kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
2006’DA 2006 OY BEKLİYORUM.... Arkadaşlarımız Levent Tüzemen, Emrah Kayalıoğlu ve Zafer Ertem’in sorularını yanıtlayan Canaydın, 2004’te hiç çalışmadım, 180 oy farkla seçimi kazandım. 2006’da 2006 oy bekliyorum. İnanın hiç çalışmıyorum. İstesem 1000 kişiyi ararım ve etkilerim. Ama asla şahsi gücümü kullanmayacağım dedi.
Beni bilen oy verir
Carlos Fener'e gelebilir mi?
Canaydın'dan bomba liste
Başkandan ek güvenlik talebi
Duruşumuzu hiç bozmadık
Mehmet Cansun artık 'düz üye'
Oy verecekler paravan istiyor

Beni bilen oy verir

4 yıllık G.Saray Başkanlığı'nı 2 yıl daha sürdürmek isteyen Canaydın, "Genel kurul üyeleri bizim kabiliyetimizi bilir. Siz de eğer kongre üyesi olsaydınız bana gözünüz kapalı oy verirdiniz" dedi.

Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, yeniden aday olduğu bugünkü genel kurul toplantısı öncesinde SABAH'a özel açıklamalar yaptı. İşte Canaydın'dan çarpıcı sözleri:

Nasıl bir kongre bekliyorsunuz?
Bu, başkan olarak son röportajım da olabilir. Onun için gayet güzel konuşacağım. G.Saray'ın kongreleri, son olanı hariç hep olgunluk ve sevgi ile geçmiştir. Geçen kongrede ufak tefek olaylar yaşandı. Sanırım ders olmuştur. İnşallah pırıl pırıl bir kongre geçireceğiz.

Taraftarla genel kurul arasındaki uçurumun büyüdüğü belirtiliyor...

Benim taraftardan endişem yok. Niye olsun ki? Taraftar ne yapacak, isyan mı edecek? Taraftar taraf mı? Böyle bir duyumum yok. Olursa ona göre analiz yaparım. İnternette dolaşan yazıları, tribünü yönlendirenleri biliyorum. Biz araştırmacı bir yönetimiz. Görevimizi yaptık. 2002'den beri çekiştiğimiz ekip, bir organizasyonun içinde. Bu arkadaşlarımız her dönem mücadele içindeler. Hedef Canaydın. Çünkü Canaydın kuvvetli, vasıfları var. Yenmek için karalamak lazım, kampanya lazım, tribünleri organize etmek lazım, takım iyi giderken bile aleyhte tezahürat yapmak lazım.

Tribünle aranızdaki soğukluk veya mesafede sizin de hatalarınız yok mu? "Müşteri" ifadenizin oluşturduğu yara mı iyileşmiyor?
Bu ifade, 2002 yılında bir kez kullanıldı. Hala o ifadenin üzerine gidilmesine şaşırıyorum. Geçen gün bir televizyon programında yine gündeme geldi. Taraftar 'Gönüldaş, müşteri mal alan' demek. Taraftar kulübün ücretli bir birimine geldiyse, ona müşterigözüyle en iyi hizmet verilmeli. O gönüldaştır. Ücret ödemiştir. Ama Taksim'de sevinirken mutlaka en büyük taraftardır. Biz Galatasaraylıyız, taraftarımızla, üyelerimizle hepimiz aynı hedef için çalışıyoruz.

Liseli-lisesiz ayrımı üzerindeki tartışmanın boyutları niye giderek büyüyor?
Bu, yüz senedir tartışılır. Liseli konuşmaz, çünkü tüzüğü bilir. G.Saray camiası bir Güneş ayrılması yaşamış ve aldığı yarayı görmüştür. Galatasaray bu tuzağa bir kez daha düşmez.

İktidardaki başkan olarak yeni dönem için vaatleriniz nedir?
Zaten G.Saray'ın 6 tane projesi var. Yedinciyi yaratamazsınız. Biz bu projelerde çok büyük mesafe katettik. Öyle bir yere geldik ki, bir adım atarsak proje artık yürürlüğe girecek. Onun için bir daha görev istiyorum. Bu kadar eziyetle getirdiğimiz işi bu noktada bırakmamın kendime adaletsizlik yapmak olduğunu düşünüyorum.

Projelerde öncelik sıralamanız nedir?
İlk hedefimiz sportif başarı. 2-Stat, Seyrantepe. 3-Riva. 4-Florya. 5-Kalamış ve teslim alacağımız ada. 6- Şirketlerin halka açılması, verimli olması, statü gereği 100 bine yakın ortak ve taraftarı bir araya toplamak. Benim öncelik sıram bu. Bakın; Riva Galatasaray'da konuşulamıyordu bile. Biz devreye soktuk. Biz Riva'yı değerlendirirken, 15-20 sene sonra Riva gibi değerlenecek bir araziyi de mutlaka Galatasaray'ın mülkiyetine sokmak lazım. Kafamda böyle bir yer de var. Seçilmesem bile yeni gelen arkadaşlara tavsiyede bulunacağım.

Bu sezon yaşanan ödeme sorunları,sportif başarı hedefinizin önünde bir engel midir?
1998'den beri futbolculara ödeme sorunu var. Hep gecikmeli aldılar paralarını. Çünkü ekonomik tablolar bozuk. Bu takım UEFA Kupası'nı aldı ama onun da bir bedeli oldu. 2001, 2002, 2003 yılında tüm oyuncuların bana teşekkür mektupları var zamanında yaptığımız ödemeler için. Önemli olan borcunu rötarlı da olsa kapatmak. Benim oyuncum benim adil davranacağımı bilir.

Diyelim ki seçimi kazandınız; 15 Nisan'daki Riva kongresi için endişeniz olur mu?
O kongre milat olacak. Galatasaraylı ekonomik milada rağmen aleyhte hareket ederse camia onları daha iyi değerlendirir. Genel kurul bir komisyon kurdurdu. Komisyon incelemelerini yaptı ve kongreye getirdi. Buna Canaydın kazandı, Şardan kazandı, Yalman kazandı diye karşı oy vermeye kalkarsan Galatasaray'a ihanet edersin.

Üçümüz de yaş olarak Yiğit Şardan kuşağına daha yakınız. Kongre üyesi olsak, size oy vermemiz için bizi nasıl, ne diyerek ikna ederdiniz?
Yaşınıza yakın arkadaşınıza doğru gidin derdim. Biz muhafazakarız. Genel kurula belli projeler gelir. Bizim kabiliyetimizi bilirler. Zaten kongre üyesi olsaydınız bana gözü kapalı oy verirdiniz. Ben bırakıp gittikten sonra zaman ilaç olacak. 'Ah Özhan Başkan gülmeyen yüzün, hesap soran tavrınla yine keşke başkan olsaydın' diyeceksiniz. Açık söylüyorum. Bugün gelecek tipler, 'Tribün gücüyle geliyoruz' sloganını kullandıkları sürece bu makamlara gelemezler.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Oy aman Toraman: 0-1
 Saygı istiyorum
 Tümer zoraki 11'de
 Şükür oynuyor
 Seriye devam
 Ses bombası atıldı
 Denizli-Fenerbahçe Gaziantep-Beşiktaş
 Gitti Binnaz'ın altını!
 Fobi sona erecek mi?
 Bakkal mı, Yanal mı?
 Diyar'da seyirci yok
 Günün içinden
 Blackburn banko
 Barça'da eksik çok
 Fransa'da son durum
 Roma'nın şansı yok
REHA MUHTAR
Şaka gibi bir gol
Beşiktaş'ın savunmasının göbeği...
KAZIM KANAT
Yenilgiden daha ayıp
Maç başladı, işkence de...
GÜRCAN BİLGİÇ
Bize yakışıyor mu?
Çocukluğumuzda resimli romanlar...
Büyükanıt'tan Başbakan'a 'acil kod'lu PKK uyarısı
Büyükanıt'tan Başbakan'a 'acil kod'lu PKK uyarısı
Kara Kuvvetleri Komutanı Başbakan'la görüşmesinde, PKK'nın muhtemel...
Eski büyük üstat: Masonluk battı
Eski büyük üstat: Masonluk battı
Eski Büyük Üstat Kaya Paşakay, son olaylardan sonra Türkiye'de...
Setten sete koşuyor
Setten sete koşuyor
Beyazperdede "Seni Koca Yalancı" ve "Majestic" gibi büyük bütçeli...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu