kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece
Dışarı çıkmadan önce
7 gün 7 gece

7 gün 7 gece

20 Ocak Cuma Kırmızı şapkalı kız kuklası
Eminönü altyazıları: Tahtakale'de Uzunçarşı Caddesi ile Hasırcılar Caddesi'nin kesiştiği yerdeki Cami karşısında mest ayakkabı 7.5 lira. Küçükpazar'da sensörlü çöp kutusu. Elinizi uzatınca kapak açılıyor. 45 lira. Hamdi restoran ile Kurukahveci Mehmet Efendi arasında. Doğanay Oyuncak. Üç katlı. Her oyuncağın üzerinde fiyatları var. Müzik kutuları 20 milyon. Oyuncak otomobiller koleksiyonu. 50 Dodge, Chevrole. Buharlı tren. Pek çok ek raylar. Kırmızı Şapkalı Kız masalının kukla seti. Sekiz kukla = 20 lira. Parti perukları, bonus peruklar, maskeli peruklar 20 lira. El kuklaları 5 lira. Planör. 80 lira. 15 dakika uçuyor. Model uçak. Motorlu. Eminönü. Bu hafta hangi şairin dizelerinde yer almalı? Attila İlhan. "merhaba gökyüzü merhaba uçsuz bucaksız / merhaba bulutlar bulutlar bulutlar"

21 Ocak Cumartesi Koku ile tedavi
Dükkan sahibinin adı: Stephanie Devalpine. Amerikalı. Sekiz yıldır Türkiye'de. Losyon, kokulu body ürünleri yapıyor, satıyor. Ayrıca renkli çeşitli peçeteler, sabunlar. Bambu hediyelik sepet. Hoş kokularla tedavi amaçlı ürünler. İki katlı. Geniş camlarıyla aydınlık mekanın adı: Homespa. (0212) 293 72 44. Galipdede Caddesi. Mo: 81. Tünel. Sokak istatistikleri bilgisi: Yer: Üsküdar Belediye Çarşısı 6. Kapı'dan çıkınca sol taraftaki küçük meydan. Zaman: 16 Ocak. 13.30. Büyük palmiyenin uzunluğu: 7 metre. Etrafını çeviren daire yeşilliğin çevresi: 42 adım. Yeşillikte/çimenlerde oturan kedi: 1. Hasır küçük masa etrafında çay içen 4 adam: Biri bereli. Diğer hasır küçük masa etrafında çay içen 3 adam: Biri şapkalı.

22 Ocak Pazar Hanımlar Merkezi
Kitap: Osmanlı Sağlık Hizmetlerinde Ermeniler ve Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Tarihi. Yazar: Arsen Yarman. Yayınlayan: Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı. 2001. 896 sayfa. Ağırlığı: Beş kilo. 145 lira. Kitaptan 7 cümle. 1.Yüzlerce eski çerçeve belli bir sıra dahilinde PVC çerçevelerle değiştirilmiştir. 2. Kişniş Hindistan'da astım ve yılan sokmalarına karşı kullanılmıştır. 3. Brahmanlar Soma adlı ilacı bitkilerin öz sularından elde ederlerdi. 4. Çok yıpranmış olduğu için yazarı v başlığı bilinmeyen kitabın 17. yüzyıl sonlarına ait olduğu sanılmaktadır. 5 . Bursa'daki Hanımlar Merkezi'nde hastabakıcılık öğrenimi verilmeye başlanmıştır. 6. Bir köprü ile hastane ana binasına bağlı olan servisin açılması ile hem yatak sıkıntısı azalmış hem de hastalara daha ucuz yataklar sunma imkanı doğmuştur. 7 . Hasta tedavi merkezleri ile yoksul evleri dışında geliştirilen bir başka sosyal kuruluş da dullar için kurulan evlerdi. Kibele Güzellik Salonu bilgisi: Güler yüzlü personeliiletemiz bir ortamda güzellik bakımı yapılan Kibele'de doğal ürünler kullanılıyor. Sahibi Gülden Şirin'ne görehijyen onlar için en önemli özellikleri. Bağdat Cad. Kördere Sok. No.15/2 Kızıltoprak / Kadıköy -İst. Tel: 0216 345 05 05

23 Ocak Pazartesi Latin şarkılar ile rock
Aşağıya eğimli bir sokakta. Sağda. Duvarlarda eski tuğlalar. Dekorasyonda yer alıyor. Samimi sade bir mekan. Bu gece 23 Ocak, 1960'lardan bildiğimiz sevdiğimiz Erkut Taçkın orkestrası ile Kamil Özer, Cem Nasuhoğlu, Görkem Oker Feyyaz Çakmak ile birlikte Erkut Taçkın Band olarak sahne alıyor. 1960 yıllarada Türkiye'de Johny Halliday ve Elvis Presley rüzgarı estiren Taçkın'ı sinema filmlerinden Latin şarkıları yorumaları ile de hatırlıyoruz. Giriş 15 lira. Öğrenci 7.5. nardis jazz club. (0212) 244 63 27. Galata. Vitrin bilgisi: Akmerkez. Marks&Spencer. Güzel sıcak tutan terlik 45 liradan 27 liraya indirilmiş.

24 Ocak Salı Un kurabiyesi
Yılların fırını. Fıranacalasının değişik güzel tadı. Çarşı ortasındaki, köy içi meydanındaki kartal heykelinden pazara giden ana caddeye giderken sağda. Modern Fırın. (0212) 261 02 93. Beşiktaş. 1934 yılından beri aynı yerde. Kurabiyelerinin değişmez güzel tadı ile. 300 gram tuzlu kurabiye üç tane fırından yeni çıkmış un kurabiyesi = 3 lira 40 kuruş. Pazara giderken ki ana caddeye yakın. Kısa bir sokakta. Solda. Yaverağa Sokak'da. Oktay Kurabiye Fırını. (0212) 261 10 46. Eskiden fırındi şimdi artık mini bir simit sarayı. Kaşarlı simitler ve pek çok çeşitleri ile. Has 2 Simit Evi. (0212) 236 97 86. Beşiktaş. Günlük bilgisi: 24 Ocak 1938. Cesara Pavese. "İnsan durmadan biriktirir: öfkeyi, aşağılanmayı, acımasızlığı, sıkıntıyı, gözyaşlarını, çılgınlığı; ve sonunda bakar ki, insanı hiçbir şey yapamaz duruma sokan kansere, nefrite, şekere ya da damar sertliğine yakalanmış."

25 Ocak Çarşamba Sahici çiğ börek
Duvarlar hint kırmızısı boyalı. Yedi masa. İki katlı. Alt kat mutfak. Çiğ börek 75 kuruş. Mantı 4.5 lira. Sahici ev lezzeti. Aile işletmesi. Babaanne evde öğretiyor. Hala dükkanda uyguluyor. Kuzen Merve Dal ve yeğen Deniz Suytar çalışıyorlar. Adı: Kaynanam Mantı Evi. (0216) 586 65 80. Çapa. Kan Merkezi karşısı Funda Döviz sokağında. 2006 Mozart yılı bilgisi: Mozart'ı bilmeyenler için ilk tanışma adımı: La Minor sonat. Allegro maestoso. 5 dakika 46 saniye. Piyanist: Richard Goode. İkinci adım haftaya.

26 Ocak Perşembe Onage Juice
Yüksek Kaldırım'ın sonunda. İnerken. El arabasında seyyar tezgah. Tepeleme portakal dolu. Portakalların arasında elle çalışan bir meyve sıkma aleti. Bilgisayarla çıkış alınmış. Kağıttaki yazı. "Orange Juice 1 lira". Telefonu yok. Karaköy. Mektup bilgisi: Ahmet Hamdi Tanpınar. 27 Ocak 1944. "Canım neler, ne tembellikler istiyor, ben neler yapıyorum."
DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Geyşalık bir sanattır
 Aslında bunları ben de yaşadım
 Los Angeles ve ölen insanlık
 Dışarı çıkmadan önce
 Dahiyim ama mutsuzum
 Matematik sorusu tasarlıyor önce oğlu çözüyor
 Hayatın tehlikeli dönemeçleri
 Türk Oscarlar'ı bu ay sahiplerine verilecek
 Dışarı çıkmadan önce
 7 gün 7 gece
 Dahi yönetmenden terör eleştirisi
 Seksin gizemi, iradenin zaferi ve zombiler
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 2005'e damgasını vuran filmler
 'Sinema' hediye edin
 Dışarı çıkmadan önce
 Afganistan'daki tek renk kadınların mavi burkaları
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
ATİLLA DORSAY
Savaşla hesaplaşma
Jarhead
"Amerikan Güzeli" ve...
Daum, Anelka'yı yedeğe çekecek!
Daum, Anelka'yı yedeğe çekecek!
Son dönemde formsuz olan Fransız oyuncunun Samsun'da bir yarı...
Moral yemeği
Moral yemeği
Fenerbahçe Yönetim Kurulu ile futbol takımı, akşam yemeğinde...
Çilli Hüseyin aranıyor
Rahip Santoro cinayetinin zanlısı O.A. tutuklanarak cezaevine...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.