kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi
Baklalı kereviz
Patatesli köy ekmeği

Patatesli köy ekmeği

Kaynar 3 su bardağı suda patatesleri yumuşayana kadar haşlayıp, süzün. Haşlama suyunun yarısını ayırıp, soğutun. Patatesleri ezin. Ilık yarım bardak suda şekeri ve mayayı eritip, 10 dakika dinlendirin. Ezilmiş patates, ayırıp soğuttuğunuz su, tuz, yağ ve 1 su bardağı unu çırparak ilave edin. Kalan unu yumuşak bir hamur elde edinceye kadar katın. Hamuru hafif unlu bir yüzeye alıp, pürüzsüz ve elastik bir hamur elde edinceye kadar 10 dakika yoğurun. Yağlanmış bir kaba koyup, çevirerek her tarafının yağlanmasını sağlayın. Üzerini streç ile kapatıp, iki katı kabarıncaya kadar ılık bir yerde yaklaşık 1,5-2 saat dinlendirin. Hamuru tekrar hafif unlu bir yüzeye alıp, pürüzsüz bir top olana kadar yoğurun ve ikiye bölün. İki parçaya da yuvarlak somun şekli verip, üzerlerine un eleyin. Somunları, üzerine mısır nişastası serpilmiş fırın kağıdına yerleştirin, üzerlerini mutfak havlusu ile örtüp, iki katı kabarıncaya kadar 45-60 dakika dinlendirin. Somunların üzerini keskin bir bıçakla enine ve boyuna 2'şer adet çizgi olacak şekilde kesin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin. En az 30 dakika dinlendirip, servis yapın.

2 somun

*
2 adet küçük boy patates

* 3,5 su bardağı su (kaynar)

* 1 tatlı kaşığı tozşeker

* 1 çorba kaşığı yaş maya

* 1 çorba kaşığı tuz

* 1 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş, soğutulmuş)

* 500 gr. un (elenmiş)

* 2 çorba kaşığı mısır nişastası

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Pırasalı pirinç   / 08-02-2006
 Sebzeli pilav   / 07-02-2006
 Kırmızı çorba   / 06-02-2006
 Zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 05-02-2006
 Benekli şekerli kek   / 04-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 02-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 01-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 31-01-2006
 Lezzet Güneşi   / 30-01-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 29-01-2006
RAHŞAN GÜLŞAN
Bol güldürüklü temaşa: Hacivat ve Karagöz
Ezel Akay,...
HAKAN & UTKU
Tayyip Erdoğan'ın mal varlığını açıklıyoruz!
* İçinde...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Kır papatyası
Yumurtaları 10...
İlaçların yanında seks egzersizi
İlaçların yanında seks egzersizi
İlaçla tedavinin yanında sigarayı bırakma, diyet ve egzersiz gibi...
Aile karıştı!
Aile karıştı!
Kosifler Otomotiv'in Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Kosif'in...
Misilleme gecikmedi!
Misilleme gecikmedi!
Ediz Elhadef'le evliliğin eşiğinden dönen Nil Bentürk, yeni...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.