kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan'dan talimat
Erdoğan ve Sezer: Cumhuriyet hedef alındı
Erdoğan'dan talimat

Erdoğan'dan talimat

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Danıştay'daki silahlı saldırı ile ilgili, ''Sayın Başbakan'ın çok açık talimatıdır, varsa bir saat sonra, değilse bu akşam, yarın, öbür gün olayın tüm çıplaklığıyla kamuoyuna çıkarılmasını istiyoruz, ki Türkiye provokasyonlara maruz kalmasın'' dedi.

Çiçek, Başbakanlık Merkez Binada açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. Danıştay'daki olayın bugün saat 10.00 sıralarında meydana geldiğini, saldırıyı gerçekleştiren kişinin de bir avukat olduğunu hatırlatan Çiçek, şöyle konuştu:

''Üzerinde avukat kimliği var. Tabiatıyla belli kurumlara girerkenavukat olmaktan dolayı diğer vatandaşlara nazaran girişte çıkışta bazıkolaylıkları var. Bu kişi anladığımız kadarıyla dün Danıştay'a girmiş.Kendine göre bir tespit yapmış. Bugün sabah saatlerinde de ilgili dairenin olduğu birime girmesi suretiyle toplantı halindeyken başkan ve üyelere bu saldırıyı gerçekleştirmiş. Oradan kaçarken de aşağıda kendisine mani olmak isteyen polis memuruna ateş etmiş, ama netice itibariyle de yakalanmıştır. Sorgusu şu an devam ediyor. İnanıyoruz kiçok önemli bilgi ve bulgulara da ulaşılmıştır. İçinde ne varsa, tekrarifade ediyorum, bizim sizden, kamuoyundan beklediğimiz 1-2 günlük bir demokratik sabırdır. Gerçeğin ortaya çıkarılması adına kim ne söyleyecekse bugün söylemek yerine bir gün sabretsin, iki gün sabretsin. Yargı bütün imkanlarıyla soruşturmayı yürütüyor. Emniyet soruşturmayı yürütüyor. Emniyet bütün gücüyle bu olayı, varsa bağlantıları, onları ortaya çıkarmaya çalışıyor. 1-2 gün demokratik sabır gösterip, bu olayın tüm çıplaklığıyla kamuoyuna duyurulmasına imkan verilmelidir. Bu bilgiler ortaya çıktıktan ve sağlam bilgilere ulaştıktan sonra kim ne değerlendirme yaparsa yapabilir. Ona bir diyeceğimiz yok.

Ancak şu ana kadar gördüğümüz bazı hususlar var ki bunların bir kısmı doğrudan bağlantılı değildir. Bu olayın içerisinde olmaksızın belki kendisine göre yorum yapan bir kısım insanların o yorumlarının bilgiymiş gibi kamuoyuna sunulması bizi yanlış sonuçlara götürmektedir. Bu yanlışa düşmememiz lazım. Bu yanlışa düşersek belki de böyle menfur saldırıları gerçekleştirenlerin bir anlamda istediği ortamı Türkiye'de meydana getirmiş oluruz diye düşünüyorum.''

ANKARA VALİLİĞİNİN KORUMA KARARI

Çiçek, saldırıyı bir kez daha kınadığını ifade ederek, ''Ne olur, şunun şurasında çok fazla bir zaman değil, istiyoruz ki bu olay bir saat içerisinde ortaya çıkarılabiliyorsa çıkarılsın. Biraz evvel sayın Başbakan'ın başkanlığında ilgili güvenlik birimlerinin temsilcileri dekatılmak suretiyle bir toplantı yaptık. Sayın Başbakan'ın çok açık talimatıdır, varsa bir saat sonra, değilse bu akşam, yarın, öbür gün olayın tüm çıplaklığıyla kamuoyuna çıkarılmasını istiyoruz, ki Türkiyeprovokasyonlara maruz kalmasın. Bunun üzerinden Türkiye'de bir zincirleme reaksiyon meydana getirmek isteyenler varsa, fırsatçılar varsa, onlara da fırsat verilmesin'' diye konuştu. Adalet Bakanı Çiçek, ilgili Danıştay Üyelerine koruma verilip verilmediği sorusuna şu yanıtı verdi:

''Ben o kısmını bilemiyorum. 20 Nisan 2006 tarihinde Ankara Valiliğinin, koruma hizmetlerinin 20. maddesine göre bir karar aldığı anlaşılıyor. Karar alındıysa bunun uygulanması gerekiyor, gerekecektir. Burada bir sıkıntı varsa o da zaten soruşturmanın kapsamı içerisindedir. Onun için yargıya intikal etmiş bir konuda ilave bir şey söylemenin doğru olmadığını, sadece o tarihli bir korumakararanın alındığını söylemek istedim.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Tarihi kara leke
 Baykal: Siyasete kan bulaştı
 Lobilerin gücü yetmedi
 Vakıflar Yasası değişiyor
 Eşini döven Ürün'ü AK Parti akladı
 AK Parti grubunda 90 türbanlı ziyaretçi
 Teslim mi olacağız
 Başbakan özel ortamda tarihsel bilgi vermiş
 Karacılar kilolarını ölçtü
MUHARREM SARIKAYA
Tüzmen: Aşk ilişkimiz olmadı
AK Parti Meclis Grubu bu...
YAVUZ DONAT
Cemil Çiçek'ten Fenerbahçe analizi
-Sayın Cemil Çiçek...
Devlet teşekkür etsin
CNR Fuarcılık'ın sahibi Ceyda Erem, hakkındaki iddialara ilk kez...
Balandı'nın evini basan eski danışman tutuklandı
Anavatan Milletvekili Reyhan Balandı'ya bikinili fotoğraflarla şantaj...
İşte inkâr yasasının 'mimarı' Papazyan
İşte inkâr yasasının 'mimarı' Papazyan
Taşnak Partisi'nin Paris temsilcisi Papazyan, "soykırımı inkârı suç"...
Dışişleri'nde değiş-tokuş
Dışişleri'nde değiş-tokuş
Amerikan Dışişleri Bakanlığı binasinda 'daimi' süreyle bir Türk...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu