kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
2008'in kadrosunda onları göreceksiniz
2008'in kadrosunda onları göreceksiniz
İşte futbolun yeni yıldızları

Herkes bu Türk futbolcuları konuşacak

Galatasaraylı Aydın Yılmaz'dan Fenerbahçeli Kerim Zengin'e, Beşiktaşlı Mehmet Sedef'ten Trabzonsporlu Ufukhan Bayraktar'a, futbolun yeni starları...


2008'in kadrosunda onları göreceksiniz

Milli Takımımızın 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerindeki rakipleri belli oldu. Kadro için aranan kan dünya dördüncüsü olan bu gençlerde Galatasaray, Aydın ve Ferhat gibi gençlere şans tanırken, Fenerbahçe'de Kerem oynama şansı bulamıyor. Beşiktaş'ta ise teknik direktör Tigana'nın gözdesi genç Mehmet Sedef.

Galatasaray, ikinci yarının ilk maçında Konya'da üç puana uzanırken, uzatma dakikalarında gelen galibiyet golünün şampiyonluk yolundaki anlamından çok, sahibi manşetlere taşındı. Çünkü golü atan henüz 17 yaşındaki Aydın Yılmaz'dı. Ve bu gol, insanların kafasında genç futbolcular için oluşan "adam olacak çocuk" kavramını "maç çevirecek yıldız"a çevirmeye başladı. Yani gerçekleri insanların gözüne soktu.

ABDULLAH AVCI FARKI
Pekineydi bu gerçek? Türk futbolunda, kendilerinden 10 yaş büyük oyunculardan bile daha tecrübeli olan bir nesil geliyor. Ve bu neslin 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı hedefleyen A Milli Takımımız'ın iskeleti olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Türkiye, 2005'te 17 Yaş Altı Milli Takımı ile gururlandı. Çocuklarımız, Hollanda'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ipi gögüsledi. Peru'daki Dünya Şampiyonası'nda yarı finale kadar çıktı. İşte geleceğe damga vurmaya hazırlanan bu jenerasyonu keşfeden adam ise taşıdığı soyadına uygun işler yapan ve genç futbolcuları bulan Abdullah Avcı. Avcı'nın avları şimdilerde çok moda.


CİMBOM BAŞI ÇEKİYOR
Tamam da bu futbolcular kim? Yıllarca alt yapısından önemli isimleri çıkaran Galatasaray bu nesilde başı çekiyor. Sarı-kırmızılı 'futbolcu fabrikası'nın son dönemdeki ürünleri arasında en çok konuşulanlardan birisi Arda Turan. Arda'nın, Franck Ribery'nin gidişinden sonra sağ kanadı tapulamasına kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak pişmesi gerektiği düşünüldü ve Vestel Manisa'ya bir önceki Milli Takım Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın yanına kiralık olarak gönderildi. Aydın Yılmaz, Konya'da attığı golle tanındı ve Türkiye'nin gündemine oturdu ama aslında kendi yaş grubu içinde çok tanınan bir isim. "Figo" Aydın, bundan birkaç yıl önce ufak tefek bir çocuktu. Ama kısa sürede fiziksel olarak da gelişti. Hala zayıf gibi görünse de sürati ve top tekniğiyle işin üstesinden gelecek gibi. Ferhat Öztorun da Galatasaray'ın Konya'daki maçında parlayan bir isim. Sol bekte başarılı bir performans sergiledi. Kendisinden 16 yaş büyük Mondragon ile uyumu iyiydi. Hatta maça orta sahada başlayıp defansa çekildiği düşünülürse, ilk resmi maçında farklı görevler üstelenebilme özelliğinin de altının çizilmesi gerek. Özgürcan Özcan ise zaman zaman şans bulan bir forvet. Yaşına rağmen fiziksel olarak çok güçlü; hava toplarında başarılı. 17 Yaş Altı Milli Takımı'nın kaptanı savunmacı Erkan Ferin de yıldız adayları arasında. Bu noktada üzerinde konuşulması gereken biri daha var... Mehmet Güven, Efes Cup'ta Beşiktaş önünde şov yapan Galatasaray'ın gençlerinden biriydi. Ön liberoda kestiği toplarla ve attığı derinlemesine paslarla kalitesini belli etti. İlerleyen haftalarda şans bulabilir. Fenerbahçe'de de yetenekli gençler var. En önemlileri ise Olcan Adın. Türk futboluna Volkan Demirel, Servet Çetin gibi isimleri kazandıran Ersin Şolpan'ın öğrencilerinden. Kartalspor'da parladı, kısa bir Antalyaspor macerasının ardından sarı-laciverte geri döndü. "Yer uçağı" lakaplı Kerim Zengin de gelecekte adından çok söz ettirecek. Fenerbahçe'de Rüştü'yü kesen Volkan Demirel'in uykularını kaçıran kişi ise Volkan Babacan. Genç file bekçisi Fenerbahçe'nin kalesine geçeceği gün için yaşıyor diyebiliriz. Ona A Milli Takım'ın gelecekteki kalecisi gözüyle bakılıyor. Beşiktaş'ın yetenekli gençleri arasında Mehmet Sedef öne çıkıyor. Sol kanat savunucusu Mehmet Sedef,Efes Cup'taki performansının ardından ikinci yarının ilk maçında şans buldu. Rıza Şen ise fazla oynamamasına rağmen kumaşıyla kendini belli etti. Trabzonspor'un, lakabını Brezilyalı futbolcu Cafu'dan alan sağ kanadı Ufukhan Bayraktar, mücadeleci yapısıyla bordo-mavili formayı kaptı. O da geleceğin yıldızları arasında.

CESARETİN VAR MI ACABA?
22 Ocak 2006 tarihini bir yerlere not etmek gerekiyor galiba. Aydın Yılmaz'ın o pazar gecesi, 18. yaşgününün tam bir hafta öncesinde Konya'da attığı goldeki cesareti günlerce konuşuldu; hala konuşuluyor. Evet, o gol "tecrübeli gençler"in tanınmasını sağladı. Ama Aydın'ın Galatasaray'daki ilk maçında gösterdiği cesaret; zorunlu olmasa ona şans vermeyeceği belli olan Eric Gerets'te veya gençleri hazırlık maçında bile düşünmeyen Christoph Daum'da var mı acaba? Asıl sorun burada! Bu çocuklar, "ucundan azıcık" buldukları oynama fırsatını böyle kullanmaya devam ederlerse yabancı hocaların cesaretinden daha çok, bir Türk özdeyişi yerle bir olacak: "Yaşın kadar konuş."

Abdullah Avcı

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Prenses Di'ye kaderini söyleyemedim-1
 Prenses Di'ye kaderini söyleyemedim-2
 Hintli simyacı
 Bu film "çuval"dan beter
 Jean Calvin ve Kalvinizm
 Kırklareli'nde beş Yahudi kaldı
 KAŞ'tan Topkayı Sarayı'na transfer
 Sivil ölüme mahkum
 Kuradan tüp bebek çıktı
 Batman'da intiharlar hortluyor mu?
 Yalnızlık ve hüzün de öldürür
 Hem şiirde hem hayatta onu izindeydi
 Adadan doğan parlak yıldız
 Milyon dolarlık evinden eski parasız günlerine bakıyor
 Kafası karıştı, konsantre Kur'an-ı Kerim'i yazdı
 Operacı Deniz nasıl canlı bomba oldu?
 ABD ile İran'ın nükleer dansı
 Kapatılsın mı?
 Kalimerhaba Side
    Pazar Sabah Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Kadın uyudu adam çaldı
Kadın apartmanın önüne geldi,...
MEHMET ALTAN
Vapurlar, martılar, simit
İçinden deniz geçen kent,...
ÖNCEL ÖZİÇER
İtiraf: Çuvalladım!
Geçen hafta başrolünü oynadığı...
Tüm yolcuları business class
Tüm yolcuları business class
Eğer kıtalararası lüks bir seyahati arzuluyorsanız, Zürih, Düsseldorf...
Gençler de yaşlılar da aynı 'Şefkat Yurdu'nda
Gençler de yaşlılar da aynı 'Şefkat Yurdu'nda
Türkiye'nin sanat ve kültür hayatına önemli isimler kazandıran...
Kendinize güvenin herkes sizi beğensin
Başımıza gelen her şey için hayatı suçluyoruz. Başkalarının kendi...
Anadolu'nun en şık tatlısı: Aşure
Geçtiğimiz Perşembe, "Muharrem Ayının 10. günü" idi. Yani Aşure günü! "Nevruz...
Taşköprü yerine Çin sarımsağı almayın
Türkiye, dünyayla kıyaslandığında ürettiği ürünlerin tescili konusunda çağın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.