kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan: Kimse kan üzerinden siyaset yapmasın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplumsal barışa sıkılan kurşunların amacına ulaşmasına izin verilmemesini isteyerek, ''Bu hain saldırıya verilecek en güzel cevap, Cumhuriyet değerlerimizi partiler üstü tutmaktır, birlik ve beraberliğimizi korumaktır'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Falez Köprülü Kavşağının açılış törenine katıldı. Törende konuşan Erdoğan, yarın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basmasının yıldönümü olduğunu hatırlatarak, Atatürk'ün o tarihte bağımsızlık ve özgürlük yürüyüşü başlattığını kaydetti. Cumhuriyet'in, azim ve inançla kurulduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin daha da kalkınacağını ve varlığını ilelebet sürdüreceğini belirtti.

AK Parti'nin her yıl 19 Mayıs dolayısıyla gençlik şölenleri düzenlediğini hatırlatan Erdoğan, bu yılki şölenin de Antalya'da bu akşam yapılacağını belirtti. Türkiye'nin 19 Mayıs'larda birlik ve beraberlik içinde geleceğe heyecanla baktığını ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: ''Ama bu birlik ve beraberliği bu ülkede kıskananlar yok mu? Var. Bunu hazmedemeyenler yok mu? Bizi birbirimize kırdırmak, düşürmek isteyenler yok mu? Terör belasının bu ülkede ulaşmak istediği neticenin ne olduğunu sizlere anlatmama gerek var mı? Yok. Türkiye dün olduğu gibi bugün de önüne çıkan ve çıkarılan bütün engelleri, sarsılmaz iradesiyle aşacak, hedeflerine, hayallerine mutlaka ulaşacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Güler yüzlü, aydınlık ve mutlu bir Türkiye için geri sayım başlamıştır. İnşallah çok daha güzel günleri hep birlikte yaşayacağız.''

Erdoğan, Türkiye'nin hedeflediği bu yolda, önüne zaman zaman engeller çıkartılacağının unutulmaması gerektiğine işaret etti. Umut ve özgürlüğün beraberinde bazı zorluklar getirdiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, demokrasi, laiklik ve hukukun üstünlüğüne dayanan Cumhuriyet'i korumanın, cesaret ve kararlılık istediğini kaydetti. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bizim bu kararlılığımızı test etmeye yönelik komplolarla da karşılaşabiliriz. Bunu yapmaya gayret edenler yok değil, var. Bunların en kötüsü aramızda psikolojik duvarlar örmeyi amaçlayan hain girişimlerdir. İşte dün kanlı eller böyle bir girişimi ortaya koymuştur. Değerli bir Danıştay üyemizi kaybetmenin acısıyla hep birlikte sarsıldık. Bu nedenle bir kez daha hayatını kaybeden değerli Danıştay üyemizin ailesine, yakınlarına, yargı camiasına ve bütün milletimize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Laiklik, toplumsal barışımızın teminatlarından biridir. Hükümet olarak Türkiye'yi mutlaka demokrasi için, laiklik için, hukukun üstünlüğü için daha güvenli bir yer haline getireceğiz. Size bir kez daha 'Zoru birlikte başaracağız' diyorum.''

'TÜRKİYE'NİN TOPLUMSAL BARIŞINA KURŞUN''

Başbakan Erdoğan, Türkiye'deki birlik ve beraberliği kıskananlar olduğunu tekrarlayarak, Türkiye'nin toplumsal barışına kurşun sıkılmak istendiğine işaret etti. Erdoğan, şöyle konuştu: ''Toplumsal barışımıza sıkılan bu kurşunların amacına ulaşmasına izin vermeyelim. Bu hain saldırıya veya saldırılara verilecek en güzel cevap, Cumhuriyet değerlerimizi partiler üstü tutmaktır, birlik ve beraberliğimizi korumaktır. Bu değerler üzerinden siyaset yapma bedbahtlığına düşmek, herhalde hiç kimse için çıkar amacı olmamalıdır ve asıl üzücü olanı da budur. Kimse kan üzerinden siyaset yapmamalıdır. Önemli olan budur. Zira bugünler bizim birleşme zamanlarımız olmalıdır. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere çatışma siyaseti kurgulayanlara vereceğimiz tek karşılık, bu ülke için daha çok çalışmak, daha çok refah, daha çok özgürlük üretmektir.''

TÜRK DÜNYASI KURULTAYI ANTALYA'DA

Başbakan Erdoğan, Antalya'ya yapılan yatırımları da ayrıntılı olarak anlattığı konuşmasında, Antalya'ya sık sık geldiğini, Cumhuriyet tarihinde Antalya'ya en sık gelen Başbakan olduğunu söyledi. Yakın bir gelecekte önemli toplantı ve açılışlar için üç kez daha Antalya'ya geleceğini belirten Erdoğan, eylül ayında Türk Dünyası Kurultayı'nın Antalya'da düzenleneceğini ve Türk dünyasının bütün liderlerinin, bu toplantı için Antalya'ya davet edildiğini bildirdi. Erdoğan, bu yıl Süper Lig'e çıkan Antalyaspor'u da kutladı.

Başbakan Erdoğan, açılış töreninin ardından verilecek Özcan Deniz konserinin, dün Danıştaydaki menfur saldırı dolayısıyla ve ölen Danıştay üyesinin anısına saygı göstermek amacıyla iptal edildiğini belirtti. Daha sonra köprülü kavşağın açılışı, kürsüye getirilen temsili kurdelenin kesilmesiyle yapıldı. Başbakan Erdoğan kurdeleyi eşi Emine Erdoğan, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, milletvekilleri ve eşleriyle birlikte kesti.

KONVOYA HELİKOPTER EŞLİK ETTİ

Başbakan Erdoğan'ın Belek'ten Antalya'ya gelişi sırasında, bir polis helikopteri de konvoyu havadan izledi. Helikopter, tören boyunca uçuşunu sürdürdü. Açılış töreni sırasında alanda polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı dikkat çekti. Konuşmanın yapılacağı alana vatandaşlar, üzerleri arandıktan sonra alındılar.

Öte yandan, Kepez'de, tapularının iptal edildiğini iddia eden 3 kişi, çorapları ve giysilerinin altına gizledikleri kartona yazılı dövizleri çıkarırken, polisin müdahalesiyle karşılaştı. Polis, protestocu vatandaşların dövizlerine el koydu ve bu kişileri alandan uzaklaştırdı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 "Neden olanlar tekrar düşünsün"
 Başbakan'dan Fethi Dede'ye dava
 Tehditler bizi yıldıramayacak
 Danıştay'da tavırlı karşılama
 Baykal: Siyasete kan bulaşmıştır
 'Kamuoyundan sabır bekliyoruz"
 Şahin: Olayla ilgili sürprize hazır olun
 Generallere alkış
 Arınç: Tam anlamıyla provokatif bir eylem
 Özkök: Alçak saldırıyı nefretle kınıyorum
 Mumcu: Bu eylemden fayda umanı kınıyorum
 Ağar: Saldırı tüm topluma yöneliktir
 Kutan: Ülke huzur ve barış ortamına muhtaç
 MHP: Yargıyı ölçüsüzce eleştirenlerin payı var
 Demirel, halka 'sabredin' dedi
 Sivillerin askeri mahkemede yargılanması sona eriyor
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Kırılma noktasına mı ilerliyoruz?
Önce tarihten bir...
YAVUZ DONAT
Acı ama sürpriz değil
Evet hiç sürpriz değil...
İstanbul varoşuna tenis arenası
İstanbul Cup turnuvası için Esenler'deki prefabrik kortlara 2.5...
'Sauna'da 18 kişi için çete davası
Küre Operasyonu kapsamında türkücü İbrahim Tatlıses ve eski emniyetçi...
Tekbirle kurşun yağdırdı
Tekbirle kurşun yağdırdı
İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat Alparslan Arslan, toplantı...
Vakit'in sicili kabarık
Vakit'in sicili kabarık
Gazete,13 Şubat 2006'da Danıştay 2'nci Daire üyelerini hedef...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu