kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Bu iktidar Allah'tan başka kimseden korkmaz'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu iktidar Allah'tan başka kimseden korkmaz. Bunu bilmeleri lazım'' dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Orhangazi teşkilatının 2. olağan kongresine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olmak üzere 4 temel taş üzerinde yükselttiklerini kaydederek, ''3Y'' adını verdiği yolsuzluklarla mücadele, yoksullukla mücadele ve yasakla mücadele konusuna önem verdiklerini vurguladı.

Konuşmasında hükümetin icraatlarından örnekler veren Erdoğan, eğitimde ciddi adımlar atıldığını ifade ederek, okula gönderilmeyen 700 bin kız öğrenciden 175 bininin ''Haydi Kızlar Okula'' kampanyasıyla
okula başladığını söyledi.

İlköğretim öğrencilerine bedava kitap dağıtıldığını hatırlatan Erdoğan, önümüzdeki yıldan itibaren de lise öğrencilerine bedava kitap verileceğini dile getirdi.

''YAŞADIKLARIMIZI ŞİMDİKİ GENÇLER YAŞAMASIN''

Hortumculara giden kaynağın şimdi bu tür hizmetlere aktarıldığını belirten Erdoğan, öğrencilere bedava kitap dağıtılmasıyla ilgili şunları söyledi:
''Biz geçmişte bunları yaşadık. Biz teksir kağıtlarıyla basılmış notlarla eğitim yaptık. Kitap bulamazdık. Üst sınıflardaki abilerimize yalvarırdık, teksir kağıtlarındaki notlarını isterdik. Bedava değil, hem de parayla... Buna rağmen bazen de bulamazdık. İstedik ki şimdi bu olmasın, bizim yaşadıklarımızı şimdiki gençler yaşamasın.''

''OKUL YAPIP, DEVLETE KİRALAYIN''

Yeni bir uygulama olarak Orhangazililer'den okul yapmalarını ve devlete kiralamalarını isteyen Erdoğan, bu yeni sistemle okul eksikliğinin giderilmesini amaçladıklarını söyledi.

Vatandaşların okul yaparak devlete kiraya verebileceklerini anlatan Erdoğan, ''Devletten daha sağlam kiracı olur mu? 20-30 yıllığına kiralarsınız, böylece Türkiye genelinde okul eksikliği kalksın. Öğrenciler okul sıralarında tıkış tıkış oturmasın. İkili değil, tekli eğitim olsun. Yavrularımızı sabahın erken saatlerinde okula göndermeyelim, gece geç saatlerde de endişeyle beklemeyelim'' dedi.

YABANCI DOKTORLAR İÇİN DÜZENLEME

Türkiye'de bazı sıkıntıların olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: ''Sıkıntılar var ama müsaadenizle bir sistem oturtuyoruz. Bir eve taşındığınızda bazı eşyaları bulamazsınız. Bunda zorluk çekeriz. Şimdi
bir sistem oluşturuluyor, tabii aksaklıklar olacak. Sağlık kentleri kuracağız. Ama yatırımı biz yapmayacağız. Ulusal ve uluslararası yatırımcılar yapacak. Yabancı doktorların Türkiye'ye hizmet vermesi için de yasal düzenleme yapacağız. Böylece hastamız yurtdışına tedavi için gitmeyecek. Doktoru Türkiye'ye getirip, hizmeti ayağa getireceğiz.''

''SANDIK YAKLAŞIK 2 YIL SONRA ÖNÜNÜZE GELECEK''

Başbakan Erdoğan, genel sağlık sigortasının da yürürlüğe girmesi için çalışmalar yapıldığını, hayvancılık ve tarımda atılan adımların da hızla devam ettiğini söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:
''Biz göreve gelmeden önce Türkiye'de neler vardı? Hafıza kayıtlarınızı samimiyetle gözden geçiriniz. Bizim icraatlarımızla ilgili olarak, bunlar olduysa oldu, samimiyetle söyleyin, olmadıysa olmadı. Olmadıysa sizler de deyin ki, 'Koskoca Başbakan sana yakışıyor mu?' Gelsin bütün milletin huzurunda bize 'yalan söylüyorsun' desin. Sandık yaklaşık 2 yıl sonra önünüze gelecek. Geldiğinde de bizden öncekileri nasıl siyasi mevta haline getirdiyseniz, sandık denilen o mezara gömdüyseniz, o zaman bizi de gönderirsiniz. Bu sizin en tabii hakkınız.

Eğer o gün asgari ücretle aldığınızı bugün alamıyorsanız, daha gerilediyse veya aynı seviyede kaldıysa bize cezamızı verin. Ama yok, daha ileriye götürdüysek o zaman sandıkta vefanızı gösterin. Geçenlerde Japon Başbakanı biliyorsunuz Kurban Bayramı'nda Türkiye'deydi. Akşam yemeğinde şakalaşıyoruz. Sohbet esnasında, 'Bizi Avrupa Birliği'ne almazlar' dedi. Ben de niye almazlar diye sordum. Şunu söyledi: 'Birincisi Japonya'da hala idam cezası var. Ama AB idam cezasını kaldırdı. Bizi bundan dolayı almazlar' dedi. Ben de ikincisi ne diye sordum: O da, 'İkincisi de şu anda borcumuzun milli gelire oranı yüzde 130' dedi. Ben de peki ne kadar eder bu diye sordum. O da '5 trilyon dolar borcumuz var' dedi. Şimdi bizim siyasiler çıkıp da ne diyor? 'Efendim borcumuz aldı
başını gidiyor. Şöyle borçlanıyoruz, böyle borçlanıyoruz. Borçlanıyorsun da ne oluyor?' Şu anda Türkiye'nin toplam borcu 220 milyar dolar. Oran devamlı düşüyor. Neden? Milli gelirim artıyor kardeşim. Artık zenginleşen bir Türkiye var. Dünyanın 17. büyük ekonomisi olan Türkiye var. Hedefimiz en az 10 numarayı yakalamak. Göreve geldiğimizde kişi başına milli gelir 2500 dolardı, şimdi 5 bin dolar. 3 senede buraya geldik.''

''ŞİMDİ DE OLUR''

Genel seçimlerden sonraki 5 yılda milli geliri 10 bin dolara çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Erdoğan, bunun gerçekleşmemesi için hiçbir neden olmadığını söyledi. ''Başkaları yapıyor da biz niye yapamıyoruz? Tarihte bu olmuş. Buradan Hint Yarımadası'na donanma göndermişsin. Şimdi de olur'' diyen Erdoğan, şunları kaydetti:
''Şimdi niye olmasın? Ama bunu hazmedemeyenler var. Kendisine güvenemeyenler yok mu bu ülkede, var. Afedersiniz, kendi korkaklıklarını, kendi ürkekliklerini kalkıp bu iktidara mal etmek isteyenler yok mu bu ülkede, var. Önce onların haddini bilmesi lazım. Bu iktidar Allah'tan başka kimseden korkmaz. Bunu bilmeleri lazım. Bizim iki hesabımız var. Bir halka, iki hakka. Biz bu hesabı vermenin muhasebesini yapıyoruz.

Ama buna rağmen dizginler kaçmıyor mu, kaçıyor kardeşim. Şu anda bir Kapıkule olayını yaşadık. Şu anda yargı süreci devam ediyor. Bundan önce yaşananlar var. Devam ediyor. Neler var, neler... İsterdik ki insanımız ne yazık ki bu değerlerinden kayba uğramasın. Ama çok ciddi manada burada değer kaybına uğramışız. İşte bunu yeniden kazanmamız lazım. Bu ahlak değerlerine yeniden ulaşmamız lazım. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyacağız ki söylediklerimiz gerçekleşsin.''

AK Parti iktidarı döneminde fona devredilen bir tane bile banka olmadığını belirten Erdoğan, DSP-MHP-ANAP koalisyonunda faizlerin gecelik 7 binlere çıktığını kaydetti. Şu anda ise devlet bankalarının karda olduğunu söyleyen Erdoğan, ''AK Parti iktidarı bu pislikleri temizliyor. Gerçekten dürüstseniz bu işi başarırsınız ama dürüst olmazsanız bu işi başaramazsınız. Bütün eksikliklerine rağmen dürüstlük oran olarak çok daha ağır bastığı için bu noktaya geldik'' dedi.

''ZAMAN ZAMAN MARKETLERE GİDERİM'

Enflasyonun düştüğünü de anlatan Erdoğan, ''Zaman zaman marketlere iderim. Öyle davul zurnayla gitmem, yalnız giderim. Bazen arkadaşlarımı gönderirim. İstatistik Enstitüsü'nün rakamları da ortada. Bu konuda gerçek bir düşüş var. Türkiye'nin gerçekleri budur. Ben sizi hayal aleminde yaşatmadım, gerçeklerle iç içe yaşattım'' diye konuştu.

Konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan'a Orhangazispor'un flaması
ile 12 numaralı üzerinde ''Recep Tayyip Erdoğan'' yazılı forması hediye edildi.

AA

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 'Tüm çabaları fiyasko'
 Peygamberi mizin umurunda bile olmaz
 Bakan'ın ayakkabıları camide böyle korundu
 Danıştay polisin 'izinsiz' arama yetkisini durdurdu
 İçişleri'nden sahte anket uyarısı
MAHMUT ÖVÜR
AK Parti'de 'kadın aday' sorunu
Türkiye genelinde AK...
YAVUZ DONAT
Iskalanan gündem
Almanya'da bir TV programcısı var:...
Takip edip ateş etti
Bursaspor Yönetim Kurulu üyesi Vakkas Parlak'ın 23 yaşındaki oğlu...
Haydi ABD eller havaya!
Türkiye'den göç eden Ermeniler sayesinde Los Angeles Türk...
Hamas krizinde Batı'yı ikna atağı
Hamas krizinde Batı'yı ikna atağı
Hamas'ın kendi bilgileri dışında Ankara'ya gelmesinin yarattığı...
Öldürme emri Esad'ın
Öldürme emri Esad'ın
Suriye'nin ülkeden ayrılmak zorunda kalan ikinci adamı Haddam,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu