nda mücadele edecek Iliç, Tomas ve Heinz'a teklif gelirse görüşeceğiz.''

'ASLA UÇMAYACAĞIZ'

''Transferde asla uçmayacağız, ayaklarımız yere basacak'' diyen Polat, imkanlar çerçevesinde bir takım oluşturup, yine şampiyonluğa oynayacaklarını söyledi.

Adnan Polat, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde öncelikle çeyrek finali hedefleyeceklerini, daha sonra da basamak basamak çıkmaya çalışacaklarını vurguladı.

'GERETS GENÇLERE ÖNEM VERİYOR'

Teknik direktörleri Erik Gerets'in 1 yılı opsiyonlu, 2 yıl daha sözleşmesinin bulunduğunu anlatan Adnan Polat, Belçikalı teknik adamıngençlere büyük önem verdiğini anlattı.

Polat, Galatasaray'ın mevcut imkanlarında ve mevcut futbol takımı yapısıyla, ''Yıldızlar Topluluğu'' olarak nitelendirdiği Fenerbahçe'yekarşı şampiyon olduğunu kaydederek, ''Galatasaray'da oynayan 9 futbolcu 17-18 yaşında. Bu takıma karşı, bu ekonomik imkanlarla, Türkiye Ligi'nde rekor puanla şampiyon oldu, Galatasaray kendi rekorunu kırdı. Bu teknik adam tutulmaz mı?'' diye konuştu.

Gerets'in bir takım eksikleri varsa, bunların Türkiye'yi tanıma sürecinde olmasından kaynaklanabileceğini savunan Adnan Polat, ''Bu sürede yeterince destek aldı mı, almadı mı, bilmiyorum. Ama gelecek sezon bir eksiği varsa biz ona destek vereceğiz, Hocayı duruşu, tarzı,yaklaşımları ve prensipleriyle beğeniyorum. Eksiklerini gidermek bizimgörevimiz, kendisiyle devam ediyoruz'' dedi.

'GALATASARAYLI İŞ ADAMLARINDAN BORÇ İSTEYECEĞİZ'

Başkan yardımcısı Polat, Florya'da sahipleri oldukları araziyi mutlaka değerlendirmeyi düşündüklerini ifade ederken, buradan büyük gelirler elde edebileceklerini söyledi.

Buranın değerlendirebilmesi için ve kulüp çalışmaları için mutlakabir köprü finansman gerektiğini anlatan Adnan Polat, pazartesi gününden itibaren Galatasaraylı işadamlarına giderek kulüp için borç isteyeceklerini söyledi.

Polat, kulübe yardım için SMS kampanyaları düzenleyeceklerini de vurguladı.

'DİREKTEN DÖNDÜK'

Bu sezon Futbol Federasyonu'ndan gerekli lisansı aldıklarını dile getiren Adnan Polat, ''Ancak futbol tabiri ile direkten döndük'' dedi.Adnan Polat, ''Bardağı taşıran son damlanın oralardayız. Gelecek sezon çok daha iyi olmalıyız. Futbol tabiriyle direkten döndük, almayabilirdik. Ucundan döndük. Ama Türkiye'de belki 1-2'sinin haricinde bütün kulüplerde bu sıkıntı var. Daha gerçekçi, daha profesyonelce düşünmek zorundayız. Şirketlerimizi gerçek anlamda yönetmemiz lazım, camiamızın anlayışla karşılaması lazım. Bazı tüzük değişikliklerine ihtiyacımız var'' şeklinde konuştu.

'FAIR PLAY ÇERÇEVESİNDE DAVRANACAĞIZ'

Yönetimde de görev aldığından itibaren hiçbir camiaya ve kulübün tarafını aşağılayıcı, rencide edecek tek kelime etmediğini savunan Polat, kendilerinin gelecek sezon da fair play çerçevesinde davranacaklarını söyledi.

Polat, karşılarındaki rakiplerden de aynısını bekleyeceklerini vurgulayarak, aksini yapanlara da aynı cevabı vereceklerini anlattı.

DEMİRÖREN'E TEKLİF

Adnan Polat, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'e, Temmuz ayından Almanya'da oynayacakları Süper Kupa final maçı öncesinde, oraya yönetimler olarak aynı uçakta gitme teklifi yaptı.

''İki kulüp yöneticileri aynı uçakta gitsin'' diyen Polat, Demirören'den daha olumlu bir tepki alacağını düşündüğünü kaydetti.

Fair play için her şeyi yapacaklarını da vurgulayan Polat, ''Federasyon başkanına 'Önce cezaları bize verin' dedim. Ama bize cezaverip, başkalarına aynı şekilde vermezlerse, eşitlik ilkesi bozulduğu zaman, aynı şekilde hatta daha sertinden cevap veririz'' ifadesini kullandı.

'ŞAMPİYONLUKTA EN ÇOK CANAYDIN İÇİN SEVİNDİM'

Adnan Polat, şampiyon olduklarında en çok kulüp başkanı Özhan Canaydın için sevindiğini ifade etti. Canaydın ile birbirlerini çok iyi anladıklarını ve uyumlu bir şekilde çalıştıklarını anlatan Polat, ''50 senedir kulübe hizmet ediyor, kötü bir dönem yaşadı. Şu şampiyonlukta en çok Özhan Bey için sevindim'' dedi.

Polat, Galatasaray'ın yeni yönetiminde bireysel olarak bazı sıkıntıların yaşanabileceğini ve yönetimin 1-2 fire verebileceğini ifade ederken, ''Galatasaray bu yokluk döneminde nasıl kenetlendiyse, Galatasaray yönetimi de kenetlenecek. Bu yönetimle kimyası uyuşmayan arkadaşımız olabilir. Ancak bu yönetim bu işe sarılacak ve bir dahaki seçimlere kadar Galatasaray'ın, en azından bu sıkıntılarını çözüm sistemi içine oturtmuş olarak genel kurula gideceğini düşünüyorum. Bizgelecek seçimlere kadar çok sıkı şekilde gideceğiz'' diyerek sözlerinitamamladı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Sharapova İstanbul Cup'tan çekildi
 Semih 2 yıl daha Fenerbahçe'de
 F.Bahçe Servet ile 3 yıllık anlaşma sağladı
 Cavcav: Yıldırım Fener'e zarar veriyordu
 Christoph Daum Ameliyat oldu
 Roberto Carlos Real Madrid'i istiyor
 Artık ben yokum
 Yedi aday var
 Nobre'yi Aksu bitirdi
 Cimbom 2. ailem
 Herkes tek yumruk oldu
 Marco 3 yıl daha Fenerbahçe'de
 Artık kupa istiyorum
 İlk aday Simplicio
 Polat'la Teke Tek
 Trabzon Santini'den cevap bekliyor
 Juve didik didik
 Plajda heyecan başlıyor
 Banvitspor evinde bitirdi
 Günün içinden-1
 Günün içinden-2
GÜRCAN BİLGİÇ
Reis hesabı ödedi
F.Bahçe'nin 'tek...
KAZIM KANAT
Bugün Beşiktaş'ın doğum günü
Bugün 19 Mayıs...
Cumhuriyet bombacısı çıktı
Cumhuriyet bombacısı çıktı
Danıştay'ı basarak bir hâkimi öldürüp 4'ünü yaralayan Alparslan...
'Yılmayacağız'
'Yılmayacağız'
Halk, üniversiteliler ve rektörlerle birlikte Ata'ya çıkarak...
Tarih öğretmeni eski model çıktı
Tarih öğretmeni eski model çıktı
ABD'nin Florida eyaletindeki bir lisede tarih öğretmenliği yapan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu