kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Seçimlerde iktidar gücümüzü yenileyeceğiz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ilçe kongrelerini büyük bir olgunlukla gerçekleştirdiğini, insan vücudunun hücrelerinin yenilenmesi gibi bu kongrelerle yenilenmenin yapıldığını ve bir gücün depolandığını belirterek, ''İlk seçimde AK Parti'nin iktidar gücünü nasıl yenilediğini göreceksiniz'' dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir'e gelen Başbakan Erdoğan, ilk olarak AK Parti'nin Balçova 2. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, partisinin belde kongrelerini bitirdiğini,
ilçe kongrelerine başladığını belirterek, bugüne kadar 550 ilçe kongresinin tamamlandığını, 923 ilçe kongresinin de en kısa sürede bitirileceğini, sonbaharda ise AK Parti'nin büyük kongresine geçileceğini kaydetti.

2007 seçimlerine teşkilatın hazır hale getirileceğini belirten Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin koalisyon hükümetlerinden büyük sıkıntılar çektiğini, tek parti iktidarında ülkenin kendini tekrar topladığını bildirdi.

AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye'nin dibe vurmuş bir ekonomisinin bulunduğunu, halkın kendine güveninin bittiğini, dış politikanın çöktüğünü gördüklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, Türkiye'yi içte ve dışta yeniden ayağa kaldırdıklarını, öz güven kazandırdıklarını ve yapılandırmaya başladıklarını anlattı.Partililerden, bugüne kadar yapılanları vatandaşlara tek tek, kapıkapı dolaşarak anlatmalarını isteyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''İlk seçimde AK Parti'nin iktidar gücünü nasıl yenilediğini göreceksiniz. Cuma günü Kars'taydık. Bir gün önceden miting yapmaya karar vermişler. Eksi 23 derecede belediye meydanında asgari 15 bin insan toplanmıştı. Açık hava mitingi yaptık. Oradan Sarıkamış'a geçtik, ilçe kongresini yapacağımız salon dolmuş, dışarıda 5 bini aşkın kişi kalmıştı. Eksi 18 derecede açık hava toplantısı yaptık, sonra içeri geçtik, ilçe kongresini gerçekleştirdik. Coşku ve heyecan vardı. Kars ve Sarıkamış'ta duble yol bitmek üzere, herkes mutlu, farklı bir hava teneffüs ediyorsunuz. En güzel kar, kayak tesisleri var. Vatandaş burası Davos, İnsburg olacak diyor. devletine hükümetineinanıyor, Başbakanı'na 'Buraya Uludağ'dan daha kısa sürede gelirsiniz'diyor. Uçakla Kars'a gitmek 1.5 saat. Oradan tesislere ulaşmak 2.5 saati buluyor. Oysa İstanbul'dan Bursa Uludağ'a gitmek 3.5-4 saat. Türk insanı güzelliklerin en güzeline layık. Türk insanına layık olduğu standardı bizler kazandıracağız.''

Başbakan Erdoğan, en son İzmir ziyareti sırasında bazı sözlerinin anamuhalefet tarafından bir yerlere çekildiğini belirterek, ''AK Parti'nin İzmir'e gelişinden rahatsız oluyorlar. Çünkü niyetleri kötü.Samimi değiller. İnşallah ilk seçimde bunlara gereken cevabı en güzel şekilde siz vereceksiniz'' dedi.

'MEDYADAN ADETA BOYKOT'

Bazı çalışmalarının yeterince yer almadığı medyanın, vatandaşın moralini bozacak şeyleri ön plana çıkardığını kaydeden Başbakan, şunları söyledi:

''Yine medyaya yükleniyorsun diyecekler. Gerçeği niye konuşmayayım? Türkiye'de enerji sıkıntısı var. Afşin Elbistan'da enerji tesislerinin açılışı var. Türkiye'nin toplam enerji ihtiyacınınyüzde 6.5'unu karşılayacak bir tesis bu. 950 kişi ekmek yiyecek. Milyonlarca dolarlık bir yatırım. Ertesi gün gazetelere bakıyorsunuz, hiç bir şey yok. Adeta boykot. Yazıktır, günahtır. Halkın bunlara ihtiyacı var. Bu ülkede bir şeyler oluyor, görsün. Bunları halka teşkilatlarımız anlatacak. CD, DVD ile göstererek anlatacaksınız. Biz faiz, abartı değil, yapılan ne ise onu anlatın diyoruz.''

Başbakan Erdoğan, dün İstanbul'da 20 kavşak açılışını gerçekleştirdiklerini, 20 de temel attıklarını, ancak bu yapılanların yine gazetelerde yer almadığını bildirdi.Erdoğan, iyi bir yere getirdiklerini belirttiği ekonomideki gelişmelerin de anlatılmasını teşkilatlardan istedi.

4 TEMEL TAŞ

Türkiye'yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olarak sıraladığı 4 temel taş üzerinde yükseltmek istediklerini belirten Başbakan Erdoğan,ayrıca ''3 Y'' olan yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele edeceklerini ifade etti.

Eğitimde çok önemli devrimler gerçekleştirdiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, 3 yıl içerisinde 75 bin dersliğin tamamlandığını, eğitime yüzde 100 destek kampanyaları ile hayırseverlerin 15 bin derslik yaptırdıklarını kaydetti.

İzmir'de 3 yıl içinde 1506 dersliğin tamamlandığını, hayırseverlerin katkısıyla bu sayının 1715 dersliğe çıktığını belirtenBaşbakan Erdoğan, toplam 967 okulun ADSL bağlantısının bitirildiğini, en kısa sürede de diğer okulların internet ile dünya bağlantısının sağlanacağını söyledi.

Eğitimdeki mücadelenin okuma yazma bilmeyenlerin oranının sıfırlanmasına kadar devam edeceğini kaydeden Erdoğan, göreve geldiklerinde yüzde 80-81'lerde olan okuma yazma oranında bugün yüzde 89'un yakalandığını anlattı.

'HAYRA VERİYORUZ, HORTUMCUYA DEĞİL'

''Haydi Kızlar Okula'' kampanyası çerçevesinde 175 bin çocuğun eğitime kazandırıldığını da belirten Erdoğan, okula giden erkek çocuklarına 18, kız çocuklarına 22, liselerde okuyan erkek çocuklarına28, kız çocuklarına 39 YTL'nin annelerinin hesabına yatırıldığını kaydetti.

Burs paralarının da artırıldığını, üniversiteye giden öğrencilere verilen 45 YTL'lik bursun 130 YTL'ye çıkarıldığını belirten Başbakan, artık ilköğretim okullarında kitapların ücretsiz dağıtıldığını anlattı.

Başbakan, ''Önümüzdeki yıldan itibaren liselerde de kitapları ücretsiz sıraların üzerine koyacağız. Halkımızın yaşam standardı bellibir yere gelinceye kadar bu sürecek. Hayra veriyoruz, hortumcuya değil. Paranın sahibi millete veriyoruz. Milletten gelenin millete döndüreceğiz'' dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Unakıtan'a gensoruyu millet verecek
 Vekile mutluluk rehberi
 20 kavşak-yol tamam bir o kadar da geliyor
 Adalet Bakanı'nın yorumu: Zamanaşımı maalesef af gibi
 Baykal: Yüce Divan'daki gelişme bizi derinden üzdü
MAHMUT ÖVÜR
Rizeliler 'Enişte Başbakan' arıyor!
Rize'nin siyasi...
MUHARREM SARIKAYA
Büyük Karadeniz Projesi...
Bir grup...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Unakıtan'ı unutmak mümkün mü?
Bugünlerde Ankara'ya...
YAVUZ DONAT
Tartışma kültürü
Başbakan Erdoğan "yurtdışından...
Türkiye'nin şarkısı 'Süper Star' olacak
Atina'da yapılacak Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye'yi temsil...
'Yeşil' araçtan kırmızı halıya
Bu gece yapılacak Oscar Töreni'ne çevre sevgisi damgasını vuracak.
Büyükanıt'a suç duyurusu
Büyükanıt'a suç duyurusu
Van Başsavcılığı, Şemdinli iddianamesinde Kara Kuvvetleri Komutanı...
Dindarlar Erdoğan'la modernleşiyor
Dindarlar Erdoğan'la modernleşiyor
"Erdoğanizm" araştırması tartışma yarattı. Kılıçbay "Milli Görüş'ten...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu