kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu albümde Bergen de var sanat müziği de Latin ateşi de
Bu albümde Bergen de var sanat müziği de Latin ateşi de
'Yunus Emre, Mevlana ve Aşık Veysel eserlerine albüm yapacağım'
"Kıraç ile büyük sürprizlerimiz var"
"Süper Star basit bir şarkı olmuş"

Bu albümde Bergen de var sanat müziği de Latin ateşi de

2.5 yıl önce çıkardığı üçüncü solo albümü 'Sevda Yanığı'nın ardından verdiği konserler ve televizyon programı ile başarısını konuşturan Funda Arar, yarın 'Son Dans' adlı yeni albümü ile müzikseverlerle buluşuyor. Farklı tarzdaki eserleri bir araya getiren albümde Bergen'e ait 'Benim İçin Üzülme' ve Yunanlı müzisyen Antonis Vardis'in bestesi dikkat çekiyor.

Sevgilerde adlı ilk albümüyle 2000 yılında tanıştığımız Funda Arar, 2001'de Kıraç ile Sevgiliye adlı düet albümü yaptığında; müzikseverler için fark edilir seslerden biriydi. 2002'de çıkardığı Alagül adlı albümünde, söz ve müziği kendisine ait beş şarkısıyla besteci ve söz yazarı olarak da başarısını kanıtlayan Arar; 2003'te çıkardığı Sevda Yanığı ile müzikal bir marka haline geldi... Gerek ses rengi, gerekse müzikalitesiyle dikkat çeken genç sanatçı, yarın Son Dans adlı dördüncü solo albümüyle sevenlerinin karşısına çıkıyor. "Albümde herkesin seveceği bir şarkı mutlaka var" diyen Arar, rock soundlu parçaların yanı sıra, arabesk ve tabii ki eğitimini aldığı Türk Müziği tınılarının hissedildiği şarkılarıyla yine gönülleri fethedecek. Fethedecek; çünkü sözler yine her zamanki gibi gönülleri yakıp kavuracak!

'2.5 YIL UZUN BİR SÜRE DEĞİL'
* Sevda Yanığı'nın ardından yeni albüm Son Dans'ın gelmesi 2.5 yılı aldı. Türk müzik piyasası için uzun sayılacak bir ara bu. Neden bu kadar beklediniz?
Evet Türk müziği piyasası için 2.5 sene biraz uzun bir süre ama dünya standartlarında çok değil. İyi bir iş çıkarmak istiyorsanız uzun bir süre değil. Bir kere repertuvar toplamak uzun bir dönem alıyor. "Biz iki patlayacak şarkı bulduk, diğerlerini de dolduralım gitsin" diye düşünmüyoruz. 12 şarkı koyuyorsak, 12'sinin de hit olması lazım. Konser programımızın yoğun geçmesi de, stüdyoya girmemizi erteledi. Stüdyoyu konserlerle yürüttük. Böyle olunca süre biraz uzadı.

* Bu 2.5 senelik süreçte iki Türk Sanat Müziği konseri verdiniz Yeni Melek'te. Müzikseverler Funda Arar'dan Türk Sanat Müziği dinlediklerinde nasıl tepkiler verdi?
Ben müzikal anlamda çok tatmin oldum. 2.5 saat boyunca sadece Türk müziği eserlerini seslendirdim. Gelenler zaten benden Türk Sanat Müziği dinlemek isteyen kesimdi. Bu sene de yapmak istiyorum.

* Bir TSM albüm yapma projeniz vardı... Ertelendi mi?
Albüm yapmayı çok istiyorum yapacağım da. Bunun için kendimi müzikal anlamda ispat etmem gerek. Albüm satışlarım gerçekten iyi rakamlara ulaştı ama daha kendimi çok yeni sayıyorum bu işte. Şimdi yaparsam 'Bu kız tarz mı değiştirdi?' diyebilirler.

* Yeni albümde herkesin seveceği bir şarkı var diyorsunuz. Birbirinden farklı tarzlar mı buluştu bu albümde?
Farklı tarzlarda şarkı okumayı çok seviyorum. Ama hepsi belli bir sound bütünlüğü içerisinde! Diğer albümlerimde de var bu renklililik, bu albümümde de. Mesela 'Bu Sabah Güneş Doğmuyor' diye bir şarkı var; Türk Manat Müziği hissiyatını veren bir şarkı. 'Skandal'; Latin bir şarkı oldu. 'Benim İçin Üzülme' zaten bundan yıllar önce Bergen'in okuduğu arabesk bir şarkıydı. Onu rock formatıyla okuduk. Diğer şarkılar da daha pop-rock oldu. Çok güzel baladlar var. Çok renkli bir albüm...

'FEBYO İLE BİRBİRİMİZE ACIMASIZIZ'
* Albümde çalıştığınız isimler yine önceki albümlerden tanıdığımız isimler. Burcu Tatlıses, Kıraç, Müfide İnselel, eşiniz Febyo Taşel..
Aranjörlüğünü yine Febyo Taşel yaptı. Onun besteleri var, sözlerde Burcu Tatlıses, Günay Çoban, Saro Secikyan, Müfide İnselel... Kıraç'ın Namık Nagdaliev ile yaptığı bir şarkı var. Zaten Türkiye'de kendini ispatlamış isimler bunlar. 'Funda Arar'ın ekibi' gibi bir bütünleşme oldu aramızda. Bazı sanatçıların düşünceleri geldi kulağımıza; "Onlar sadece Funda Arar'la çalışır" gibi. Febyo için de böyle söylentiler oldu. Öyle bir şey yok.

* Avantajları, lüksü nedir bir sanatçının eşiyle çalışmasının?
Hiçbir lüksü yok. Hatta birbirimizi çok daha fazla eleştiririz. Çok daha fazla acımasızızdır. Tamamen iki işçi gibiyiz iş ortamında. Evlilik hayatımız ve iş hayatımızı şu ana kadar birbirine hiç karıştırmadık. Öyle de olduğu için her şey düzgün yürüyor. İşiniz ve evliliğinizi birbirine karıştırdığınız zaman yürümez diye düşünüyorum.

* Albümde bir de adapte eser bulunuyor. Yunanlı besteci Antonis Vardis'in eseri... İlk adapte eseriniz mi?
Evet ilk defa bir albümümde bir adapte eser kullanıyoruz.

* Bu seçim Yunan şarkılarının 'illa' tutuyor olmasından mı? Çünkü ne zaman bir Yunanca şarkı Türkçe'ye adapte edilse, tuttu bugüne kadar...
Bu öyle bir şarkı değil. Antonis Vardis gerçekten çok iyi bir besteci. Yunanistan'da da çok saygı duyulan, sevilen bir sanatçı. Bu şarkının aslı slow. Benim fikrim bu şarkıyı hızlandırmaktı. İlk dinlediğimde çok etkilenmiştim ve Türkçe söz düşündüm üzerine. Yani hiç aklımda 'Yunanca şarkılar tutuyor seviliyor, bunu değerlendirelim' gibi bir düşünce yoktu.

* Albümün en büyük sürprizlerinden biri de Bergen'in şarkısı... Pop-rock okuyan bir sanatçı için arabesk bir parça dezavantaj değil mi? Neden bu şarkı ve neden arabesk?
Ama ben arabeske rock sound'unu yakıştırıyorum. Şarkı şöyle bir şeydir; siz onu melodisini, sözünü, formatını bozmadan istediğiniz tarza çekebilirsiniz. Ben o tarz şarkılar seçiyorum. Ben kendi müziğime uyarlıyorum şarkıları. 'Benim İçin Üzülme' rock bir şarkı oldu, orijinaliyle alakası yok ama duygusu arabesk. Zaten şu andaki çok popüler olmuş rock şarkılarına bakın, o duygu vardır.

SEZEN BAŞARAN GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Tel Aviv'e Türk tekstili damgası
 Başını örtmedi yeni bir kreasyon yarattı
 MFÖ'ye gitti
 'Yalnız Kadın'dan iki oyun
 Emre Çağla'sız eğlendi
 İletişimin 'oyun' hali
 Spor ayakkabı ve saat olmadan asla!
 Boss Orange sürprizi
 Size özel takılar Lotus'ta
 Prenseslere layık çamaşırlar
 Abartılı zamanlar Valentino'da
 Bu küpelerden 3 tane var
 Charlize Theron Dior'u taşımayı bildi
 Tom Ford'un Hollywood'u
 Kuzuyu eliyle besledi
 İkinci kez baba oluyor
 Açık Radyo'ya ünlü desteği
 Mekânı doldurdu programı uzatıldı
 Sezen için İran kedisi aranıyor!
 Sahne yasağı bitti
 'Babam ve Oğlum'a seyirciler ödül verdi
 Türk baba ile Alman annenin aşkı dizi oldu
 Sahneden indi eğlenceye indi
 Baykal ile Bağcan'dan düet
AYŞE ÖZYILMAZEL
Bulimik kızlar gözlerini saklar
Doktorlar gazetelerde...
HAKAN & UTKU
Y.U.H. (Yaşanmış Ultra Hadiseler)
Lüks spor bir...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Fesleğenli domates çorbası...
40 yaşından hemen sonra gençleşmeye başlayın
40 yaşından hemen sonra gençleşmeye başlayın
İhtiyaç duyduğunuz ilk an kendinizi yenilemeye başlayabilirsiniz.
Mezuniyetini 'Hülya'da kutlayacak!
Mezuniyetini 'Hülya'da kutlayacak!
İtalya'da altı ay modacılık üzerine eğitim alan Helin Avşar,...
Mumcu vazgeçti ama Say affetmiyor!
Mumcu vazgeçti ama Say affetmiyor!
Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu; dünyaca ünlü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.