kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Tüm çabaları fiyasko'
"Hamas ziyareti mahcubiyetin göstergesidir"

Alnım açık yüzüm ak

CHP lideri Deniz Baykal, malvarlığı ile ilgili iddiaları yanıtladı: Hiçbir dayanağı yok.

Baykal, SABAH gazetesi tarafından gündeme getirilen, İş Bankası'ndaki hisse senetleri ile ilgili haberlere basın toplantısıyla cevap verdi. Baykal "İddia edilen hisse senetleri eğer olsaydı, tutarı 4 trilyon değil, 4 milyar Türk Lirası olurdu" dedi.

"OLAY YARATMA ÇABASI FİYASKO..."
Kendisine ve partisine karşı sistemli bir kampanya yürütüldüğünü iddia eden Baykal, "Malvarlığımla ilgili olay yaratma çabaları tam bir fiyaskoya dönüşmüştür" diye konuştu.


'Tüm çabaları fiyasko'

Malvarlığıyla ilgili iddiaları basın toplantısı ile yanıtlayan Baykal, "Partime ve bana karşı sistemli bir kampanya yürütülüyor. Ama benim alnım açık, yüzüm ak" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, mal varlığı beyanında açıklamadığı hisse senetlerine sahip olduğu iddialarının gerçek dışı olduğunu belirterek, "Mal varlığımla ilgili olay yaratma çabaları tam bir fiyaskoya dönüşmüştür'' dedi. Baykal, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, mal varlığı ile ilgili açıklamasının ardından gündeme getirilen iddialara değindi. Bir süreden beri partisine ve kendisine yönelik sistemli bir kampanya yürütüldüğünü ifade eden Baykal, ortaya atılan iddiaların hiçbir dayanağının bulunmadığını kaydetti.

'TEREDDÜTE DÜŞTÜM'
Baykal, 1990'lı yıllarda yaptığı gelir beyanlarında bulunan hisse senetlerinin son beyanında yer almadığı ve bu senetlerin bugünkü fiyatlarla değerlendirildiği zaman 4 trilyon liralık bir miktarın ortaya çıktığı SABAH'taki haberlere de dikkat çekerek, "Haberi okuduğumda bir an böyle bir servetim var da ben mi bilmiyorum diye tereddüte düştüm'' dedi. Baykal, haberin ardından ilgili bankaya yazı yazarak şu an elinde bulunmayan hisse senetlerinin bugünkü değerlerinin bildirilmesini istediğini ve bankadan da yanıt geldiğini söyledi. Baykal, şöyle konuştu: "1 Ocak 2005 tarihinde YTL uygulamasına geçmeden, 1990'lı yıllarda almış olduğum 150 adat İş Bankası A tertibi, 218 adet B tertibi ve 1656 adet C tertibi hisse senedinden oluşan bir portföyün YTL uygulamasına geçişle birlikte kaç adetle ifade edildiğini ve değerini istedim. Aldığım cevapta, YTL uygulamasına geçildiği 1 Ocak 2005 tarihinden sonra hisselerin 0,15 adet A tertibi hisse senedi, 0,218 adet B tertibi hisse senedi, 1,656 adet C tipi hisse senetlerinin 17 Şubat tarihindeki İMKB kapanış seansına göre değeri, A tertibi hisse senedinin 3 bin 577,50, B tertibi senetlerin 393,49, C tertibi senetlerin 20,70 YTL olmak üzere toplam 3 bin 991,69 YTL'dir. Yani Türk lirası olarak değeri 4 trilyon lira değil, 3 milyar 991 bin 60 liradır. Mal varlığımla ilgili olay yaratma çabaları tam bir fiyaskoya dönüşmüştür. Alnım açık yüzüm ak... Her türlü iddiaya rahatlıkla cevap verebilecek durumdayım.'' CHP lideri, söz konusu haberde yer alan iddiaların daha önce de başkaları tarafından gündeme getirildiğini ve kendisinin de dava açtığını anlatan Baykal, kazandığı bu davaya ilişkin bilirkişi raporundan da alıntılar yaptı. Baykal, rapordaki "Geliri aşan ve dikkat çekecek eleştiriye konu olabilecek oranda hisse senedi veya menkul kıymet borsasında işlem gören alışverişinin söz konusu bulunmadığı, doğrudan veya dolaylı mukabil girişimlerinin ya da alımlarının makul ve düşük seviyede bulunduğu saptanmıştır'' ifadesine dikkat çekti. Baykal, "Bugün iktidarda olanların da iktidardan düştükten sonra kendi haklarındaki iddialar karşısında mahkeme kararlarıyla halkın karşısına çıkmalarını temenni ediyorum'' dedi.

'KAMUFLE EDEMEZLER'
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın gündeme getirdiği, Angora Evleri'nde oturduğu konutun ruhsatsız olduğu iddiaları için ise Baykal, arazinin toplu konut alanı olarak imar planında yer aldığını ve tapulu olduğunu söyledi. Baykal şöyle devam etti: "Bu arazi orman, SİT alanı, 2B değildir. Tapusu, inşaat ruhsatı vardır. Maliye Bakanı ve Başbakan'ın konumuyla mukayese edilmek istenmemi hazmetmek mümkün değil. Maliye Bakanı'nın, Başbakan'ın durumunu kamufle için yapay, anlamsız tartışmalar yapılması da halka saygısızlıktır.''

ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Peygamberi mizin umurunda bile olmaz
 Bakan'ın ayakkabıları camide böyle korundu
 Danıştay polisin 'izinsiz' arama yetkisini durdurdu
 İçişleri'nden sahte anket uyarısı
MAHMUT ÖVÜR
AK Parti'de 'kadın aday' sorunu
Türkiye genelinde AK...
YAVUZ DONAT
Iskalanan gündem
Almanya'da bir TV programcısı var:...
Takip edip ateş etti
Bursaspor Yönetim Kurulu üyesi Vakkas Parlak'ın 23 yaşındaki oğlu...
Haydi ABD eller havaya!
Türkiye'den göç eden Ermeniler sayesinde Los Angeles Türk...
Hamas krizinde Batı'yı ikna atağı
Hamas krizinde Batı'yı ikna atağı
Hamas'ın kendi bilgileri dışında Ankara'ya gelmesinin yarattığı...
Öldürme emri Esad'ın
Öldürme emri Esad'ın
Suriye'nin ülkeden ayrılmak zorunda kalan ikinci adamı Haddam,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu