kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"T.C laik bir hukuk devletidir"

Başbakanlık Yeni Binada, 81 ilden gelen gençleri kabul eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Anayasa'da belirtildiği şekliyle Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir" dedi.

Erdoğan, Türk gençliğinin gelinen noktada tek adım bile geri gidilmesine müsaade etmeyeceğini belirterek, şunları söyledi:

''Bu vazgeçilmez temel değerler hem geliştirilecek hem de birbirini tamamlayacak niteliktedir. Eğer bunları kavram kargaşalığına kurban etmezsek, bu değerler devletimizin ve hukuk düzenimizin asli özellikleri olduğu içindir ki, Anayasa'da belirtildiği şekliyle Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir.

Bugün muhafaza, yarın da müdafaa edeceğimiz bu kazanımlar bizim en önemli ortak paydalarımızdır. Bu ortak paydalarımıza sahip çıkarak varlığımızı, istiklalimizi, onurumuzu özellikle korumak en temel şarttır. Zira bu ilkelere sahip çıkmak istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkmak anlamına gelir.''

KAYBOLAN YILLARIN TELAFİSİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ülke olarak, devlet olarak, toplumla el ele, Türkiye'nin iç gerilimlerle kaybettiği yılların telafisi için çalıştıklarını ifade ederek, ''Niçin bizler kalkacağız da bu ülkede kardeşimiz, komşumuz, aynı ülkenin evlatları olarak birbirimizle vuruşacağız? Böyle bir şeyi anlamak mümkün mü?'' dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

''Zaman zaman bakıyoruz ki, bu özlemi veyahut da bu tür uygulamaları, ülkemizde maalesef uygulama zemini bulma gayretiyle meydana getirmek isteyenler var.

Biz gençlerimizin okullarda, bulundukları ortamlarda kasaturalarla, bıçaklarla, döner bıçaklarıyla, taşla, sopayla birbirlerinin üzerine yürüyen gençler olarak görmek istemiyoruz.

Biz gençlerimizi kalemiyle, düşüncesiyle ortaya çıkan ve masada neticeye giden gençler olarak görmek istiyoruz. Fikrini ortaya koyacak, onun çatışmasını göreceğiz, bunun neticesinden de hakikat güneşini ülkemizin üzerinde hep birlikte seyreyleyeceğiz. İşte o eser gençliğin eseri olacak.''

''HAKARET TÜRK MİLLETİNİN EVLATLARINA ASLA YAKIŞMAZ''

Ülke olarak, devlet olarak, toplumla el ele Türkiye'nin iç gerilimlerle kaybettiği yılların telafisi için çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

''Sorumlu mevkide olanlar olarak buna çalışacağız. Bunu yapmak zorundayız. Niçin bizler kalkacağız da bu ülkede kardeşimiz, komşumuz, aynı ülkenin evlatları olarak birbirimizle vuruşacağız? Böyle bir şeyi anlamak mümkün mü? Bakın eleştiri başka bir şeydir, hakaret başka bir şeydir. Eleştiri yaparsınız, bu en doğal hakkınız. Ama hakaret Türk milletinin evlatlarına asla yakışmaz.''

Atatürk'ün, kurmuş olduğu modern Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk adımını Samsunda attığını hatırlatan Erdoğan, o gün bu gündür Türkiye'nin medeniyet yolundaki yürüyüşünü sürdürdüğünü kaydetti.

Gençliğin omuzladığı bu ulvi emaneti en zor şartlarda bile sadakatle koruyacağına ve geliştireceğine inandığını anlatan Erdoğan, Türk gençliğinin, miras aldığı Cumhuriyetin temelleri üzerinde yükselen kazanımlarına sonuna kadar sahip çıkacağını kaydetti.


''CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMAK LAF DEĞİL, İŞ ÜRETMEKTİR''

Cumhuriyete sahip çıkmanın laf üretmek değil, iş, emek ve değer üretmek olduğunu vurgulayan Erdoğan, sadece proje üretmenin önemli olmadığını, Türkiye Cumhuriyeti'nde pek çok proje üretildiğini kaydetti.

Erdoğan, ''Eğer bu projeler rafa kalkacaksa bunun hiçbir anlamı yoktur. Ama bu projeler hayata uygulanacaksa bunun neticesi vardır. Bazı projeler hiç açılmadığı için tozlu raflar arasında kaybolmuştur'' dedi.

Projeleri hayata tatbik etmenin asıl kazanımlar olduğunu anlatan Erdoğan, aksi takdirde bunların hepsinin birer israf olacağını belirterek, ''Bu israfa da dayanamayız. Çünkü bütün değerleri slogana, söyleme indirgemiş oluruz'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni de okuyarak, hitabede, gençliğe Türkiye'nin yol haritasını açık biçimde ortaya koyduğunu hatırlattı. Erdoğan, o yolun Türkiye'yi bugünlere getiren ve yarınlara taşıyacak olan aydınlık bir yol olduğunu da kaydetti.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Ecevit'in durumu ciddi
 Bakan Şener: Tepkiler normal
 CHP Merkezine 'törensiz' açılış
 Özkök'ten halkın duyarlılığına takdir
 Siyasilere protesto
 Başbakan Erdoğan cenazeye katılmadı
 'Toplum mühendisleri tekrar işbaşı yaptı'
 'Hadisenin derin kökleri var'
 Arınç'ın sözleri CHP'lileri kızdırdı
 Bizi de mi öldürteceksiniz
 Çiçek'ten Sezer'e jet yanıt geldi
MAHMUT ÖVÜR
İstanbul Özel İdare'de neler oluyor?
Başta İstanbul...
YAVUZ DONAT
Anıtkabir'de sel
Perşembe sabah saat 10.30...
MUHARREM SARIKAYA
Örgütün kimliği
Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel...
Miti'yle Mustafa Kemal'in ilişkisi bir valsle başladı
Bulgar Miti Kovaçeva, Sofya'ya askeri ataşe olarak atanan Mustafa...
Tekrar askerlik yapmak isterim
Fethullah Gülen üç şeyi tekrar yaşamak isterim" diyor: Askerliği...
Cumhuriyet bombacısı çıktı
Cumhuriyet bombacısı çıktı
Danıştay'ı basarak bir hâkimi öldürüp 4'ünü yaralayan Alparslan...
'Yılmayacağız'
'Yılmayacağız'
Halk, üniversiteliler ve rektörlerle birlikte Ata'ya çıkarak...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu