kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
  » Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Cesetlerin etrafa saçıldığı kazada halk otobüsü şoförü Celal Bokurtun (solda) burnu bile kanamadı. Bozkurt yolda tuzlama yapan kamyonu suçladı.
Suikast gibi kaza
Kızıyla öldü
"Böyle kaza görmedik"
Bakanlıkta gözyaşı

'Asala' otobüs

Halk otobüsü terörü, ASALA terörünü solladı... Dışişleri en ağır kaybını trafikte verdi. Karda sürat yapan halk otobüsü Bakanlık servisini biçti.

YOLDA KATLİAM
Ankara Batıkent'te dün sabah kara aldırmadan aşırı hız yapan halk otobüsü, önünde giden araca çarptıktan sonra karşı şeride geçti. Ve Dışişleri personelini taşıyan minibüsü biçti. Paramparça olan taşıttan yola cesetler saçıldı, ortalık kan gölüne döndü.

SÜRÜCÜ YARA ALMADI
9
kişinin feci şekilde öldüğü, 18 kişinin de yaralandığı kazada, otobüs sürücüsü Celal Bozkurt burnu bile kanamadan kurtuldu. Geçen yıl da aynı yerde kaza yaptığı ortaya çıkan Bozkurt tutuklandı. Görgü tanıkları otobüsün aşırı hız yaptığını ifade etti...

GÜL: İNANAMIYORUM
Brezilya dönüşü kazayı duyunca olay yerine koşan Dışişleri Bakanı Gül "İnanamıyorum. Bu nasıl kaza böyle" diye tepki gösterdi. ASALA'ya 20 yılda toplam 44 şehit veren Dışişleri'nin bir kazada 9 kayıp birden vermesi büyük üzüntü yarattı.

Kreşe değil ölüme gitti
Serviste ölenler arasında Bakanlık kreşine giden 4 yaşındaki Aslınur ile annesi Meral Seçilmiş de vardı. Anneanne "Bu havada götürme demiştim, dinlemedi" dedi...


Suikast gibi kaza

Ankara'da kötü hava ve aşırı hızın neden olduğu kazada özel halk otobüsü Dışişleri Bakanlığı'na ait servis aracını ezip geçti. 9 kişi öldü, 18 kişi yaralandı.

Ankara Batıkent'te kara rağmen aşırı hız yapan Özel Halk otobüsü, karşı şeride geçip Dışişleri Bakanlığı servisini biçti. Bir terör saldırısı gibi Dışişleri'nde çalışan 8 personel ile birinin kızının ölümüne yol açan kazada ikiye ayrılan araçtan fırlayan cesetler yola saçıldı. Savaş filmlerindeki görüntüleri çağrıştıran olay yerinde yaralılara ilk olarak Kara Havacılık Okulu'ndan gelen askeri doktor ve görevliler müdahale etti. Kazadan yara almadan kurtulan özel halk otobüsü şoförü Celal Bozkurt, tuzlama çalışması yapan belediye kamyonunu suçladı. 12 saatlik uçak yolculuğundan sonra Brezilya gezisi dönüşü hemen olay yerine gelen Bakan Gül ise, gördüğü manzara karşısında "Paramparça olmuş servis minibüsü ve etrafa saçılmış cesetleri görünce inanamıyorum. Bu nasıl bir kaza böyle!" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

OTOBÜS AŞIRI HIZ YAPTI
Görenleri dehşete düşüren kaza, dün sabah saat 09.00 sıralarında Ankara-İstanbul Yolu Sivil Savunma Genel Müdürlüğü nizamiyesinin önünde yaşandı. Ulus-Sıhhiye ve İstanbul yolu üzerinden Sincan'a giden Celal Bozkurt yönetimindeki 06 ZKM 84 plakalı halk otobüsü aşırı hız yapınca direksiyon hakimiyeti kaybetti. Önündeki bir araca çarpan otobüs, kontrolden çıkarak karşı şeride geçti ve Batıkent'ten gelen Dışişleri Bakanlığı personelini taşıyan servis minibüsüne çarptı. Otobüs Kara Havacılık Okulu'nun beton duvarına çarparak dururken, ikiye ayrılan minibüste bulunan yolcular yola saçıldı. Bakanlık personelinden Ahmet Coşkun Erdoğan, Haydar TurgayYeşim, Filiz Hava Başak, Sevilen Dursun, İhsan Aydın, Meral Seçilmiş ile 3 yaşındaki kızı Aslınur Çelik olay yerinde hayatını kaybetti. Makbule Demirel ile Aysel Gözübol ise kaldırıldıkları hastanelerde müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaralılar ise Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Gazi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazada Özel Halk Otobüsü'nde bulunan ve çok hafif şekilde yaralanan 3 kişi de ayakta tedavi edildi.

ŞOFÖR TUTUKLANDI
İfadesi alındıktan sonra çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından "taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan tutuklanan 39 yaşındaki otobüs şoförü Celal Bozkurt ise kazaya yolda tuzlama yapan kamyonun sebep olduğunu öne sürerek "Beni sıkıştırınca kaçmak istedim. Bu sırada direksiyon hakimiyetini kaybettim. Karşı şeride geçtim" dedi Bu arada ehliyetini 14 yıl önce aldığı belirlenen Bozkurt'un geçtiğimiz yıl, yine aynı noktada bir kaza daha yaptığı ortaya çıktı. Bozkurt'un geçen yıl şubat ayında yine özel halk otobüsü ile yaptığı kazada bir kişi yaralanmıştı. Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ile Vali Kemal Önal da kaza yerinde inceleme yaptı. Olayın Ankara'da yaşanan en büyük kazalardan biri olduğunu belirten Vali Önal, "Uzun süredir rastlamadığımız, şehir içinde yaşanan ölümlü trafik kazalarından biri yaşandı" dedi. Sincan Cumhuriyet Savcılığı kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Kadir ERCAN- Göksel ÇAĞLAV-İbrahim BİLEKLİ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Kar vaktinde geldi ama pir geldi
 İstanbul'u soğuk hava bugün vuracak
 En 'iddialı' şov atv'de başlıyor
 Özal'ın eski dünürüne alacak davası
 'Üniformamı çok seviyordu'
 Uçağa el sallarken düşüp öldü
 İnsanlar ölüyor imza bekliyor
 Gece gelen iki telefonla yıkıldı
 Uyuşturucuya jet operasyon
 Muhlis, Alman polisine "Ben sizi ararım" dedi
 Hülya ABD'den 13 valizle geldi
 Belçika'dan 'Hababam'a övgü
 Kendine 'saray' tuttu
 Tavuktan sonra akrep tehdidi
 7 kişilik ailede kuş gribi şüphesi
 Yolcu otobüsü devrildi: 28 yaralı
 Buzlanma faciası: 34 kişi yaralı
 Kaygan yol can aldı
 Milli boksöre 8 kurşun
 Trende kopan bacak için tazminat davası
 On Numara kazananlar
REHA MUHTAR
Evde mahsur...
Bugün evinde mahsur kaldın...
MEHMET BARLAS
Geleceği kesin biçimde bilmek bazen can sıkıyor...
Doğal...
EMRE AKÖZ
Sakatlar 'sakat'a ne der?
Gelin Türkiye kar...
SAVAŞ AY
Kurtarma timinden kurtar ya rabbi!..
Merkez Haber...
HINCAL ULUÇ
Aşk filmindeki gazetecilik dersi..
Filmin gerçekten çok...
Milat Mali Kongre
Milat Mali Kongre
G.Saray Başkanlığı için ismi geçen Divan Kurulu Başkanı Haznedaroğlu,...
'Özhan beni hayal kırıklığına uğrattı'
'Özhan beni hayal kırıklığına uğrattı'
Özhan Canaydın'ın başkan olmasında rol oynayanlardan olan İnan Kıraç,...
Baykal: Kuruşun hesabını veririm, Erdoğan da versin
Maliye Bakanı Unakıtan'ın basında çıkan sözleri CHP lideri Deniz...
Erdoğan'dan Hoca'ya destek
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Kayıp trilyon" davasından aldığı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu