kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
CHP Merkezine 'törensiz' açılış

CHP, Söğütözü'nde yaptırılan yeni genel merkez binasına taşındı. Genel Başkan Deniz Baykal, çağdaş, modern bir binaya sahip olduklarını, ancak lüks ve gösterişten kaçındıklarını söyledi.

Danıştaydaki saldırının ardından, bugün yapılacak olan açılış töreni ve şöleni iptal eden CHP, bugünden itibaren yeni binasında çalışmalarını sürdürecek.

Bütün birimlerin taşınma işlemi sonuçlanıncaya kadar, kısa bir süre personelin bir bölümünün CHP'nin Üsküp Caddesindeki eski genel merkezde çalışmalara devam edeceği bildirildi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Anıtkabir'de düzenlenen törene katıldıktan sonra, eski Başbakan BülentEcevit'in tedavi gördüğü GATA'ya giden Baykal, daha sonra yeni genel merkeze geçti. Baykal ve parti yöneticilerinin yanı sıra bazı milletvekilleri ve partililer de genel merkeze geldi. 20 kattan oluşan yeni genel merkez binasının 12. katındaki makam odasına yerleşen Baykal, partililerle sohbet etti. Baykal, gazetecilere yaptığı açıklamada, partinin uzun bir süredenberi özlediği bir mekana kavuştuğunu ve çok mutlu olduğunu söyledi.

Yeni genel merkezin çağdaş, modern bir bina olduğunu ancak lüks ve gösterişten kaçınıldığını kaydeden Baykal, kaynakların çok verimli değerlendirildiğini anlattı. Malzeme seçiminde titizlikle hareket edildiğini belirten Baykal, binayla ilgili bazı spekülasyonlar yapıldığını hatırlattı. Baykal, binanın ana girişinde ''ithal granit kullanıldığının'' öne sürüldüğüne dikkati çekerek, ''Oysa, söz edilen Ankara'da kaldırım taşı olarak da kullanılan tamamen yerli bir malzeme'' dedi.

Baykal, binanın tümüyle partinin öz kaynakları kullanılarak yapıldığını, bağış ya da desteğin söz konusu olmadığını vurgulayarak, partisinin şu anda 75 il merkezinde ve pek çok ilçe merkezinde kendi binalarında faaliyet gösterdiğine işaret etti.

Göreve geldikleri 2000 yılından itibaren ''tutumlu'' bir yönetim anlayışı sergilendiğini kaydeden Baykal, parti yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür etti. Baykal, ''Akıllı, sorumlu, yolsuzluğa fırsat vermeyen bir anlayışla nasıl yeni bir genel merkez binasına kavuştuysak, inşallah CHP iktidarıyla da Türkiye'yi borçlarını ödemiş,ekonomisi ayağa kalkmış, vatandaşları huzurlu bir ülke haline getireceğiz'' diye konuştu.

Baykal, eski genel merkez binasıyla ilgili bir soru üzerine henüz kesin karar vermediklerini, binanın verimli bir şekilde nasıl kullanılacağı konusunda değerlendirmelerin sürdüğünü söyledi.

25 MİLYON YTL'YE MAL OLDU

CHP'nin yeni genel merkezi 8 bin 700 metrekarelik arsa üzerine kurulu ve 27 bin 400 metrekare kullanım alanına sahip. İnşaatı Doğuş Grubu tarafından yapılan yeni genel merkez binası, 3'ü zemin altında olmak üzere toplam 20 kattan oluşuyor. Binada 600 kişilik konferans salonunun yanı sıra 300 kişilik eğitim salonu yer alıyor. Binada parti tarihinin sergileneceği bir müzede de oluşturulacak.

Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu toplantıları ile basın toplantılarında kullanılacak üç ayrı salonun daha yer aldığı yeni genel merkezde, Genel Başkan Deniz Baykal'ın makamı için 12. kat ayrıldı.

Binanın 9, 10 ve 11. katlarında genel sekreter, genel başkan yardımcıları ve genel sekreter yardımcıları ve Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin odaları bulunuyor.

Genel merkezde, personel ve konuklar için düzenlenen kafeteryaların yanı sıra, özel konukların ağırlanacağı bir de ''VIP Kafeterya'' yer alacak. Sigara içmenin yasak olacağı yeni binada, 330 binek oto ve 10 otobüs kapasiteli kapalı garaj da bulunuyor.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 "T.C laik bir hukuk devletidir"
 Ecevit'in durumu ciddi
 Bakan Şener: Tepkiler normal
 Özkök'ten halkın duyarlılığına takdir
 Siyasilere protesto
 Başbakan Erdoğan cenazeye katılmadı
 'Toplum mühendisleri tekrar işbaşı yaptı'
 'Hadisenin derin kökleri var'
 Arınç'ın sözleri CHP'lileri kızdırdı
 Bizi de mi öldürteceksiniz
 Çiçek'ten Sezer'e jet yanıt geldi
MAHMUT ÖVÜR
İstanbul Özel İdare'de neler oluyor?
Başta İstanbul...
YAVUZ DONAT
Anıtkabir'de sel
Perşembe sabah saat 10.30...
MUHARREM SARIKAYA
Örgütün kimliği
Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel...
Miti'yle Mustafa Kemal'in ilişkisi bir valsle başladı
Bulgar Miti Kovaçeva, Sofya'ya askeri ataşe olarak atanan Mustafa...
Tekrar askerlik yapmak isterim
Fethullah Gülen üç şeyi tekrar yaşamak isterim" diyor: Askerliği...
Cumhuriyet bombacısı çıktı
Cumhuriyet bombacısı çıktı
Danıştay'ı basarak bir hâkimi öldürüp 4'ünü yaralayan Alparslan...
'Yılmayacağız'
'Yılmayacağız'
Halk, üniversiteliler ve rektörlerle birlikte Ata'ya çıkarak...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu