kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Para harcamasını bilene saygı duyarım
Para harcamasını bilene saygı duyarım
Klişe esprilere gülemiyorum
Pızzazz
HINCAL Top 5
AYŞE Top 5

Para harcamasını bilene saygı duyarım

Müjdemi isterim, yeni bir kavram çıktı başımıza; lüksoreksia! Peki, nedir bu lüksoreksia? Marka olsun, en pahalı olsun da taştan olsun takıntısı. Aşırı lüks merakı! Bir nevi jet sosyete hastalığı yani. Çantanın, saatin, arabanın, parfümün, elbisenin, ayakkabının, tatilin, yemeğin, eğlencenin hep en ama en lüksünü, en markalısını, en yenisini istemek. Elde edemeyince de kendini mutsuz ve eksik hissetmek. Acaba bu 'lüksoreksia' kavramı zenginin malı züğürdün çenesini yorar hesabı mı? Yoksa lüks takıntısı bir hastalık mı?

*
AYŞE: Lüksoreksia yorumlarınızı alalım lütfen...

* HINCAL: Parası olup harcamayana 'mezara mı götürecek?' derler. Parasını zevkine göre harcayana da işte böyle 'lüksoreksia...' Bunların hepsinin paraları var, bu paralarını da keyiflerine göre harcıyorlar. Bravo! Helal olsun, alkışlıyorum. Parayı harcamayı bilen insanlara da saygı duyuyorum.

'Dünyada da böyledir'

* Bizim sosyetenin güzel kadınları bir giydiklerini bir daha giymiyorlar, şarkıcılardan oyunculardan daha çok dikkat çekiyor, her gün boy boy gazetelerde resimleri çıkıyor. Hal böyle olunca da insanlar merak ediyor tabii. Eda Taşpınar olayında da söyledim; bunun iki türlü kaynağı vardır... Ya zenginsindir marka giyiniyorsundur ya da çeşitli firmalar kendi elbiselerini bir kere giymek üzere sana verir. Çünkü; sen giydin mi o elbisenin gazetelerde basılacağını, magazin programlarından çıkacağını bilir. Dünyanın her yerinde böyledir...

* Ve artık bu kadınlar çok popüler. Ben de mesleği olmayan bu kadınların sadece giydikleri elbiseler ve güzel fizikleriyle bu kadar tanınmalarını, her gün gazetelere çıkmalarını anlayamıyorum. Neden böyle sizce? Onu sen kendi meslektaşlarına sor! Eda Taşpınar'ın üzerindeki elbisenin basılmadığı bir gazete-dergi var mı? Kabahat Eda'da mı yoksa kızın peşine düşüp ne giyse resmini basan medyada mı?

'Nasıl bir hayat?'

* Ama kızın medyada yer almasına neden olabilecek bir mesleği yok... Önemli değil ki, önemli olan oraya dikkati çeken bir resim basmak. Eda da her hafta bu malzemeyi veriyor.

* Ben bu kızların hayatını cidden merak ediyorum. Bir kadın sıradan bir davete hazırlanırken bile çok zaman harcar. Bunlarsa hep çok bakımlı ve çok şıklar. Bırakın parayı, can dayanmaz, vakit yetmez böyle bir mesaiye. Acaba hayatları sadece güzelliklerine mi odaklı? Ve bu nasıl bir hayat? Bunun için yaşıyorlar. Aslında bu özel olayda, bunun için yaşayan Nurettin Hasman. Nurettin Hasman'ın yanında böyle sevgilisi olmasa Türk medyasında adı geçer miydi? Eda'yla beraber ve bu sayede adı her hafta gazetelerde. Adı her hafta gazetelerde çıkması için Eda'nın her hafta en süper mini elbiseleri giymesi lazım. Böyle baktığın zaman olaylar gayet güzel birbirine bağlanıyor. Eda mutlu, Nurettin mutlu, Eda'ya elbiseyi veren firma mutlu, gazete o resmi bastığı için mutlu.

* Tabii sosyeteden çok güzel, çok şık ve gündemden düşmeyen başka kadınlar da var. Elif Germiyanlıgil, Şirin Yalçın, Mermerciler'in kızları.. Şimdi onlar farklı. Onlar kendi paralarını ödüyorlar, onlara hiç itirazım yok. Diğerlerine de yok, insan gemisini yürüttükten sonra bana ne.

* Lüksoreksia'ya dönersek; lüksle sosyal statü edinme durumu da var tabii. Bir böyle ailesi zaten zengin olup lüks yaşayanlar var, bir de aslında çok parası olmayıp lüks eşya alma, ille de cipe binme takıntılı insanlar var... O da dış görünüş meraklısı. Atalarımız zamanında söylemiş 'Ayranı yok içmeye' diye...

'Müthiş zevkliler'

* Sizin lüksleriniz neler? Ben böyle mutluluklar peşinde olmadım. Ben günlük yaşamında mutluluğu bulan bir insanım ama orada bulanlara da itiraz etmiyorum.

* Peki sosyeteden giyimini en beğendiğiniz kadın kim? Elif Germiyanlıgil ve Şirin Yalçın kardeşler çok iyi giyiniyor. Ekrem'in kızları olağanüstü! Anneleri de öyle. Sporda da, abiyede de, günlük kıyafetlerinde de müthiş bir zevkleri var. Erkeklerde de Ertekin! Türkiye'de giyim olarak yanına yaklaşan yok. Ben Türkiye'nin bir takım zenginlerinin Ertekin'i niye 'imaj maker' olarak kullanmadıklarını anlamış değilim.

* Ertekin sizin arkadaşınız... Siz 'imaj maker' olarak kullanıyor musunuz? Ben de fevkalade zevkliyimdir!

AYŞE& HINCAL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Kötü günler geride kaldı artık İslami filmlerin yıldızı
 Mali müşavire turizmci gelin
 Faslı aşkıyla el ele dolaştı
 Nasıl bir sevgilisiniz?
 Dünyanın sinemacısı İstanbul'da!
 Keyif Rehberi
 Aşka inancını kaybetmiyor
 Papa'yı Türk bariton seslendiriyor
 Sevgilisine işinde her zaman destek
 Yalnız kovboy geziyor
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Ispanaklı lorlu toplar...
Türk markaları 'Komşu'yu fethetti
Türk markaları 'Komşu'yu fethetti
Türk markalarının dünyaya açılmasına öncülük eden İpekyol, İnci ve...
Sezonu açtı
Sezonu açtı
Moda Polisi
Geçen ay yeni sezon alışverişi için Milano ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.