kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Öğretmenlere zam müjdesi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğretmenlerin ek ders ücretlerine, enflasyon hedefinin beş-altı katı veya daha üstünde bir zam yapılacağını bildirdi.

Çelik, Türkiye Genç İşadamları Derneği Ankara Şubesi'nce Hilton Oteli'nde düzenlenen ''Vizyon 2023 Cumhuriyetimizin 100. Yılında Eğitim'' konulu toplantının açılışında konuştu.

Öğretmenlerin, eğitimin en önemli unsurları olduğunu vurgulayan Çelik, dünyanın en iyi müfredatı, en iyi eğitim olanakları bile olsa, öğretmen gerekli performansı göstermiyorsa bir sonuca varılamayacağınıkaydetti.
Bunu bilerek hareket ettiklerini söyleyen Çelik, bu çerçevede öğretmenlerin ücretlerine imkanlar ölçüsünde zam yapacaklarını belirtti. ''Ülkemizin imkanlarıyla öğretmenlerimizin ihtiyaçlarını buluşturabileceğimiz nokta neresiyse, o noktaya kadar gideceğimizden kimsenin şüphesi olmasın'' diyen Çelik, bu yıl yüzde 5 enflasyon hedeflendiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

''Bu enflasyon oranında öğretmenlere, diğer bütün memurlara yapılan zam yapılmıştır. Ortalama öğretmen maaşını hesapladığınız zaman 40+40 şeklindeki 80 milyonluk seyyanen zam, yüzde 10'a geliyor.

Öğretmen zammı oldu mu yüzde 15... Öğretmenlerin ders ücretinde bir artış yapacağız. Şimdi kaç diye soracaksınız? Eğer yüzde 5'lik enflasyonu hesaplarsanız, bu enflasyonun üzerinde, dört, beş, altı katı, daha yukarılara çıkın, bir zam yapılıyor.''

'ÖZEL OKULLARI DESTEKLİYORUZ'

Hükümet olarak eğitimi en öncelikli mesele kabul ettiklerini belirten Çelik, buna karşın kamu kaynaklarının, ülkenin geleceğini şekillendirecek çağdaş bir eğitim için yeterli olmadığını, özel sektörün de mutlaka katkısının gerektiğini ifade etti.

Türkiye'de özel öğretim kurumlarının oranının yüzde 2 olduğunu, öğrencilerin yüzde 98'inin eğitimini devletin sağladığını kaydeden Çelik, ''özel sektör kaynaklarını da eğitime çekmenin asli görevleri olduğunu, bu nedenle özel okulları desteklediklerini'' dile getirdi.

Bu çerçevede 625 sayılı kanunda değişiklik taslağı hazırlayarak, özel okullara teşvikler getirdiklerini anlatan Çelik, şöyle devam etti:

''Hatıraları hayallerinin önünde olan, aslında bir gelecek vizyonuolmayan, 1940'lara takılıp kalan bazı çevreler, bizi, kamu kaynaklarını ona buna aktarmakla itham ediyorlar. Bu bir vizyon meselesidir, dünyadaki trendi okuma meselesidir, bir ufuk meselesidir.

Güzel bir söz vardır, 'esas kaptan, burnunun ucunu değil ufuğu görebilen kaptandır' diye. Eğer siz geminin burnunun ucunun ötesine gidemiyorsanız, orada her şey bitmiştir. Biz ufka bakıyoruz, global bir dünyada yaşadığımızın farkındayız.''

'SIĞ ULUSALCILIK'

Çelik, globalleşmeden bazılarının rahatsız olabileceğini ancak, internet, televizyon ve diğer bütün iletişim teknolojileri ortadan kaldırılmadıkça globalleşmenin önüne geçilemeyeceğini söyledi. Çelik, ''Kıştan, kardan hoşlanmayabilirsiniz ama palto giymek bizim irademizde. Global bir dünyada yaşıyoruz ve değiştiremeyeceğiniz sonuçlar var'' diye konuştu. Çelik, şu görüşleri dile getirdi:

''Kendi içine kapanmış, ipekböceği politikası uygulayan bir Türkiye, kesinlikle 2023 vizyonunda yolda kalır. Türkiye'de bu manada 'tehlikeli bir ulusalcılık' dediğimiz bir hareket hissediyorum. Maalesef, Avrupa Birliği karşıtı, globalleşme karşıtı, adeta ipekböceği gibi kozayı kendi etrafında ören, sonuçta ölüm getirebilecek bir süreç yaşanıyor.

Bugünkü sığ ulusalcılıkla milliyetçiliği de birbirine karıştırmamak lazım. Milliyetçiliği soy-sop milliyetçiliği olarak kabul etmiyorum. Her türlü soy-sop milliyetçiliğini reddediyorum. Ama biz bir millete mensubuz. Tarih içerisinde oluşmuş bir kültürümüz vardır, değerlerimiz vardır. Millet olarak her türlü etkileşime açık olacağız ama asla başkalaşmaya müsaade etmeyeceğiz.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama
 "ÖSS çocuklarımızı katlediyor"
 TÜSİAD'dan yargı reformu çağrısı
 Unakıtan, mahkeme yolunda
 AB'den "kuş gribi" desteği
 6 yıl sonra ortaya çıktı
 'Vicdani ret' değil 'vicdansız ceza' kararı
 Askerden vize yok: İstismar ve kaos yaratır
 Baykal: Askerlik şerefli ama buna hazırlanmalıyız
 Ülke'ye yapılanlar 'sivil ölüm'
 Mehmet Ali Ağca'ya Mercedes yolladı, çete suçundan tutuklandı
 "MİT'e riyakârlık yok, polise ise dikkat edilecek"
 Ukrayna'yla gaz krizi derinleşiyor
 ÖSS ve OSYM'ye yeni kurallar geliyor
 Rusya'dan dostluk ve başarı ödülleri
 BM binasında şarbon paniği
 Vali Çalışıcı beraat etti
YILMAZ ÖZDİL
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış...
ERGUN BABAHAN
Fenerbahçe düşmanlığı
Ülkemizde başarı negatif elektrik...
ALİ KIRCA
Yollar kapanınca...
Yollar kapanınca, yola çıkılmaz...
UMUR TALU
Askerin insan hakkı
Bir süre önce "askerlerin...
FATİH ALTAYLI
"Boşan ya da istifa et"
Eşinin Subaşı Camisi'nde başı...
ERDAL ŞAFAK
Altın mı değerli, bilgi mi?
Davos toplantılarına...
İki toplum için geldim
İlk kez yabancı bir bakan, KKTC'ye resmi ziyaret düzenledi: İngiltere...
Seçimde Hamas resti
Ortadoğu sürecini etkileyecek seçim öncesi terör örgütü Hamas, endişe...
Gravesen Fener'e
Gravesen Fener'e
İspanya'nın MARCA Gazetesi, agresif tavırları nedeniyle Real...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu