kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
SABAH ORTAYA ÇIKARDI ANKARADA OLAY OLDU.... AKPli Ürünün eşini dövdüğünü ilk olarak SABAH duyurdu. SABAH daha sonra, dayak yiyen eş Esma Hanımla konuştu. Esma Hanım, 35 yıllık eşinin ikinci kadınla ilişkisi nedeniyle ayrılmak istediğini söylediği için dayak yediğini anlattı. Esma Hanım, çok eşliliğin Allahın emri olmadığını da savundu.
Eşini döven Ürün'ü AK Parti akladı
CHP'li kadın vekiller: Olay örtbas ediliyor

Dayağın cezası yok

AK Parti yönetimi, eşini döven Konya Milletvekili Ürün'e "tüzükte yok" diye ceza vermedi. Kadın vekiller isyan etti.

AK Parti'nin, Erdoğan başkanlığında önceki gece yapılan MYK toplantısında, eşine dayak atan Halil Ürün'ün durumu da ele alındı. Ürün'ün özür dilediği aktarıldıktan sonra parti tüzüğünde bir yaptırım maddesi olup olmadığına bakıldı.

"AİLE İÇİ MESELE" DEYİP AKLANDI
Tüzükte bu gibi haller için ceza öngören bir madde bulunamadı. Bunun üzerine parti yönetimi Ürün ve eşi arasında yaşanan dayak olayını "aile içi mesele" olarak niteleyip Ürün'ü akladı. Bu karar kadın vekilleri kızdırdı.

"DOKUNULMAZLIK ZIRHIYLA DAYAK"
Fatma Şahin "Her türlü şiddete karşıyız" derken Zeynep Tekin Börü de "Milletvekilinin eşine dayak atarken dokunulmazlık zırhına bürünmesi kabul edilemez. Partide iki eşli birileri olduğunu kabul edemiyorum" diye konuştu.


Eşini döven Ürün'ü AK Parti akladı

AK Parti, eşini döven Konya Milletvekili Halil Ürün için tüzükte uygun hüküm bulamadı. Olayı "aile içi mesele" olarak değerlendirdi. Erdoğan ise Ürün'e "selam" vermeyecek.

AK Parti'nin en yetkili organı Merkez Yürütme Kurulu, karısı Esma Ürün'ü döven Konya Milletvekili Halil Ürün'e ceza vermedi. MYK, Ürün'e ceza vermek için parti tüzüğünde "eşe dayak"la ilgili uygun bir hüküm bulamadı. AK Parti yöneticileri, olaylar ve "Yukarıdaki adamın yanındakiler malı götürüyor" sözü nedeniyle Başbakan'ın Ürün'e çok kızgın olduğunu ve selam vermeyeceğini söyledi.

MÜDAHALE YANLIŞ OLUR
Başbakan Erdoğan başkanlığında önceki gece yapılan MYK toplantısında eşini aldatan ve şiddet uygulayan Ürün'ün durumu ele alındı. Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle ile Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, Ürün'le telefonla görüştüklerini, pişmanlık duyduğunu aktardılar. Kapusuz, Ürün'ün "Makine değilim. Hata yaptım. Kamuoyundan, partimden, özür diliyorum" dediğini anlattı. Tüzüğü ayrıntılı bir şekilde inceleyen MYK üyeleri, aldatan ve kadına yönelik şiddete yönelik herhangi bir yaptırım maddesi bulamadılar. Esma Ürün'- ün şikayetini geri çekmesi nedeniyle şu anda partinin müdahalesinin yanlış olacağını savunan MYK üyeleri, yaşananları "aile için bir mesele" olarak değerlendirdi. Böylece Ürün partide aklanmış oldu. AK Parti tüzüğünün partiden kesin ihracı düzenleyen 117. maddesi "insan hakları ve hukukun evrensel temel kural ve normlarına aykırı faaliyete katılmak, yahut bizzat aykırı eylem ve işlemlerde bulunmak" suçunu içeriyor.

"PARTİNİN ÇOK İŞİ VAR"
Halil Ürün'ün imam nikahlı ikinci eşi nedeniyle boşanmak isteyen eşini dövmesi ve eşi Esma Ürün'ün SABAH'a açıklamaları, AK Parti grubunda da günün konusu oldu. Kadın milletvekilleri isyan ederken Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Ürün'ün eşiyle yaşadığı sorunlarla ilgili olarak, genel hatlarıyla parti tüzüğüne aykırı durum görmediğini belirterek, "Ama çok özel bakarsanız, olabilir" dedi. Yazıcı, "Nasıl bir yol izlenecek, Ürün ile ilgili işlem yapılacak mı?" sorusuna "Partinin başka çok işi var. Kendisine sorun. Bakalım ne diyecek" karşılığını verdi. Yazıcı, bir gazetecinin, "Başbakan kadın konusunda çok hassas. Partide kota oluşturulması için çaba harcadı. Burada da kadına uygulanan fiziki şiddet söz konusu, üstelik artık iddia boyutunda değil" sözleri üzerine de "Ürün ve eşinin konuşması bir bitsin. Onların özel sayılır alanlarına girmek yanlış. Elbette özelin dışarıya yansıması var. Bakalım nedir, bilemiyorum. Onlarla konuşan arkadaşlarımız var ama ben konuşmadım" dedi.

KADIN VEKİLLER TEPKİLİ
* Fatma Şahin: (AK Parti Gaziantep):
Her türlü şiddete karşıyız. İkisinin arasında nasıl bir pozisyon oldu bilemiyorum. Kendi aralarında kapanmış olsa bile hukuksal süreç devam edecektir."

* Ayhan Zeynep Tekin Börü (AKP Adana): Milletvekillerinin eşine dayak atarken dokunulmazlık zırhına bürünmesi kabul edilemez. Dokunulmazlık, bize böyle kolay kullanalım, haksız yere insanları ezelim diye verilmedi. Ürün'ün yaptığından pişman olduğu inancındayım. Ama pişman olması şu anda yeterli değil. Partide iki eşli birilerinin olduğunu bilmiyorum. Bilsem, gündeme getiririm. Kabul edemiyorum, etmek de istemiyorum. Medeni bir dünyaya model olacak bir ülkede böyle bir davranışın olmasını kabul etmiyorum."

İÇİMİZ SIZLADI
* Nükhet Hotar (AKP Genel Başkan Yardımcısı- İzmir):
Esma Hanım'ın başına gelenler içimizi sızlattı. Biz her fırsatta şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu söylüyoruz. Üzücü olan içimizden böyle bir durum yaşanması. Esma Hanım'ı aramadım ancak en kısa zamanda arayacağım. Esma Hanım için anlamlı bir çalışma içindeyiz. Birkaç gün içinde bunu tamamlayacağız ve kamuoyuyla paylaşacağız.

* Zeynep Karahan Uslu (İstanbul Milletvekili): Kadına yönelik şiddet konusunda ayırım yapmıyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Sadece fiziksel değil, duygusal ve sözel şiddete de karşıyız. Gerçi aile içi bir mesele. Taraflar arasına giremeyiz. Kendisiyle henüz görüşmedim, Halil Bey ile de hiç karşılaşmadım. Açık yüreklilikle söylüyorum, Esma Hanım'a her türlü desteğe hazırız.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Erdoğan ve Sezer: Cumhuriyet hedef alındı
 Tarihi kara leke
 Baykal: Siyasete kan bulaştı
 Lobilerin gücü yetmedi
 Vakıflar Yasası değişiyor
 AK Parti grubunda 90 türbanlı ziyaretçi
 Teslim mi olacağız
 Başbakan özel ortamda tarihsel bilgi vermiş
 Karacılar kilolarını ölçtü
MUHARREM SARIKAYA
Tüzmen: Aşk ilişkimiz olmadı
AK Parti Meclis Grubu bu...
YAVUZ DONAT
Cemil Çiçek'ten Fenerbahçe analizi
-Sayın Cemil Çiçek...
Devlet teşekkür etsin
CNR Fuarcılık'ın sahibi Ceyda Erem, hakkındaki iddialara ilk kez...
Balandı'nın evini basan eski danışman tutuklandı
Anavatan Milletvekili Reyhan Balandı'ya bikinili fotoğraflarla şantaj...
İşte inkâr yasasının 'mimarı' Papazyan
İşte inkâr yasasının 'mimarı' Papazyan
Taşnak Partisi'nin Paris temsilcisi Papazyan, "soykırımı inkârı suç"...
Dışişleri'nde değiş-tokuş
Dışişleri'nde değiş-tokuş
Amerikan Dışişleri Bakanlığı binasinda 'daimi' süreyle bir Türk...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu