Türkiye Et Süt Gıda Üreticileri Birliği (SETBİR) Başkanı Erdal Bahçıvan, sanayide gaz kesintisinin süt sektörünü vurduğunu kaydetti.
Botaş'ın gaz kesintisini sektörlerin hassasiyetine göre yapması gerektiğini belirten Bahçıvan, süt sektöründe kesintinin, konutlarda kullanımı kadar hassas bir konu olduğunu belirterek, sütün en fazla 12 saat stoklanabilen bir hammadde olduğunu, üretimin aksaması halinde tüketicinin ürünsüz kalabileceğine dikkati çekti.
Bahçıvan, Rusya ve İran'dan alınan gazın miktarındaki düşüş nedeniyle Botaş'ın
bazı sanayi kuruluşlarına uyguladığı gaz kesintisi uygulamasının süt ve süt ürünleri sektörünü çok olumsuz etkilediğini belirterek, gaz kesintisinin, sektörlerin hassasiyetlerine göre yapılması gerektiğini ifade etti. Bahçıvan, şunları kaydetti:
''Tarımsal üretime dayalı bir sektörde üretim yapıyoruz. Süt, beklemeye tahammülü olmayan bir hammaddedir. Marmara Bölgesi'ndeki doğalgaz kesintisi sektörümüzü çok olumsuz etkiliyor. Botaş ve Enerji Bakanlığı'nın gaz kesintisi yaparken sektörlerin hassasiyetini dikkate almasını istiyoruz. Objektif bir değerlendirme yapıldığında gıda sektörünün özellikle de süt ve süt ürünleri sektörünün hassasiyeti anlaşılacaktır. Bu sektördeki aksama, tarım başta olmak üzere, sanayi kuruluşlarını ve nihai olarak da tüketiciyi etkileyebilecek niteliktedir. Sanayide gaz kesintisi süt sektörünü vurdu.''
Gaz kesintisinin sanayi kuruluşlarına haber verilmeden ve belli bir program gözetilmeksizin ''adeta başınızın çaresine bakın denilerek yapıldığını'' savunan Bahçıvan, sektördeki enerji kesintisinin üretimi ve dolayısıyla tüketiciyi de olumsuz etkileyeceğini söyledi.