kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hatasız kul olsaydı

Hakem hatalarının damga vurduğu ligde, zirvedeki iki takımın maçlarına baktık. Kamuoyunun fikirbirliği sağladığı hatalar olmasa G.Saray, F.Bahçe'nin 3 puan önündeydi.

Hakem hataları her zaman Türkiye'de çok konuşulur. Ancak bu sezon hataların, zirveyi kovalayan iki takım arasında dengeli dağılmaması tartışmayı ateşliyor. Hataların genelde F.Bahçe lehine ve G.Saray aleyhine yapıldığı iddiaları bu hafta Samsun-F.Bahçe maçında körüklendi. Samsun'da F.Bahçe lehine verilen penaltının ve ev sahibinin kalecisinin atılmasının yanlış olduğu TV görüntüleri ile ortaya çıktı. Hakem Serdar Tatlı özür bile diledi. SABAH Spor Servisi olarak, bu sezon maçların kaderini doğrudan etkileyecek hataları araştırdık. Sonuçta 4 karşılaşmadaki hataların, tartışma götürmeyecek biçimde puan cetvelini etkilediğini gördük. Bu 4 maç şöyle: 8. haftadaki Konya-F.Bahçe(2-4), 11. haftadaki G.Birliği- G.Saray (2-1), 15. haftadaki F.Bahçe-Trabzon (2-2), 20. haftadaki Malatya-G.Saray (1-1). Bunların dışında farklı yorumlara yol açan, kamuoyunun fikir birliğine varamadığı pozisyonlar da vardı. Bunların en belirginleri şöyle:
1- A.Gücü-G.Saray (2. Hafta): G.Saray'ın son dakikada attığı golde faul olduğu iddia edildi ama Cimbom'un da iki penaltısı verilmedi.
2- Ç.Rize-F.Bahçe (3. Hafta): Nobre elle gol attı ancak otoriteler Rize'nin gole çevirdiği penaltının da yanlış olduğunda birleşti.
3- F.Bahçe-A.Gücü (9. Hafta): Sarı-lacivertli ekip sahasında A.Gücü'nü 2-1 yenerken, Anelka'nın kazandırdığı penaltı çok tartışıldı. Ancak yorumcular tambir fikir birliğine varamadı.
4- F.Bahçe-G.Antep (11.hafta): Lider evinde G.Antep'i 1-0 yendi. Alex'in kazandırdığı penaltı spor kamuoyunun gündemine oturdu. Ancak yine ortak bir noktada buluşulamadı. Kamuoyunun fikir birliğine varamadığı pozisyonlar bir kenara bırakıldığında Türkiye'de her renkten taraftarın kabul ettiği hatalar yapılmasaydı şu anda G.Saray'ın liderlik koltuğuna oturma ihtimali vardı.

1 Ekim 2005
Konya-F.Bahçe: 2-4
Konyaspor 2-0 önde ve kötü oynayan F.Bahçe'nin gol atma, maçı çevirme ihtimali zayıf gözüküyor. Ancak 72. dakikada Mehmet Yozgatlı'nın sağdan yaptığı ortaya kaleci Özden ile yükselen Anelka, topa eliyle vurduğu gibi kaleciyede faul yapıyor. Hakem Özgüç Türkalp golü verince Konya dağılıyor; Fener 4-2 kazanıyor.

30 Ekim 2005
G.Birliği-G.Saray: 2-1
G.Birliği, G.Saray karşısında 1-0 öne geçtikten sonra hakem Oktay Demiray, inanılmaz bir yönetim gösteriyor. İsmail Güldüren'in Hakan Şükür ve Necati'yi ceza alanı içerisinde adeta bir güreşçi gibi yaka paça yere indirmesini es geçen Demiray, G.Saraylı Cihan'ın kendi ceza alanı içerisinde topla elle oynamasına da devam diyor. Demiray bu pozisyonlarda doğru kararları verebilse, sarı-kırmızılılar Ankara'dan 1 puanla dönebilirdi.

2 Aralık 2005
F.Bahçe-Trabzon: 2-2
Trabzon 2-1 öndeyken Hasan'ın ortasında topa
vurmak için koşan Fatih, Appiah tarafından düşürülüyor. Hakem Metin Tokat pozisyona devam diyor. Ancak Tokat, bu pozisyonu iyi süzüp penaltıyı çalsa ve Appiah'a kırmızı kart gösterse ev sahibi ekibin hâlâ devam eden yenilmezliğine bordo-mavililer nokta koyabilirdi.

5 Şubat 2006
Malatya-G.Saray: 1-1
Dakika 89, durum 1-1. G.Saray galibiyet için bastırıyor. Malatya ceza alanı içerisinde yaşanan karambolde Malatya kaptanı Mert, elini kaldırarak Necati'nin kaleye vurduğu topa müdahele ediyor. Hakem Serdar Tatlı, çarpma yorumuyla korner veriyor. Oysa penaltıyı çalsa, G.Saray bu zor deplasmandan 3 puanla dönebilirdi.

İSMAİL ANNIKIZIL


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Kaptan dümende
 Tigana'ya pres
 Ayağınıza sağlık
 Üşütük popolar 2006
 Torino'da kaza günü
 Onlar düşünsün
 Geçinemiyorum zam istiyorum!
 Motivasyon polemiği
 Nobre'ye sahtekarlık davası
 "Aslında tekme hiç atılmadı"
 Müthiş koruma!
 KKTC'ye Fransa'dan ambargo
 Terapi
 Komisyonda 2 çatlak daha
 Tümer Metin yeniden gözde
 Miami'de Wade mucizesi
 Start 22 Şubat'ta
 Günün İçinden
 Süperlig panoraması
 Extra
ÖMER ÜRÜNDÜL
Hakemlerin işi bu ülkede çok zor
Hakemliğin çok zor bir...
MURAT DEMİRYAS
Kayıp yıllar
Eğer futbol ile...
Danıştay'dan güvence
Danıştay'dan güvence
Danıştay Başkanı Çetinkaya "Kamusal alanı sokağa taşıyorlar"...
Çuvala tepki veremedik
Çuvala tepki veremedik
Çuval olayında "ABD burnumuzu sürtmek istedi" diyen Özkasnak, terfi...
Her yol Roma!
Her yol Roma!
İtalyan Komünist Parti'nin üyesi bir baba ve ev kadını bir annenin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu