kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gerets: Çok fazla sorun var
Galatasaray'da boykot sürüyor
Gerets: Çok fazla sorun var
Emre Aşık Galatasaray'la prensip anlaşmasına vardı
G.Saray Başkanı Canaydın'a zatürree teşhisi konuldu

Gerets: Çok fazla sorun var

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, sarı-kırmızılı kulüpte yaşanan ekonomik kriz ve futbolcuların son 2 gündür uyguladığı antrenman boykotlarıyla ilgili olarak, ''Burada 6 ayda yaşadığım sorunları, 15 yıllık kariyerimde yaşamadım diyebilirim. Tüm bunlara karşın Galatasaray'a gelme kararımdan ötürü hem çok gururluyum, hem çok memnunum'' dedi.

Belçikalı teknik adam, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.Gerets, daha önce böyle bir maddi krizle karşılaşıp
karşılaşmadığıyla ilgili bir soru üzerine, ''Burada 6 ayda yaşadığım sorunları 15 yıllık kariyerimde yaşamadım diyebilirim. Tüm bunlara karşın Galatasaray'a gelme kararımdan ötürü hem çok gururluyum, hem çok memnunum. Gerçekten bu bizim için çok önemli bir mücadele. Mümkün olduğu kadar puan toplayıp, ligi en iyi yerde bitirmek için kendi kendimizle yapacağımız bir yarış'' diye konuştu.

''ANTRENMANI BEN İPTAL ETTİM''

Gerets, dün yapılan antrenman protestosunun aksine bugünkü çalışmayı kendisinin iptal ettiğini belirterek, şunları söyledi:

''Dün sabah bana antrenmana çıkmak istemediklerini, kendi aralarında bir görüşme yapmak istediklerini söylediler. Bu arada ben genç oyuncularla antrenman yapmayı tercih ettim, çünkü onların bu toplantıya katılmayacaklarını biliyordum. Daha sonra çocuklar kendileri yaptığı toplantıda kendi aralarında bir antrenman yapmaya karar vermişler. Bu yönde inisiyatif kullanmalarından da çok mutluyum.

Bugün ise başka bir şeyle karşı karşıya geldik. Oyuncular tesislere geldiklerinde yüz ifadelerini ve içinde bulundukları ruh halini gördüğümde antrenman yapmamayı doğru buldum ve 'Arkadaşlar serbestsiniz, antrenman yapmayalım' dedim.''

''HAYAL KIRIKLIĞIMIZ OLAĞANÜSTÜ BÜYÜK''

Gerets, kulüp çalışanlarının tüm iyi niyetine rağmen olağanüstü büyük bir hayal kırıklığı içinde bulunduklarını kaydederek, şöyle devam etti:

''Çünkü son aylarda her şey değişti. Oyuncular da düş kırıklıklarını ifade etmek, olaya karşı duydukları tepkiyi dile getirmek istiyorlar. Bence gerçekten işini hakkıyla aylar boyu yapan insanlar emeklerinin karşılığını alamazsa, doğrusu antrenör onlara ne diyeceğini bilemez. Benden taraftarlara şu mesajı iletmemi istediler; 'Taraftarlarımız rahat olsun, biz onlar için hafta sonuna kadar aklımızdaki düşünceleri atmaya çalışacağız ve çıkıp 3 puan için oynayacağız'. Ortaya koydukları bu protesto ve tepkiyle, en kısa zamanda bir şeyler yapılmasının gerektiğini söylüyorlar aslında.''

YARDIM ÇAĞRISI

Kendisinin ve birlikte hizmet verdiği insanların iyi niyetinin ve çalışma azminin mevcut sebeplerle hiçbir zaman yıpranmayacağını kaydeden Gerets, kulübün tüm sevenlerini yardıma çağırdı. Gerets, acele para isteği (S.O.S) çağrısında bulunmak istediğini vurgulayarak,şunları kaydetti:

''Galatasaray tarihi çok büyük, önemli ilklere imza atmış bir kulüp. Çok büyük geleceği hak ediyor. Türkiye'nin dışında, benim ülkem Belçika'da bile yüz binlerce taraftarı olan bir kulüp. Biz bu kulüp için bir çıkar yol bulmalıyız'' dedi.

Galatasaray'dan ayrılmayı reddettiğini ve kesinlikle böyle bir fikri bulunmadığını anlatan Gerets, ''Olduğum yere gelmek için ben uzun yıllar boyunca çalıştım, şu anda çalıştığım kulüpte ben kendimi çok rahat hissediyorum, ama benim yaptığım işi sürdürmek için desteğe ihtiyacım var. Bizimki gibi çok iyi iş çıkarmış bir oyuncu grubunun hak ettiklerine gerçekten en kısa sürede kavuşması gerektiğini düşünüyorum. Eminim hem Türkiye'de hem Türkiye dışında bize yardım edebilecek çok güçlü insanlar var. Biz en kısa sürede bu sorunların üstesinden gelmek zorundayız'' şeklinde konuştu.

Gerets ayrıca, eski yöneticilerden Adnan Polat'ın başlattığı bağış kampanyasıyla ilgili olarak ise açıklamasında, ''Bu kampanyayı başlatma inisiyatifini gösteren insanları tebrik etmek istiyorum.

Toplanan paranın nasıl kullanılacağı konusunda bilgi sahibi olmamız mümkün değil. Bizi en kısa sürede bilgilendirsinler, gerçekten oyuncular için mi kullanılacak bu para, ne için kullanılacak'' ifadelerine yer verirken, basın mensuplarının, ''Kısa sürede para ödenmeyecek'' demesi üzerine ise ''Ben yanılacağınızı ümit ediyorum. İstiyorum ki bu çözüm daha kısa sürede sağlansın'' dedi.

TOMAS VE ILIÇ KONUSU

Eric Gerets, takımda yabancı oyuncular Tomas ile Iliç'in para ödemesi aldıklarını ve takımdaki huzursuzluğu bu durumun artırıp artırmadığı yönündeki bir soru üzerine, şunları söyledi:

''Bu olaydan bizim çok sonradan haberimiz oldu. Ne alıp almadıklarını, ne de ne kadar aldıklarını sordum. Bir para alındıysa zaten herkes kendi geçimini sağlamak için uğraşıyor. Bir kısım alması,diğerlerinin almaması doğru değildir. Biz bunun kısa sürede bütün oyunculara ödeme yapılarak düzeltileceğini düşünüyoruz. Futbolcularla hoca arasında devam eden barışın veya anlaşmanın devamının böylece sağlanacağını düşünüyorum.''

''OYUNCULARIMI HAKLI BULUYORUM''

Belçikalı çalıştırıcı, futbolcuların tepkilerini nasıl karşıladığının sorulması üzerine, şöyle devam etti:''Oyuncularım bir hata yaptıkları zaman benim onlara bir şey dememem mümkün değil. Bu, boşu boşuna alınmış bir kırmızı kart değil ki ben oyuncumu eleştireyim.

Ben, Galatasaray Kulübü'ne karşı olan tutumlarından dolayı oyuncuların haklı olduğunu düşünüyorum. O yüzden onlarla birlikte davranıyorum. Burada benim durumumun da anlaşılması gerek. Ne futbolcular, ne yönetim tarafındayım. Ben iki tarafı birlikte tutan, iki tarafın birlikte yürümesini sağlayan bir insan durumundayım. Benim yapmam gereken bu.

Benim işim bu, zor bir iş. Milyonlarca taraftarın karşısında zor ve önemli bir sorumluluğum var. Gerçekten buna benzer durumlarda artık zordur veya değildir diye düşünmezsiniz. İşinizi yapmaya devam edersiniz. Oyuncuların protestoya devam edip etmeyeceğini bilmiyorum.''

Başkan Özhan canaydın'ın konuyla ilgili kendisini arayıp aramadığı şeklindeki bir soruya, ''Çok yakında başkanımın da arayıp benimle görüşeceğini tahmin ediyorum'' diye yanıt veren Gerets, kendisinin de aynı problemleri yaşadığının altını çizdi.

Bugün takıma hazırladığı eğlenceli antrenmanı, yaşanan durum nedeniyle uygulayamadığını anlatan Gerets, bu çalışmayı yarın yapabileceklerini tahmin ettiğini kaydederken, yaptığı işin aynı zamanda keyif için de yapılabileceğini vurgulayarak, ''Çıkıp bizim de bu keyfi almamız lazım'' dedi.

''BU BİR AİLE SORUNU''

Eric Gerets, içinde bulundukları sıkıntılı durumu 'Bir aile sorunu'' diye niteleyerek, ''Oyuncuların sorunu benim sorunum zaten. Oyuncular bir tarafta biz başka tarafta değiliz. İkisi yan yana. Sorun varsa, gerçekten ailenin sorunu. Ayrı ayrı şeylerden bahsedemeyiz'' diye konuştu.

Sezon sonu takımdaki geleceğinin sorulması üzerine, ''Bu konuda bir bilgi vermem mümkün değil'' diyen Gerets, Afrika Uluslar Kupası maçları için gittikleri ülke milli takımlarından henüz dönmeyen Saidou ile Song'u hafta sonundan önce beklemediklerini kaydetti.

Ayrıca, yardımcı antrenör Erdal Keser'in transfer için değil, özel işleri nedeniyle İstanbul'da olmadığını söyleyen Belçikalı teknik adam, Galatasaray'da yaşadıklarının kendisine nasıl yansıyacağı şeklindeki bir soruya da ''Kariyerim büyür mü, olgunlaşır mı, bilmiyorum, ama mentalite olarak zenginleştiğim gerçek. Bu ülkede çok şey öğreniyorum. Bütün bunlar beni ruhen zenginleştiriyor'' diyerek sözlerini tamamladı.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Terim ile devam kararı
 Türkiye fair-play sıralamasında 45'inci
 Nijerya Afrika Kupası'nda üçüncü oldu
 Okan Koç Beşiktaş'ta kaldı
 Kurtuluş reçetesi
 Tekmeyi vuran ortaya çıksın
 Basbakan'a gidiyor!
 Fulyanlış işler!
 En iyisi bu proje
 Sonunda isyan çıktı
 Sisteme uyacak başkan aranıyor
 Daum şüpheli
 Tigana benim için çok büyük fırsat
 Ailton'un çenesi kırıldı
 Bıravo Ülker
 Efsanenin karısı bombayı patlattı
 Transfere renk geldi !
 Resmi nikahın fendi imam nikahını yendi!
 Ölümle tehdit ediyordu!
 Demir gibi
 Günün içinden
AHMET ÇAKAR
Kurtlar Vadisi-İsviçre
FIFA Disiplin Kurulu kararını...
VEDAT BAYRAM
Herkes mutsuz oldu
Geçenlerde köşemizde federasyonun...
Hayat vermek için döndü
Hayat vermek için döndü
Resmiye Tolgun ve kızı Sevda 20 yıl önce koptular. Ve 20 yıl sonra...
Katili ayakkabısı ele verdi
Katili ayakkabısı ele verdi
O.A'nın kiliseye giderken iki çocuğa silahını gösterip papazı...
Her yol Roma!
Her yol Roma!
İtalyan Komünist Parti'nin üyesi bir baba ve ev kadını bir annenin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu