kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
  » Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sezen Aksu beni Tarkan yapacaktı
Sezen Aksu beni Tarkan yapacaktı
'Bir daha aynı programa çıkmayalım' dedim

Sezen Aksu beni Tarkan yapacaktı

Müziğinden çok yaşadığı ilişkiyle konuşulan Nihat Doğan, ilk albümünün sonrasında, Sezen Aksu'nun kendisiyle ilgili büyük planları olduğunu açıkladı. Aksu'nun, "Bu çocuğu verin ikinci bir Tarkan yapmazsam Sezen Aksu değilim" dediğini anlatan Doğan, patronu yüzünden engellendiğini söylüyor.

Ünlü sanatçı Seda Sayan ile dokuz aydır büyük aşk yaşayan Nihat Doğan, göz önünde yaşadığı ilişkisi için "Bedelini ödüyorum" diyor. Kendisini Roma İmparatorluğu döneminde dövüştürülen gladyatörlere benzettiğini söyleyen Doğan, medeni cesareti olan bir erkek olmadığını da söylemeden geçmiyor. Zira Sezen Aksu'nun kendisini ikinci bir Tarkan yapmak istediğini söyleyen Nihat Doğan, bu fırsatı nasıl geri çevirmek zorunda kaldığını anlatıyor...

* Olduğunuz kişiyi mi anlatıyorsunuz yoksa olmak istediğinizi mi? Ben hiç olmak istediğim insanı anlatmadım. Hep kendimi anlattım. Çünkü insanlar beni farklı yere çekmeye çalışıyor. Benim hakkımda konuşanlar, 'evet bu çocuk böyleymiş' diyene kadar bu savaşı vermek zorundayım.

* Ya demezlerse? Biliyorum ki on yıl geçse de vazgeçmeyeceğim. İleriyi görebilen bir insanım. Anlayacaklar, biliyorum. Ben dünkü çocuk değilim ki! 10 yıl önce piyasaya 'Kırdın Kalbimi' adlı şarkı ile girmiştim. 10 yıldır hâlâ bu şarkı söyleniyorsa, demek ki doğru işler yapmışım.

* Unutulacak bir şarkı değildi o, 'şangırt' sesi hâlâ kulaklarımızda... Evet, çünkü Türkiye'de ilk efekti biz kullandık. Doğu ve Batı'yı birleştirdik o albümde. Kimse bilmez ama o şarkının bir kısmını MFÖ ile çalışmıştık. Kafa sesleri Özkan ağabeyindir mesela. Bas gitarı onlar çaldı. Bugün dünyada nam salan Mısırlı Ahmet o albümde ritmlerini çalmıştı.

'MEDENİ CESARETİM YOK'

* Mısırlı Ahmet benim albümümle meşhur oldu demeyeceksiniz herhalde!
Çok ciddi söylüyorum, Türkiye'de ilk bizimle tanındı, buraya gelip çaldığı ilk iş benim albümümdür. O dönem Uğur Bayar ile oturup her şeyi planladık. Albüm öncesi bana baktılar, bu çocukta Avrupai bir tip var dediler. O zaman bütün türkücüler bıyıklı, karayağız delikanlı imajıyla ortalıkta türkü söyleyen tiplerdi. Sesim tipimin tam tersi. Batı ve Doğu'yu birleştirmemiz gerekiyordu. O albüm bir devrimdi. Biliyor musunuz o dönem Sezen Aksu beni evine çağırdı. Bana "Seni gökte ararken yerde buldum. 6 aydır seni arıyorum. Senin repertuvarını bitirdim" dedi. Oturdu şarkıları okudu. O zaman beni Raks müziğin sahibinden istedi. "Sen bu çocuğu bana ver, ben bu çocuğu Türkiye'de ikinci bir Tarkan yapmazsam, Sezen Aksu değilim" dedi. Bir milyon satış garantisi veriyorum diye de ekledi. Patronum Sacit Süha Dilek vermedi ve ben müziğe dört yıl ara vermek zorunda bırakıldım.

* O aradan sonra neden tekrar Sezen Aksu ile konuşmadınız? Benim medeni cesaretim yok. Benim birine "Sizinle görüşebilir miyim?" diyebilen bir yapım yok. Sebebini bilmiyorum. Çok yorucu bir şey, çünkü kendi kendimin önünü kesiyorum. Bu meslekte hep ikili ilişkiler kurabilmek lazım ama Allah kahretsin ben böyle biri olamadım!

'KÖSE DE BENİ BIRAKTI'

* Başka biriyle mi albüm yaptınız?
Evet ikinci albümümü Erol Köse ile yaptım. O dönem bir hip-hop çılgınlığı vardı. Biz de Türkiye'de ilk kez bir türkünün içine hip-hop yapıp böyle bir sound kurduk. Çok beğenildi biliyorum ama o albümün üzerine gidilmedi. Alelacele promosyonu durduruldu.

* Neden? Erol Köse beş yıl sonra bana gerçeği açıkladı. O albümün üzerine oynanmayacaktı çünkü onun kıramayacağı biri ona benim albümüme promosyon yapmamasını söylemiş. "O seni bitirmek istiyor, benim içim de rahat etmiyor, al sözleşmeni git" dedi. Zamanı gelince söyleyeceğim kim olduğunu, şimdi değil.

* Bu kişiyle karşılaşıyor musunuz? Çok nadir, ama selamlaşmıyoruz. Beni sevmeyen, benden bir adım kaçan insandan yemin billah ederim, milyon milyon kaçtım. Hayatım boyunca hiç kimsenin kuklası olmadım, kimsenin eteğinin altına girmedim. Ve hep şuna inandım, birilerinin kuklası olduğun zaman bugün seni ipini tutan o eller yarın en ufak bir menfaatleri ortaya çıktığında ipini bırakırlar. İşte onun için iplerimi kimsenin eline vermedim. Şimdi üçüncü albümümü yaptım ve müzikal anlamda da her şey yolunda. Yolum uzun...

'MAGAZİNEL ADAM OLDUM'

* Seda Sayan ile birlikteliğiniz bir başka kesimin de sizi tanımasına yol açtı. Faydasını gördünüz mü?
Daha magazinel olduğum kesin ama ben zaten çok sevilen ve yaşadığım bütün o talihsiz olaylara rağmen 10 sene ayakta kalabilmiş biriyim. Seda Sayan beni ayda beş kere programına çağırırdı. Tüm yapımcıların kurtarıcı reyting meleğiydim. Çıktığım programların reytingleri tavana vuruyordu. Medyada çok yer almıyordum ama görünmez kahramandım.

İpek DUKAL

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Lezzet sırlarını bir bir anlatacak
 Kaya Bey'in aylık geliri: 35 bin YTL
 Sevgili seçerken yaş sınırım yok!
 Sana'nın yeni konser yıldızı
Cem bizim kuşağa benziyor Engin büyük bir kabiliyet!
Cem bizim kuşağa benziyor Engin büyük bir kabiliyet!
Pek çoğumuza Yalçın Otağ ismi tanıdık gelmez ama çocukluğu ve 60'lı...
New York'ta Türk rüzgarı
New York'ta Türk rüzgarı
Merkezi New York'ta bulunan kültür ve sanat kuruluşu 'Moon and Stars...
10 soruda sosyal güvenlik reformu
1- Neden sosyal güvenlik reformu yapılıyor?

Sosyal...
Şemdinli iddianemesi
Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın, Orgeneral Büyükanıt'ı...
Akıllı hasta olmayı bu kitapla öğrenin
Prof. Dr. Mehmet Öz, satış rekorları kıracak yeni kitabını çıkardı.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.