Bademli köfte
Kıyma, kırmızıbiber, soğan, sarmısak, badem, maydanoz, peynir, yumurta ve bisküvileri karıştırın. Tuz, karabiber ilave edip, 8 adet köfte hazırlayın. Teflon tavada yağın yarısı ile 4 adet köfteyi, her bir taraflarını 4'er dakika olmak üzere iyice pişene kadar kızartın. Kalan yağı tavaya koyup, diğer 4 köfteyi kızartın. Sıcak servis yapın.
4 kişilik * 1 kg. piliç kıyma * 1 adet etli kırmızıbiber * 1 adet soğan (ince doğranmış) * 1 diş sarmısak (dövülmüş) * 1 çay bardağı badem (ince kıyılmış) * 4 çorba kaşığı maydanoz (ince doğranmış) * 100 gr. eski kaşar (rendelenmiş) * 1 adet yumurta (hafif çırpılmış) * 4 adet bisküvi (kırıklanmış) * 4 çorba kaşığı zeytinyağı
|