Baklalı kereviz
Bir gece önceden ıslatılmış baklayı süzün. Soğan, zeytinyağının yarısı, 1 tatlı kaşığı tozşeker, tuz ve suyu ilave edip, baklalar yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak yaklaşık 45 dakika pişirin. Baklayı robottan geçirin, dereotunun yarısını katıp, karıştırın. Kerevizleri soyun, ikiye bölüp, ortalarını havuz şeklinde oyun ve limon suyu ile ovup, tencereye dizin. Kerevizlerin üzerine kalan yağ, limon suyu ve kalan tozşekeri gezdirip, kerevizler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişen kerevizleri servis tabağına alın, içlerine dereotlu bakla püresini paylaştırın ve üzerlerine kalan dereotunu serperek, servis yapın.
6 kişilik
* 3 adet kereviz
* 1 çay bardağı kuru bakla (bir gece önceden ıslatılmış)
* 2 adet soğan
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı tozşeker
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 su bardağı su
* 1 adet limonun suyu
* 1 demet dereotu (ince kıyılmış)
|