kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yücel Özbilgin öldü. CENAZESİ BUGÜN Evli ve iki çocuk babası olan Mustafa Yücel Özbilgin, bugün düzelenlenecek törenle toprağa veriliyor.
Tekbirle kurşun yağdırdı
Başkan silahı görünce saklanın diye bağırdı
Allah'ın askeriyim türban için vurdum
Saldırgan çok 'kimlikli' çıktı
İki suç ortağı aranıyor
'Çağrılı koruma' verilmiş

Hedef manşetten kurşun avukattan

Militan avukat, Vakit'in 'Türbanı yasakladılar' diyerek fotoğraflarını yayımladığı beş Danıştay üyesini dün odalarında taradı. Birini öldürdü.

Cumhuriyet'in temel kurumlarından Danıştay dün katliam girişimine sahne oldu. Alparslan Arslan adlı avukat, türbanı yasaklayan Danıştay 2. Dairesi üyelerinin toplantısını tekbir getirerek tabancayla bastı.

"Allah'ın askeriyiz"
Saldırgan 13 el ateş edip "Allah'ın askeriyiz" diye slogan attı. Başkan Birden ile iki kadın üye ve bir tetkik hâkim yaralanırken üye Yücel Özbilgin hastanede öldü. Girişte avukat kimliğiyle aranmadan geçtiği için silahı fark edilemedi.

Türban için vurdum

Saldırıyı türban yasağı için yaptığını itiraf eden Arslan'ın Hizbullahçı olduğu iddia edildi. İki suç ortağı aranıyor. Kanlı olayın Cumhuriyet gazetesine bombadan sonra yaşanması dikkat çekti.


Tekbirle kurşun yağdırdı

İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat Alparslan Arslan, toplantı halindeki Danıştay 2'nci Daire üyelerine kurşun yağdırdı. Üyelerden Mustafa Yücel Özbilgin yaşamını yitirdi, daire başkanı, iki üye ve bir tetkik hâkimi yaralı.

Öğretmen Aytaç Kılınç'la ilgili olarak 'Okula gidiş gelişte türban takılamayacağı' kararını veren Danıştay 2'nci Daire'ye silahlı saldırı düzenlendi. İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat Alparslan Arslan'ın Glock marka tabanca ile gerçekleştirdiği saldırıda üye Mustafa Yücel Özbilgin (64), Hacettepe Hastanesi'ndeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Daire Başkanı Mustafa Birden ağır yaralanırken, yaralanan 2 üye ile bir tetkik hâkimi tedavi altına alındı. Saldırgan avukatın olaydan sonra 'Allah'ın askeri, Osmanlı'nın torunlarıyız' dediği belirlendi. Saldırıda salonda bulunan diğer üye Kamuran Erbuğa ise masanın altına saklanarak saldırıdan yara almadan kurtuldu.

KİMLİK GÖSTERDİMustafa Birden
Görgü tanıklarının 'şık giyimli' diye tanımladığı saldırgan Arslan, dün sabah saat 09.45 sularında Danıştay'a geldi. Kapıdaki X-ray cihazından geçişte, avukat kimliğini gösteren Arslan, Danıştay 2'nci Daire'nin bulunduğu ek binaya yöneldi. Binaya geçişteki tüneli kullanan Arslan, asansörle ek binanın 6'ncı katına çıktı. 2'nci Daire'nin bulunduğu 5'inci ise kata merdivenle indi. Saldırgan Arslan, türban kararını veren 2'nci Daire Başkanı Mustafa Birden ile görüşmek için sekreteri Aynur Taslı'ya gitti. Taslı, heyetin müzakerede olduğunu söyleyince de sekretere silah çekti ve Başkan Birden'in odasına yöneldi. Silahını hâkimlereAyfer Özdemiryönelten Arslan, üyelerin baş ve göğüslerine nişan aldı. Bu sırada Daire Başkanı Mustafa Birden dalak ve midesinden, Mustafa Yücel Özbilgin başından yaralandı. Saldırıda üyeler Ayla Günenç ile Ayfer Özdemir bilek ve dirseklerinden, tetkik hâkimi Ahmet Çobanoğlu ise yüzünden yaralandı. Saldırgan, geldiği yönden dışarı çıkmak istedi. Bu sırada silah sesleri üzerine, görevliler 155 Polis İmdat'ı arayarak yardım istedi. Danıştay'ın içinde görev yapan bir polis, asansörle aşağıya inip kapıya yaklaşan Arslan'ı yakalamak için hamle yaptı. Saldırgan bu sırada havaya bir el daha ateş açtıAyla Günençancak mermisinin bittiğini fark eden polis memuru ile Arslan arasında boğuşma yaşandı. Alparslan Arslan daha sonra silahıyla birlikte yakalanıp gözaltına alındı. Önce Çankaya Merkez Karakolu'na götürülen saldırgan, daha sonra olayı Geniş Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi Savcılığı'nın soruşturmaya başlaması üzerine Ankara Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

BİR GÜN ÖNCE KEŞİF
İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat Arslan'ın, bir gün önce gelip Daire Başkanı Birden'in kapısını zorladığı ve keşif yaptığı da ortaya çıktı. Saldırganını ikinci gelişinde dikkat çekmemesine, sakalını kesmesinin yol açtığı öğrenildi. Arslan'ın Danıştay binasının yanına parkAhmet Çobanoğluettiği 34 BE 0126 plakalı Opel Astra marka otomobilinin içinde bazı avukatlık belgeleri ve dava dosyaları çıktı. Avukat yakalandığında, çantasında 2 adet boş şarjör çıktığı da öğrenildi. Saldırıda kullanılan Glock marka silahın balistik incelemesinde daha önce hiçbir olayda kullanılmadığı ortaya çıktı.

KAMERALAR ARIZALIYDI
Öte yandan Avukat Alparslan Arslan'ın tabancayla elini kolunu sallayarak içeri girmeyi başardığı Danıştay'daki güvenlik boşluğu gözler önüne serildi. Polis, saldırıdan sonra Danıştay girişindeki ve çevresindeki güvenlik kameralarının görüntülerini incelemek istedi. Ancak, yazılım sorunu nedeniyle yaklaşık bir haftadır kayıt yapılmadığı belirlendi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Törende siyasilere protesto
 Bülent Ecevit beyin kanaması geçirdi
 "Vakit" dosyası Savcılık'ta
 Prof. Dr. Hulusi Acar, silahlı saldırı sonucu yaralandı
 Şemdinli davası Malatya'da
 Kars'ta heyelana ağıt
 Vakit'in sicili kabarık
 Çavuş Malatya'da yargılanacak
 Ailesi şokta: Namazında niyazında bir çocuktu
 Danıştay'dan sert tepki
 Çölaşan: Lanetlemek yetmez, mutabakatı bozanlar suçludur
 Karara ret oyu veren de yaralı
 Başkaları da gelip bana saldırabilirdi
 Danıştay önünde mumlu protesto
 Saldırı, dünya basınında da ilk sırada
YILMAZ ÖZDİL
Tarihe not
Dün...
Atatürkçü...
ERGUN BABAHAN
Cumhuriyet'e bomba
Başbakan'la Bali gezisi, oğlumun...
MEHMET BARLAS
Kim korkar erken genel seçimden?
Eğer söylenenlere...
UMUR TALU
Mayınlar patlarken
Olay çok vahim. Güvenlik zaafları,...
FATİH ALTAYLI
Kameralar bozukmuş!
Danıştay'a yönelik saldırının...
ERDAL ŞAFAK
Başucu raporu
AB Komisyonu'nun Romanya...
'Türkler artık sadece dönerci değil'
Almanya'da "Yılın Araştırmacı Gazetecilik Ödülü"nü kazanan Focus...
Belçika'daki ırkçı katil de aynı bilgisayar oyununun 'müptelası'
Belçika'da bir Türkü yaralayan iki kişiyi de öldüren genç, tartışmalı...
Nobre Beşiktaş'ta
Nobre Beşiktaş'ta
Fenerbahçe'de kiralık oynayan Brezilyalı futbolcu ile anlaşmaya varan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu