kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Atılan su şişesi Aksunun omuzuna isabet etti.
Siyasetçilere protesto

Saldırıda ölen Danıştay Yargıcı M. Yücel Özbilgin dün Ankara'da toprağa verildi. Özbilgin'in Kocatepe Camisi'ndeki cenaze töreninde politikacılar yuhalanarak protesto edildi. Bakan Aksu'ya su fırlatıldı, Çevre Bakanı Osman Pepe ise atılanlardan korunmak için kask taktı.

Siyasilere protesto

Danıştay 2'nci Daire üyesi Özbilgin için yapılan cenaze törenlerinde askerler alkışlanırken, siyasiler özellikle de hükümet üyeleri yuhalandı ve tepki gördü. Aksu'ya şişe fırlatıldı, Gül'e çantayla vuruldu.

Danıştay'daki kanlı saldırıda yaşamını yitiren üye Mustafa Yücel Özbilgin için düzenlenen cenaze törenlerine, gözyaşı, öfke ve hükümete yönelik protestolar damgasını vurdu. İçişleri Bakanlığı ve Danıştay'daki törenlerin ardından Kocatepe Camii'ndeki Cenaze namazı için onbinlerce kişi toplandı. Başbakan Erdoğan'ın Antalya'da olduğu için katılmadığı törenlerde vatandaşın hükümete yönelik tepkisi sert oldu. Özbilgin için ilk tören İçişleri Bakanlığı'nda düzenlendi. Kanlı saldırıdan dolayı öfkenin adresinin hükümet olacağının ilk işaretleri de burada verilmeye başlandı. Vatandaşlar bakanları ve AKP milletvekilleri yuhaladı. "Hizbullah dışarı", "hükümet istifa",Gülün üstüne Cumhuriyet gazetesi fırlattılar."Laiklik düşmanı Meclis Başkanı", "Katil hükümet, katil Başbakan", sloganları atıldı.

PROTESTOCU AŞIK VEYSEL'İN KIZI
Törenlerde öfkenin ikinci adresi önceki gün yargıçların kanın döküldüğü saldırıya sahne olan Danıştay binası oldu. Buradaki törende hükümeti Dışişleri Bakanı Gül temsil etti. Dakikalarca yuhalanan Gül "ıslık ve alkışlarla" protesto edildi. Sloganları arasında bahçeye giren Gül'e bazı vatandaşlar, "defolun..." diye bağırdı. Bir kadın da Gül'e elindeki çantayla vurdu. Aşık Veysel'in kızı olduğu öğrenilen Menekşe Süzer, korumalar tarafından iteklenerek uzaklaştırıldı. Özbilgin'in cenazesi Kocatepe götürülürkenBir vatandaş Bakan Şenere böyle bağırdı.kalabalık yürüyüşü Kızılay'da gövde gösterisine dönüştü. Onbinlerce kişi Atatürk Bulvarı'nı trafiğe kapadı. Atılan slaganlara sadece ezan okunurken ara verildi. Kalabalık sık sık "Tayyip türbanı al başına çal" diye bağırdı.

BAKAN PEPE KASKLA KORUNDU
Öfkesi daha da artan kalabalık, törene katılmayı göze alan bakanlar zor anlar yaşattı. İçişleri Bakanı Aksu, Adalet Bakanı Çiçek, Orman Bakanı Pepe ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener sert protestoların hedefi oldu. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, kalabalıkta fark edilmeyince protestolardan kurtulurken, Bakan Aksu'ya petCENAZEDE KATİL HÜKÜMET HESAP VERECEK SLOGANI ATILDI...   10 binden fazla vatandaşın katıldığı cenaze töreninde Tayyip istifa, Şeriata geçit vermeyeceğiz, Katil hükümet hesap verecek sloganları atan grup, Danıştay bahçesine de Türkiye laiktir, laik kalacak, Mollalar İrana dövizleri astı. Komutanlar ise alkışlarla karşılandı.şişe fırlatıldı. Bir vatandaş Bakan Şener'in sırtına kağıt fırlatırken yolunu kesen bir başka vatandaş da, "Şerefsizler...Ne yüzle geliyorsunuz" diye bağırdı. "Katiller dışarı" sloganı atan kalabalıktan bir vatandaş Bakan Pepe'nin yüzüne bayrak attı. Polis, Pepe'yi korumak için başına kask geçirdi. Pepe, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun aracı ile alandan kaçırıldı. Cenazeye milletvekilleriyle beraber katılan CHP Lideri Baykal da tepki gördü. Vatandaşların bir kısmı "Sine-i Millet" diye bağırırken bir kısmı da Baykal'ı protesto etti. Anavatan lideri Erkan Mumcu da, kendisine tepkigösteren bazı vatandaşlarla tartışırken namaza duracağını belirterek saftan çıkarılmasına izin vermedi. Kalabalığın herhangi bir tepki vermediği liderler Mehmet Ağar ile Devlet Bahçeli oldu.

SEZER VE ASKERLER ALKIŞLANDI
Genelkurmay Başkanı Özkök ve kuvvet komutanlarını ise büyük bir coşku ve alkışlarla karşılandı. Cumhurbaşkanı Sezer ve eşine de "Türkiye sizinle gurur duyuyor" sloganları atıldı. Cenaze namazı kılındıktan sonra güçlükle yürüyerek camiye gelen eski Başbakan Bülent Ecevit ve eşi de vatandaşlar tarafından alkışlandı. Özbilgin'in cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu kıldırdı.

ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Başbakan Erdoğan cenazeye katılmadı
 'Toplum mühendisleri tekrar işbaşı yaptı'
 'Hadisenin derin kökleri var'
 Arınç'ın sözleri CHP'lileri kızdırdı
 Bizi de mi öldürteceksiniz
 Çiçek'ten Sezer'e jet yanıt geldi
MAHMUT ÖVÜR
İstanbul Özel İdare'de neler oluyor?
Başta İstanbul...
YAVUZ DONAT
Anıtkabir'de sel
Perşembe sabah saat 10.30...
MUHARREM SARIKAYA
Örgütün kimliği
Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel...
Beyin kanaması geçiren Ecevit ameliyata alındı
Ankara'daki evinde dün gece aniden rahatsızlanınca solunumu duran...
Miti'yle Mustafa Kemal'in ilişkisi bir valsle başladı
Bulgar Miti Kovaçeva, Sofya'ya askeri ataşe olarak atanan Mustafa...
Cumhuriyet bombacısı çıktı
Cumhuriyet bombacısı çıktı
Danıştay'ı basarak bir hâkimi öldürüp 4'ünü yaralayan Alparslan...
'Yılmayacağız'
'Yılmayacağız'
Halk, üniversiteliler ve rektörlerle birlikte Ata'ya çıkarak...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu