kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
  » Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Star Gazetesi devredildi
Star Gazetesi devredildi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa çıkarılan ve en yüksek teklifi veren KKTC'li işadamı Ali Özmen Safa'ya ihale edilen Star Gazetesi, düzenlenen törenle yeni sahiplerine devredildi.

TMSF'nin merkez binasında gerçekleştirilen törende sözleşmeye, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ve işadamı Ali Özmen Safa imza koydu. Safa, törende yaptığı konuşmada, Kıbrıslı Türk olarak Star Gazetesi'ni alma başarısından dolayı memnun olduğunu söyledi. İhaleden dolayı Ahmet Ertürk ve ekibiyle gazeteyi bugüne getiren çalışanlara teşekkür eden Safa, Star Gazetesi ihalesinde, TMSF'nin talebi üzerine rakamı yükseltmeden önce değerlendirme ve araştırmalar yaptıklarını söyledi. Safa, şöyle konuştu:

''Bu değerlendirme zamanında değişik sektörlerden teklifler gelmişti. Ben bir yatırımcıyım. Almayı başardığımız zaman Star Gazetesi'ni yönetecek bir şahsa ihtiyacımız olduğunu, o şahsı seçerken çok çok dikkatli olacağımızı söylemiştim. O şahsın tecrübeli olması, kıdemli olması, ayrıca elini taşın altına koyması bizim için mühimdi. Bu teklifler içinde değişik sektörlerdeki değişik kaynaklardan bir şahsın ismi bana bildirilmişti. O şahsa telefon ettim, o şahıs ile görüştüm. Onunla bir ortaklık anlaşması yaptık. O şahsın ismi -şu anda yanımdadır- Alaaddin Kaya. Belki bilginiz vardır. Zaman Gazetesi'ni kuranlardandır. Çok uzun zamandır bu sektörde tecrübesi vardı. Kendisi ile bu gazeteyi ortak yöneteceğiz. Bu gazeteyi alıp bir şirket kurup gazeteyi bu şirkete aktarıyorum. Bu şirkette ben ve Alaaddin Bey ortağız. Gazeteyi yönetmeyi Alaaddin beye bırakacağım.''

Yatırımlarının Star Gazetesi'yle sınırlı kalmayacağını ifade eden Safa, ''Alaaddin Bey ile televizyon üzerinde de çalışmalarımız var. Ayrıca inşaat sektöründe de bir araştırmamız var. Alaaddin Bey ile çalışıp bu gazeteyi daha iyi durumlara getireceğimizden hiçbir şüphem yoktur'' dedi. Safa, bir yatırımcı olarak çoğunluk hisselerini devrederken kazanç sağlayıp sağlamadığının sorulması üzerine, bir kazanç sağlamadığını, gazeteyi aldığı fiyata şirkete devredeceğini bildirdi.

ALAADDİN KAYA

İmza törenine katılan Alaaddin Kaya da yaptığı konuşmada, sürece sonradan katıldığını, telefon üzerine Ali Özmen Safa ile beraber olduklarını ve bu işe beraber girmeyi karar verdiklerini söyledi. ''Böyle bir şeye girmek için cesaretim olamamıştı ama Ali Özmen Safa beyin böyle bir gayreti bizleri beraber kıldı'' diyen Kaya, TMSF'nin fiyatı ciddi şekilde artırdığının altını çizdi. Kaya, şöyle devam etti:

''Fiyat gayet iyi oldu, inşallah bu işin içinden çıkacağız. Star Gazetesi gerçekten bir marka. Bugünlerde 8. yılını kutluyor. İyi günleri, kötü günleri olmuş, sıkıntılı zamanlar geçirmiş, devlet yönetiminde 100 bin tirajla şu anda ayakta duran bir gazete. Bunu hiçbir zaman hafife almıyorum. Bugüne kadar emeği geçenleri takdirle karşılıyorum. Bu çalışanların eseridir. Star okuyucusu kendini sahip olarak görmüştür. Bu okuyuculuğu devam ettirmek için biz de elimizden geleni yapacağız.''

Kaya, ortaklık yapısına ilişkin soru üzerine, ''Ağırlık zatı alileri tarafından zatı alime verildi. 3 ortaktan diğer ortak da yine benim ailemden biri. Çoğunluk hisse bize ait. Yüzde 40 hisse bana yüzde 20 hisse oğlum Cüneyt Kaya'ya ait'' dedi. Başka soru üzerine, Star'ın yayın çizgisini sıkıntılı bulmadıklarını ifade eden Kaya, ''Çizgiyi bozmayı hiçbir zaman düşünmüyorum. Çizgiyi fazla değiştirecek pozisyonda değiliz'' diye konuştu.

Kaya, gazetenin fiyatı konusunda bir soru üzerine de medya sektöründe yatırım yapanların, cazip bulmadığı için ihaleye girmediğini belirtti. 4 matbaanın makinelerinin emsallerinin 3-4 milyon dolara alınabilecek cinsten olduğunu, çalışanların getirdiği bir sosyal haklar manzumesi bulunduğunu belirten Kaya, ''Fiyat devlet açısından iyidir. Bizim açımızdan sıkıntılıdır. Ama biz 'bismillah' dedik yolumuzu devam ettik'' dedi.

ERTÜRK: MEDYA SEKTÖRÜNDEN BİR MİKTAR DAHA ÇIKTIK

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, Star Gazetesi'nin devriyle birlikte medya sektöründen bir miktar daha çıktıklarını bildirdi. Star Gazetesi'nin devir sözleşmesinin imza töreninde konuşan Ertürk, Star Medya Grubu'nun bir varlığının daha bugün devredildiğini söyledi.

Ali Özmen Safa'nın ihaleye katılarak 5 milyon 150 bin dolar ile en yüksek teklifi verdiğini, yükseltme taleplerinden sonra teklifini 8 milyon dolara çıkardığını kaydeden Ertürk, bu yükseltmenin ardından teklifin uygun görülerek onaylandığını, devrin de bugün gerçekleştiğini bildirdi. Star Gazetesi'nin 4 matbaası, devir kapsamında 418 personeli, isim hakkı, internet adresi gibi varlıkları bulunduğunu belirten Ertürk, şunları kaydetti:

''Aslında çok fazla da bir şey devretmiyoruz. Bu arada bir miktar da yükümlülük devrediyoruz. 418 kişinin kıdem tazminatlarını da Ali Özmen Safa bey devir alıyor. Gazetenin daha güçlenerek devam etmesi umuyoruz ki oradaki gazeteciler, çalışanlar için bir güvence. Bizim işimiz gazetecilik değildi. Alıcı tahsilatı için oradaydık. Ama Ali Özmen bey gazetecilik yapacak.''

Türk basınına yeni bir sermaye girişi ve Star Gazetesi çalışanlarının işlerini sürdürmelerini sağladıkları için mutlu olduklarını ifade eden Ertürk, Ali Özmen Safa'nın yeni yatırımlarla gazeteyi güçlendireceği ve daha iyi noktalara getireceği inancını dile getirdi.

Ahmet Ertürk, ''Bugünkü devir teslim ile birlikte medya sektöründen bir miktar daha çıkmış oluyoruz. Tamamen çıkmış oluyoruz diyemiyorum. Çünkü hala elimizde bazı radyolar var, Kral TV var, Cine 5 var, o grubun radyoları var. Umarım en kısa sürede onları da satıp medya sektöründen tamamen çıkmış oluruz'' dedi.

Star Gazetesi'nin Ali Özmen Safa'ya hayırlı olmasını dileyen Ertürk, Star Gazetesi çalışanlarına da teşekkür etti. Ertürk, bir soru üzerine, gazetede yayın politikasına müdahale etmemeyi ilke edindiklerini, tirajını artırdıklarını, maliyetini aşağıya çektiklerini belirterek, ''Yayın çizgisini muhafaza ettik. Ama sorumlu bir yayıncılığa, gazetenin ticari menfaatler elde etmek için bir silah değil, kamuoyunu bilgilendirmek için bir medya aracı olmasını sağladık'' dedi.

TAKSİTLE ÖDENECEK

Ahmet Ertürk, ödemeye ilişkin bir soru üzerine, şartname gereği 8 milyon doların 1,6 milyon dolarının peşin, kalan miktarın da 1 milyon 280 bin dolarlık 5 taksit halinde ödeneceğini, taksit miktarına libor artı 3 faiz uygulanacağını bildirdi.

Ertürk, Star Gazetesi'nin ihale rakamı olan 8 milyon doların, muhammen bedel 19 milyon 500 bin dolardan oldukça düşük olduğuna dikkat çekilmesi üzerine, ilk ihalede teklif alamadıklarını, ikinci ihalede de iki teklif verildiğini, en yüksek teklifin 5 milyon 150 bin dolar olduğunu anımsattı.

Bu rakamın daha fazla ilgi olmayacağını gösterdiğini ifade eden Ertürk, değerlendirme yaptıklarını, 3,5 milyon dolara yakın bir kıdem tazminatı yükünün üstleniliyor olunması, gazetenin zarar etmesi ve yeni yatırımlara ihtiyaç duyulmasını dikkate aldıklarını kaydetti.

Buna rağmen 5 milyon 150 bin doları yetersiz gördüklerini, o fiyata vermeyi hiçbir zaman düşünmediklerini belirten Ertürk, Ali Özmen Safa ile konuşarak iyi bir artış beklentisinde olduklarını söylediklerini, onun da hesaplarının dışında olmasına rağmen 3 milyon dolar artışla teklifini revize ettiğini bildirdi. Ertürk, basına yeni bir sermayenin ve yabancı bir fon girişinin de olumlu olduğunu kaydetti.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Borsa günü 44 bin 399 puandan kapadı
 Dünya Bankası'ndan yeşil ışık
 İmalat sanayiinde verimlilik arttı
 "Cari işlemler açığı artacak"
 ÖİB, % 25 THY hissesini satacak
 Zorlu: Yatırıma doymuyoruz
 Para sakin sulara doğru akıyor
 Faiz bir süre daha düşük kalabilir
 Jean-Claude Trichet, 'AB'de faiz artışı sürecek' mesajı verdi
 Emaar, İstanbul'a 5 yılda 15 milyar dolar yatıracak
 Biz varız diye geldiler
 Enerjide 2 milyar dolarlık özelleştirme 'şimdilik' durdu
 YTL hâlâ yüzde 15 değerli devalüasyona ihtiyaç var!
 2005'te gayrimenkule 33 milyar YTL yatırdık
 Jebel Ali İzmir Limanı ile ilgileniyor
 Danıştay'dan Cargill için yürütmeyi durdurma
ABDURRAHMAN YILDIRIM
Ekonomik göstergeler ince ayar sinyali...
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN
Vestel City değil Vestel Country
SABAH BULUŞMALARI -...
Oturarak savunma isteyince atıldı
Terör örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılanan Louai Sakka...
İngiliz baba oğlunu istiyor
Eşinden ayrılmak isteyen Türk anne, 5 yaşındaki oğluyla Türkiye'ye...
Ara yolda yarışan Corvette bir aileyi biçip, dağıttı
Ara yolda yarışan Corvette bir aileyi biçip, dağıttı
Tedaviyle sahip oldukları çocuklarına hediye almaya giden aile, hız...
Ve karşı iddianame
Ve karşı iddianame
Genelkurmay, Şemdinli iddianamesinde suçlanan Büyükanıt ve bölge...
IMKB
E: 44.485 D:% -0,45
DOLAR
S: 1,332 D:% 0,491
EURO
S: 1,620 D:% 0,403
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu