kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
  » Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
HER ODADA BAYRAK ASILI Yılmaz ailesinin evinde hem matem hem de gurur bir arada yaşanıyor. Banyo dahil tüm odalara bayrak asılmış. Şehit yarbayın iki evladı; Doğukan ve Batıkan babalarıyla gurur duyduklarını belirtiyor. Anne Firdevs Yılmaz ise evlatlarının, şehit olan eşinin mirasına layık olacağından zerre şüphe etmiyor.
Odama giriyor, yalnız başımayken ağlıyorum
'Keşke çatışarak şehit düşseydi'
'Mesleğiyle evliydi o ben adeta kumaydım'

Tek başıma ağlıyorum

"PKK'yı sevindirmem" diye cenazede ağlamayan şehit yarbay eşi Firdevs Yılmaz SABAH'a konuştu.

ALİM GÖRSE ÜZÜLÜRDÜ
"Yalnızca helikopterden sedye ile eşimin getirildiğini öğrenince ağladım. Onun dışında insanların önünde hiç gözyaşı dökmedim. Odama girip yalnız başımayken ağlıyorum. Alim beni ağlarken görse çok üzülürdü."

"TEK PARÇA MI" DİYE SORDUM
"Alim'in öldüğünü anladığımda tek bir şey sordum: Tek parça mı?.. Her asker ailesi gibi bu sona hazırlıklıydık. Tam 19 yıldır bu acı sona hazırlamıştım kendimi..."


Odama giriyor, yalnız başımayken ağlıyorum

Şehit yarbay Alim Yılmaz'ın eşi gözyaşlarını kendisine saklamaya devam ettiğini belirterek ekliyor: Her asker ailesi gibi biz de bu sona hazırlıklıydık.

"Gelincikler kızardı mı doğuda ölüm vakti geldi demektir" Askerlerin dilinden düşmeyen bir cümle bu. Tam da yarbay Alim Yılmaz şehit olduğunda kızarıyordu gelincikler. Geride, gözyaşı dökerse teröristleri sevindireceğini düşünen vakur bir eş ve iki güzel çocuk bıraktı. On yedi gün önce şehit düşen Alim Yılmaz'ın ardından ağlayan, üzülen çok oldu ama on dokuz yıl aynı yastığa baş koymuş eşi Firdevs Yılmaz'ın gözyaşları hep içine aktı. Firdevs Yılmaz, oğulları Doğukan ve Batıkan ile birlikte evinin kapılarını ilk kez SABAH'a açtı. Yılmaz'ın ölüm karşısındaki dik duruşu Elazığ'daki evine gittiğimizde de değişmemişti. Kapıya asılan yarbay Alim Yılmaz'ın fotoğrafı, O'nun bu evde hâlâ yaşadığının bir kanıtıydı aslında. Sonra fark ettik ki sadece kapıda değil, evin her duvarına hatta banyoya bile fotoğrafı asılmıştı şehit yarbayın. Firdevs Yılmaz on dokuz yıl boyunca bu acı sona hazırlamış kendini. Olay günü beklenen acı sonla yüzleştiğini şöyle anlatıyor: "Olay günü polis haftası nedeniyle bir konser vardı. Orada bir kargaşa oldu. İl Jandarma ve mayın diye iki kelimeyi duyduğumu hatırlıyorum, kendimi dışarı zor attım. Hemen hastaneye gittim. Mayın deyince güzel şeyler beklemiyorsun elbette ki ben 19 yıldır bu işlerin içindeyim. 'Allah'ım çocuklarıma bağışla' diye sürekli dua ettim. Helikopter geldi içinden sedyede biri çıktı. Herkese yalvarıyorum 'feryat etmeyeceğim bana kim olduğunu söyleyin' diye ama kimse bir şey söyleyemiyor. Bir bakayım diye yalvardım ama kimse izin vermedi."

'SÖYLEYİN, TEK PARÇA MI?'
Helikopterden sedyeyle getirilenin eşi olduğu öğrendiğinde gözyaşlarına boğulduğunu, sonrasındaysainsanların önünde hiç ağlamadığını söylüyor acılı eş Firdevs Yılmaz ve şunları söylüyor: "Tüm büyükler hastanedeydi, Vali Bey ve komutanların gözünün içine baktım Alim'im mi diye? Kimse bir şey söylemedi. Psikolog geldi yanıma Elinde iki şırınga vardı. Ben Alim'in öldüğünü anladım. Psikoloğa sadece bir tek soru sordum; Tek parça mı?.." Sorunun cevabını biliyordu ama yine de duymak istiyordu Firdevs Yılmaz. Çocuklarına babalarının şehit düştüğünü söyledikten sonra, tek tek rahmetli eşiyle ölüme dair konuşmaları aklından geçti Firdevs Yılmaz'ın. Aslında yaşanan bu sonun bir provası yapılmıştı bu evde.

8 YIL ÖNCE VASİYET ETTİ
Yarbay Yılmaz'ın ölümü konuşulmuş, planlar yapılmıştı: "Yaşadığımız bu sonucu Hakkâri Beytüşebap'a giderken, Şırnak İdil'e giderken 92 yılında, Diyarbakır Özel Harekât Grup Komutanlığı'na giderken hep aklımıza yerleştirmiştik. Elazığ'a güle oynaya gelmiştik. Çocukların eğitimi iyi olacak, terör yok diye seviniyorduk. Sadece on beş gün önce Bingöl'de bir terörist grup ele geçirilince ben Alim'e 'intikamları kötü olacak' demiştim. O da bana 'biz daha güçlüyüz' demişti" Yarbay Alim Yılmaz bu olaydan on beş gün sonra Elazığ'da görevdeyken teröristler tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu hayatını kaybetti. Cenaze töreni sırasında, "PKK'yı sevindirmemek için ağlamayacağım" diyen ve gözyaşı dökmeyen Firdevs Yılmaz, etrafta kimseler yokken ağladığını anlatıyor: "Ben ağlıyorum ama kimseye göstermiyorum. Giriyorum odama ağlıyorum. Yalnız kaldığımda ağlıyorum. Ben neden böyle olduğunu da bilmiyorum. Alim beni hayatı boyunca hiç üzmedi. Elinden geldiğince hep mutlu etmeye çalıştı bizi. Beni ağlarken görünce çok üzülürdü."

SONAT BAHAR


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Operada cinsel taciz suçlaması
 1 milyar dolarlık boşanma davası
 Kaymakamı 'Artık yeme' diye azarladı
 Anzak torunları dedelerine geliyor
 458 öğrenci SİT kurbanı
 Namus cinayeti gündemden inmiyor
 Trafik cezalarına kredi kartı rötarı
 Babamız boşu boşuna öldü
 Beş yaşındaki Minik İlayda'nın gözyaşları
 Düşürdüğü telefon yakalattı
 Suna Kan en acı konserini verdi
 Hediye çekilişinde kavga: 1 ölü
 Öldürülen taksicinin cenazesinde öfke...
 100 yıllık ağacı 'çevreyi kirletiyor' diye kestiler
 Anadolu Kavağı geçmişini arıyor
 Doktor organ ticareti iddiasıyla gözaltında
YAVUZ BAYDAR
'Ozel hayat' sınırı
Almanya Başbakanı Angela Merkel'in...
ÜLKÜ TAMER
Hem "anlamak" hem "duymak" için
Genç kuşaklardan...
Nazım'ın şiiri Mozart'ı yendi
Nazım'ın şiiri Mozart'ı yendi
Galatasaray'ın stres atmak için denediği "Mozart'lı idman" pek işe...
Lösemili çocuk herkesi ağlattı
Lösemili çocuk herkesi ağlattı
Fenerbahçe'de maç öncesi kaptan Ümit Özat'ın okuduğu mektup,...
Alkışlanmayan sözler
Meclis Başkanı Arınç 23 Nisan özel oturumunda çarpıcı açıklamalar...
'Tayyip defol' diyen yandı
Başbakan'ı "Tayyip Çapa'dan defol" diye protesto eden 3...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu