kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
  » Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Plaket bekliyoruz:Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Cüneyt Toros’la görüşen TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, şaka yollu da olsa Maliye’ye aktardığımız paralar nedeniyle bize de plaket verirler herhalde diye konuştu.
Taner ile İmar ilişkisini bulduk işleme başlıyoruz
Taner ailesiyle ilk bağlantı bascuda. com'dan kuruldu
Libananco'nun ortağı Uzan'ın adamı
Yönetimi borçluya verip sonra satış yapacağız

TMSF Güneş Bey'in peşinde

TMSF Başkanı açıkladı: Taner ailesinde İmar Bankası'yla bağlantılı bir durum tespit ettik. Yasal süreç başlatıyoruz.

TMSF, eski Bakan Güneş Taner'in oğlu Kamil Taner'in ortak olduğu Tank İnternet Hizmetleri şirketiyle ilgili inceleme sürecinde, İmar Bankası'yla bir bağlantı saptadı. Bu bağlantı Avustralya'da ortaya çıkarıldı. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk "Taner ailesiyle ilgili hukuki işlemlerimiz olacak" dedi.

TANER'İN MALVARLIĞI
5020 nolu yasa TMSF'ye, el konulan bankalardan tahsilat sırasında, ilişkili şirketlerin sahip ve ortaklarının malvarlığıyla ilgili işlem yapma hakkı veriyor. Ailesiyle ilgili bir bağlantı, Güneş Taner'in malvarlığını da gündeme getirebilecek."


Taner ile İmar ilişkisini bulduk işleme başlıyoruz

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Güneş Taner'in oğlu Kamil Taner'in ortak olduğu Tank İnternet Hizmetleri ile ilgili inceleme sırasında İmar Bankası'yla bağlantı saptandığını belirtti ve ekledi: Hukuki işleme başlıyoruz.

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Güneş Taner ve ailesine ilişkin olarak İmar Bankası ile ilişkili bir durum tespit ettiklerini ve yasal süreç başlatacaklarını söyledi. Ertürk, daha önce el koydukları ve eski Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı Güneş Taner'in oğlu Kamil Taner'in ortağı olduğu Tank İnternet Hizmetleri'ne ilişkin inceleme süreci sırasında, ailenin bir şirket aracılığıyla el konulan İmar Bankası'yla ilişkili bir durum tespit ettiklerini açıkladı. TMSF Tahsilat Dairesi yetkililerinin söz konusu ilişkiyi Avusturalya'ya giderek tespit ettikleri
öğrenildi. TMSF Başkanı Ertürk, Tank İnternet Hizmetleri'ni geçen hafta ihaleye çıkarak satmaya çalıştıklarını ancak alıcı gelmediğini de sözlerine ekledi. Ertürk, "İhaleye kimse katılmadı, Şimdi bu şirketi iktisadi bütünlük içinde yeniden satacağız" diye konuştu. Güneş Taner ve Cem Uzan bağlantısı ilk olarak Taner'in oğlu Kamil Taner'in işlettiği alışveriş sitesinde kurulmuştu. Uzan Grubu şirketlerinden Filpark adına kayıtlı baskuda.com adlı alışveriş sitesini, kurduğu bir başka şirket aracılığı ile ve bascuda.com adıyla çalıştıran, ardından da ismini bidolu.com olarak değiştiren Güneş Taner'in oğlu Kamil Taner'in şirketine, TMSF tarafından el konulmuştu. Ertürk, bu noktadan yola çıkarak yapılan araştırmalarda İmar Bankası ile bağlantılı Taner ailesiyle ilişkili bir şirket bulunduğunu açıkladı. Böylelikle, İmar Bankası'na el konulmasına olanak tanıyan 5020 nolu yasaya göre el konulan bankalardan tahsilat süreci sırasında bağlantılı şirketlerin, kişilerin kendileri ve yakınlarının malvarlıklarıyla ilgili işlem yapılabiliyor. Buna göre TMSF Taner ailesinin şahsi malvarlıkları üzerinden de işlem yapabiliyor. Ahmet Ertürk son dönemdeki gelişmeler, TMSF'- nin geldiği nokta ve ileriye yönelik planları hakkında sorularımızı şöyle yanıtladı:

Maliye'ye ilk aktarım

* El konulan bankalara ilişkin olarak, vergi alacakları öncelikli alacak statüsüne konuldu. Bu konuda daha önce rahatsızlığınızı dile getirdiniz.
Bu durum rahatsızlık diye tanımlanamaz, ben orada "Maliye bizim bu çabalarımıza karşı bize borçlanıyor" diye espri yapmıştım. Yaptığımız tahsilat çalışmaları çok sancılı, zor çalışmalar. Sonuçta borçlu borcunu ödememek için bazı şeyler yapıyor. Ama sonuçta Maliye güçlü ve alabileceğini alıyor, orada yöntemler belli... Şimdi sayın Bakanımız (Maliye Bakanı Kemal Unakıtan) güzel bir uygulama başlattı. Vergi rekortmenlerini ziyaret edip onlara plaket veriyor, herhalde önümüzdeki yıl en büyük plaketi biz alacağız. Onu da bekliyoruz biz sayın bakanımızdan.

* Tahsil ettiğiniz miktardan hiç para aktardınız mı? Şu ana kadar yaptığımız satışlardan tahminen Maliye'ye 3 milyar dolara yakın bir aktarma yapacağız. Bu rakama Telsim satışı dahil değil. Hatta bugün (21 Nisan 2006 itibariyle) 100 milyon dolar bir aktarma yaptık. Siftahı yaptık. Bizim raporlama sistemimizi, bizim sunum biçimimizi değiştirmemiz lazım. Burada sonuçta satış bedelinden, satış gelirinden hareketle aşağıya doğru indiğimizde bu satış gelirinin nasıl paylaşıldığı konusu olacak, Orada TMSF'ye çok daha düşük bir meblağ kalacak, TMSF'nin performansı sadece o sütunla ölçülürse doğru bir ölçüm olmayacak.

Anlaşan kârlı çıkar

* Borçlu açısından bunun bir avantajı veya dezavantajı nelerdir?
Sonuçta Uzanlar'ın borç kalemlerini dökersek TMSF'ye olan borç, vergi dairelerine olan borç, Hazine'ye, SSK'ya, diğer kamu kuruluşlarına olan borçlar var. Aslında hepsi onların borcu. Ama onların hesabı şuydu; TMSF'ye borçlu borçları temizlemek ama diğer kamu kurumlarına borçlu kalmaya devam etmek. Çünkü TMSF'yle borçlu kalmak onların bütün Türkiye'deki iş yapma kapasitelerini etkiliyor. Eskiden bunu yapabilirlerdi, sağlayabilirlerdi eski mevzuatla ama şimdi yeni mevzuatla bunu sağlayamayacaklar diğer borçlar ödenmiş olacak TMSF kalmış olacak. Bu da onların Türkiye'de iş yapma kapasitelerini, iş yapma yeteneklerini olumsuz etkileyecek. Bu yasa icra satışlarında geçerli. Ama anlaşarak satış yapıyorsak bu yasa orda geçmiyor. Dolayısıyla protokol tahsilatlarımız da yine eski model geçerli.

CÜNEYT TOROS


1 2 3 4 5
 
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Vergi rekortmenlerinin 83'ü İstanbul'dan çıktı
 Turizmde hedef 2 milyon yerli turist
 TPG, rakıyı Unakıtan'a sorup aldı
 Üç ayrı yerden maaş alınacak ama indirim olacak
 Pahalı elektrikte direnen Üçer'in gözü nükleerde
 Altının dalgası da kârı da İMKB'yi yakaladı!
 Nissan model sayısını artırdı bayilik başvuruları çoğaldı
 'Bu değerli Türk Lirası ile devalüasyon kaçınılmaz'
 Basın Konseyi SABAH'tan özür dileyecek mi?
 'Dokunulmazlığım kaldırılsın'
 Vize, aday ülkeye 35 Türkiye'ye 60 Euro
 Çukurova'ya doğalgaz gidiyor
 Gaz dağıtıcıları 2 yılda yarım milyar YTL yatırdı
 Unakıtan: İstihdam üzerindeki vergi yükünü düşüreceğiz
 Bank Asya 2.90-3.50'den borsaya gelecek
 Yolda kredi kartı talebi toplanmayacak
 Kamışlı: Reform cesaret ister
 Akbank 450 milyon dolar kredi aldı
 Garanti'ye 300 milyon Euro kredi
 ÖİB'den 4.5 milyar dolar
 Durmuş Yılmaz da ABD'ye gitti
 Bankacılara göre risk siyaset ve makro
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN
Robert Mundell: Hükümetler erken zafer ilan etmesin
İş...
MELİHA OKUR
Altın koltuk oğuldan babaya geçti
Türkiye'nin ilk...
Taşında soyadı yok
Diyarbakır'da öldürülen Neşe Özel töre kurbanı oldu. İnfazı yapan...
Podyumda eşine ağladı
Türk Böbrek Vakfı'nın defilesinde podyuma çıkan eski manken Merve...
Van Savcısı'nı bu paragraf götürdü
Van Savcısı'nı bu paragraf götürdü
HSYK'daki dengeyi Savcı'nın Jandarma Genel Komutanı Türkeri'ye...
'İsterseniz ısırayım'
'İsterseniz ısırayım'
Tuzla, Dilovası derken atık dolu variller bu kez İstanbul Kartal'da...
IMKB
E: 44.419 D:% 1,25
DOLAR
S: 1,330 D:% -0,263
EURO
S: 1,638 D:% -0,152
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu