kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
  » Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Komşuya Türk dostu bakan

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis kabinesinde değişiklik yaptı. Yunanistan Hükümet Sözcüsü Teodoros Rusopulos, Karamanlis'in kabinesine ilişkin aldığı kararlar çerçevesinde, Atina Belediye Başkanı ve Yeni Demokrasi Partisi (YDP) Milletvekili Dora Bakoyanni'yi, Petros Molivyatis'in yerine Dışişleri Bakanlığı'na getirdiğini açıkladı..

Rusopulos, YDP Merkez Komitesi Sekreteri Evangelos Meimarakis'in, Spilyos Spilyotopulos'un yerine Savunma Bakanı, Viron Polidoras'ın iseYorgos Vulgarakis'in yerine Kamu Düzeni Bakanı olarak atandıklarını dakaydetti.

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis,bugün yaptığı geniş çaplı kabine değişikliği çerçevesinde Dışişleri, Savunma ve Kamu Düzeni bakanlarının yanı sıra Makedonya-Trakya, Çalışma, Sağlık ve Turizm bakanlarını da değiştirdi.

Hükümet Sözcüsü Teodoros Rusopulos, Çalışma Bakanlığı görevine Panos Panayotopulos'un yerine Savas
Çituridis'in getirildiğini açıkladı.

Kamu Düzeni Bakanlığı görevinden alınan Yorgo Vulgarakis'in bugünekadar Başbakan Karamanlis tarafından yürütülen Kültür Bakanlığı'na getirildiğini açıklayan Rusopulos, Turizm Bakanlığı görevine de Dimitris Avramopulos'un yerine Kültür Bakanlığı Müsteşarı Fani Pali-Petralia'nın atandığını açıkladı.

Avramopulos'un Nikitas Kaklamanis'in yerine Sağlık Bakanlığı görevine getirildiğini açıklayan Rusopulos, Makedonya-Trakya Bakanlığı'nda ise Nikos Çiarçiyonis'in yerini Yorgo Kalaycis'in aldığını duyurdu.

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Panayotis Skandalakis'in yerine Teodoros Kasimis'in atandığını belirten Rusopulos, ayrıca olimpiyatlardöneminde oluşturulan 6 bakan yardımcılığının feshedildiğini söyledi.

Bakoyanni, 3 Nisan 2005'te yaptığı İstanbul ziyaretinde Kıbrıs, Türkiye'nin AB süreci, Yunan dış politikası, 17 Kasım terör örgütüyle ilgili sorularımızı yanıtlamıştı.


KİM KİMDİR?

Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Dora Bakoyanni (52), Yunanistan'ı 1990-1993 yılları arasında yöneten Konstantin Miçotakis'in kızı ve yıllardır politikacı kimliğiyle tanınıyor. Atina Üniversitesi'nde siyaset bilimi ve kamu hukuku eğitimi görenBakoyanni, eğitimini Almanya'nın Münih kentinde iletişim ve siyaset okuyarak tamamladı.

Miçotakis hükümeti döneminde kültür bakanlığı görevinde bulunan Bakoyanni, YDP'nin muhalefete geçmesinin ardından Parlamento'daki yerini korudu ve 2000 yılında Karamanlis tarafından gölge savunma ve dışişleri bakanlığı görevine getirildi. Bakoyanni, 2002 yılı ekim ayında yapılan yerel seçimde Atina belediye başkanlığını kazandı.

İlk eşi Pavlos Bakoyannis, 1989 yılında terör örgütü 17 Kasım tarafından öldürülen Dora Bakoyanni, evli ve iki çocuk annesi. Bakoyanni, İngilizce, Fransızca ve Almanca biliyor.

MEİMERAKİS

Savunma Bakanlığına getirilen Vangelis Meimerakis (53), siyasal bilgiler fakültesi mezunu. İlk defa 1989 seçimlerinde milletvekili seçildi.
Meimerakis, 1990, 1993, 1996, 2000 ve 2004 seçimlerinde de Parlamento'daki yerini korudu. Yunanistan Kültür Bakanlığı'na bağlı olarak spordan sorumlu bakan yardımcılığı yapan Meimerakis, 2001'den günümüze kadar YDP Merkez Komite Sekreterliği görevi yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Meimerakis, İngilizce biliyor.

POLİDORAS

Kamu Düzeni Bakanlığı'na getirilen Viron Polidoras (59), Atina Hukuk Fakültesi, Lahey Uluslararası Hukuk Fakültesi, Strazbourg İnsan Hakları Fakültesi ve Avusturya Uluslararası Ekonomi Akademisi'nde eğitim gördü.
Uzun siyasi yaşamı olan ve 1990-1992 yılları arasında hükümet sözcülüğü görevini yürüten ve 1993 yılında Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Polidoras, 1981 yılından bu yana milletvekili olarak görev yapıyor. Polidoras, 1995 yılında Abdi İpekçi Barış ve Dostluk ödülüne layıkgörüldü. Evli ve 3 çocuk babası olan Polidoras, İngilizce ve Fransızca biliyor. "

1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Lübnan Hariri'yi anıyor
 İran, uranyum zenginleştirmeye başladı
 "Büyük miktarda UF6 üretiyoruz''
 ABD Hariri'nin katillerinin izini sürecek
 Avustralya Müslümanlaşıyor
 "Askere gerek yok" tartışması
 Hindistan'da 5.7 büyüklüğünde deprem
 Medeniyetler arasında çatışma yok
 Mahkemeye "galabeya" ile çıkabildi
 'Panda diplomasisi' kemer sıkacak!
 Köpekbalığı Jaws 'babasını' kaybetti
 Rusya'da 'migalki' isyanı 21 kente yayıldı
 Kıbrıslı Türk, Rum kesimindeki evini geri aldı
 Kısa... Kısa...
Hatasız kul olsaydı
Hatasız kul olsaydı
Hakem hatalarının damga vurduğu ligde, zirvedeki iki takımın...
Kaptan dümende
Kaptan dümende
Hakan, Gaziantep maçı öncesi arkadaşlarını "Yenilirsek haksız oluruz.
Boş bulundum
Boş bulundum
Erdoğan Bakanlar Kurulu'nda Kemal Öncel'le ilgili "Polisin...
Danıştay'dan güvence
Danıştay Başkanı Çetinkaya "Kamusal alanı sokağa taşıyorlar"...
Çuvala tepki veremedik
Çuval olayında "ABD burnumuzu sürtmek istedi" diyen Özkasnak, terfi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu