kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sortie bu yıl daha pop daha eğlenceli
Sortie bu yıl daha pop daha eğlenceli
Sortie'de Hangi Mekanlar Var?
Lal beni tehdit ediyor öyle anlaşıyoruz
Gece Boyunca Müzik Değişiyor
Arabanız Ve Siz Sigortalısınız
GİRİŞ ÜCRETİ 40 YTL
Bodyguard Terörü Yok

Sortie bu yıl daha pop daha eğlenceli

Boğaz'ın dillerden düşmeyen gece hayatı yeniden hareketlenmeye başlıyor. İstanbul'un dev eğlence mekanı Sortie, harıl harıl 24 Mayıs'taki açılışına hazırlanıyor. Sortie'nin ortaklarından Erol Kaynar, kebapçısından Çin mutfağına, balığından İtalyan mutfağına kadar marka olmuş her mekanı bünyesine katmış yine... İkinci yılına giren mekanda en mühim yenilik, dünyaca ünlü Supper Club ve eğlence hayatında marka olmuş Buz Bar'ın da yer alması... Mekanın ana barı olan Buz Bar'ın patroniçesi Lal Dedeoğlu ile Erol Kaynar, henüz inşaatın devam ettiği Sortie'de biraraya geldi ve mekandaki yenilikleri ilk ağızdan GÜNAYDIN'a anlattı.

* Öncelikle, radikal bir değişim var mı Sortie'de?
Lal Dedeoğlu:
Var ama her şey altüst olmayacak. Sonuçta sahipleri aynı... Fakat bu sene biraz daha modern, biraz daha pop, biraz daha eğlenceli ve aktif olması için çalışıyoruz. Sevdiğimiz ve istediğimiz markaları topladık.

* Lal Dedeoğlu ve Erol Kaynar ortaklığı Buz Bar'dan mı ibaret; daha geniş bir alana mı yayılıyor?
L.D:
Söz sahibi Erol Bey ama birtakım yerlerin seçimine birlikte karar verdik... Bir sosyal ortaklık var yani. Çünkü biz Sortie'de yer alırken, bizi yansıtmasını arzu ettiğimiz bir mekan olsun istedik. Zaten Erol Bey'le de çalışmayı çok arzu ettik; bu piyasada onun gibi çalışılabilecek kişilere fazla rastlanmadığı için güzel bir yaz geçirmek üzere kolları sıvadık.

Erol Kaynar: Sortie bizim kontrolümüzde bir yer ama Lal'in dediği gibi biz her fikri paylaştık. Zaten düşüncelerimiz çok paralel olduğu için Buz Bar'da müştereklik yaptık. Orada ortağız. Buz'un bize katılımından çok mutluyuz, bize güç vereceğine inanıyorum. Çünkü kendi alanında Buz Bar'ın bir numara olduğunu düşünüyorum.

* Bu mekanın geçen seneden farkı ne olacak peki?
E.K:
Geçen sene bu planlamaları yapabilecek fazla vaktimiz olmadı. Çok ani giriştik işe, bir sürü problemlerle boğuştuk. Bir de oranın hazırlanması vardı, altyapıyı a'dan z'ye yeniledik. Orayı bitik bir halde ele almıştık; çok geç açtık. Bu sene 24 Mayıs'ta açıyoruz. Geçen seneyi kapattıktan bir ay sonra plan yapmaya başladık.

BUZ EĞLENCESİ BURADA
* Buz Bar daha butik çalışan bir yer; neden Sortie gibi büyük bir mekanda olmayı istedi?
L.D:
Evet biz büyük mekanlarda olmaktan çok hoşlanmıyoruz aslında. Ancak bize gelen müşterilerin ve Sortie müşterilerinin ortak bir yapısı da var, onun için burası bize çok aykırı gelmedi. Büyük mekanda bir yer gibi değil, hep birlikte keyif alabileceğimiz, her şeyiyle paylaşabileceğimiz bir ev gibi düşündük.

* Bu ortaklık Buz Bar'a nasıl yansıyacak? Sizin eğlence anlayışınızı değiştirebilir mi?
L.D:
Değiştirmeyecek çünkü biz yazları zaten büyük yerlere geçiyoruz. Burada daha büyük ölçekli bir durum olmasına rağmen; saat 12'den sonra müziği ve eğlenceyi Buz'un kendi sistemiyle yapacağımız için, bir şekilde bizim yönümüzü değiştirecek bir şey olmayacak, biz yine kendi yönümüzde gideceğiz. İnsanlar da bizle eğlenmeye devam edecek.

* Dekorasyon?
E.K:
Geçen seneden çok farklı olmayacak; bu sene de geçen seneki gibi Mahmut Anlar'ın imzası olacak. Hareket noktası tamamen rahatlık olacak; yani insanların rahat edebileceği, manzarayı bölmeyen, insanların birbirlerini görebileceği bir yer...

L.D: Bu sene biraz daha pop ve hareketli bir mekan tasarladık. Dolayısıyla beyaz hakimiyeti değil, ona uygun renkler kullanılacak.

* Evet, geçen sene böyle bir şikayet vardı. "İnsanlar birbirini göremiyor; her mekan duvarlarla ayrılmış, o yüzden gelmeyi tercih etmiyorlar" denildi. İnsanlar sahiden birbirlerini görebilecekleri, sıkış tepiş mekanları mı seviyorlar?
E.K:
Geçen senenin telaşı ve acelesi içerisinde eksikliklerimiz vardı; tenkit edilen şey doğru. Bu sene o durumu ortadan kaldırdık. Sortie bu sene herkesin birbirini görebileceği şekilde hazırlandı. Yani insanlar birbirlerinden kopuk olmayacak.

L.D: Geçen sene çok organizasyon da yapılmadı Sortie'de; bu sene ağırlık vereceğiz.

ŞAŞAALI AÇILIŞ GEREKSİZ
* Açılışla ilgili sürpriz var mı?
L.D:
Esasında çok şaşaalı şeyler düşünülüyordu ama tamamen benim yüzümden vazgeçildi. Bu tip yerler şaşaalı açılışlara ihtiyaç duyuyor olabilir ama ben her zaman normal açılış yapılması taraftarıyım; onun için biraz dengeledik.

E.K: Elimizde Boğaz gibi bir yer var, dünyanın en güzel köşesindeyiz. Bunu bir şekilde kullanmak lazım. İşte onu nasıl kullandığımızı açılışta göreceksiniz. Açılışta bir şeyler anlatmak istiyoruz çünkü yabancı misafirlerimiz de olacak. Supper Club'la anlaştık bir kere; onlarla birlikte gelecek çok ciddi bir topluluk var, otel rezervasyonları bile yapıldı; onlara bir şeyler göstermek lazım.

* Sortie'nin hedef kitlesi kim? Yabancı misafirler dışında başka bir eğlence anlayışı yaratma niyeti var mı?
E.K:
Eğlenmeyi seven ve bilen herkese kapımız açık bizim. Belli ölçüler içerisinde, huzurla, zevkle eğlenebilen herkes bizim başımızın tacıdır.

L.D: Bunu saatler de belirliyor. 7'de gelenler yemek öncesi veya iş çıkışı keyif yapan, gecenin hengamesine girmek istemeyenler... Yemek rezervasyonunu 30 yaşın üstü yapıyor, fakat 12'den sonra daha çok gençler geliyor. Onun için eğlence anlayışı saatlere göre de farklılık gösteriyor.

* Mesela pazar günleri sinema gecesi, pazarları brunch, Ibiza'daki gibi sabah eğlenceleri olacak mı?
L.D:
Bu dediklerinizin üçü de olmayacak. Bir kere brunch olamaz çünkü gece bu kadar çok kullanılmış bir mekanın ertesi sabaha hazırlanması çok zor. Ama caz ya da klasik müzik gibi altarnatifler olacak.

* En önemlisi Supper Club... Sanırım başka bir eğlence anlayışı getirecek İstanbul'a...
E.K:
Genel olarak farklılaşmaya çalıştık. Biraz kabuğundan sıyrılmış bir Sortie hazırlamaya çalışıyoruz. Buz Bar'ın gelmesiyle bu soluk da geldi. Çünkü Buz Bar şimdiye dek çok büyük mekanlarda olmak istemedi ama şimdi ciddi büyük bir mekandalar. Ve bize sözleri var; gece kulübü olarak da sadece bizde müzik yapacaklar. Supper Club ise hakikaten uluslararası bir grup. Web sayfalarına yılda 16 milyon giriş yapılıyor.

* Türkiye de girdi o sayfalara sanıyorum...
E.K:
Evet. Şu anda Supper Club'ın dünya rezervasyon sistemine de girdik. Dünyada tanınmaya başlıyoruz. Şu anda yurtdışından 100'ün üzerinde rezervasyon var açılışa. Otellerde yerlerini ayırttılar bile... İstediğiniz an internete girip, Türkiye'deki masanızı ayırtabileceğiniz noktadayız yani..

ŞİRİN SEVER

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Bu tip yarışmalardan star falan çıkmaz
 Ağzımız açık halde maketlere bakıyoruz
 Boşandığım gün dünya karardı acaba yanlış mı yaptım?
 Ünlü caz gitaristi Kurt Rosenwinkel İstanbul'da
 Haydi 'Menekşe Yaylası'na
 Haybeden Gerçeküstü Aşk
 Tuvalleri papatyalar ve kır çiçekleri süslüyor
 Genç ressam itlaf edilen kuşları anıyor
 Önemli Telefonlar
 Şiir köşesi
 Hint usulü korse ile formuna kavuşuyor
 Ünlü sihirbazın hayatı film oluyor
 Paris'in Yunanlı aşkını Lindsay Lohan kaptı
 Jack Bauer'in maceraları beyazperdeye taşınıyor
 Göklerin leydileri
 Üniversiteli kızlara özel güzellik fuarı
 Ünlülerin eski eşyası okullu edecek
SEDA KAYA GÜLER
Havva Adem'e elmayı uzattı ve...
Dünyanın en seksi...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Etlerin üzerine çıkıncaya kadar kaynar...
45 dakikada dimdik göğüs ve popo yapılır
45 dakikada dimdik göğüs ve popo yapılır
Acısız ve narkozsuz 45 dakikalık tek seansta göğüs veya poponuzu...
Radyo dalgalarıyla selülite son vermek artık mümkün
Radyo dalgalarıyla selülite son vermek artık mümkün
Zamanı ve yaşlanmayı durdurmak mümkün değil. Ancak her geçen gün...
Hediyesi 1 milyon 200 bin Euro!
Hediyesi 1 milyon 200 bin Euro!
İstanbul'un elitleri de, dolardan, borsadan umduğunu bulamayınca...
Bir Cavalli klasiği
Bir Cavalli klasiği
Moda Polisi
Podyumlardan sosyeteye transfer olan işadamı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.