İç bakla
Yarım çay bardağı zeytinyağı ile soğanı ağır ateşte yumuşatın. Baklayı katıp, 5 dakika soğan ile soteleyin. Baklaların üzerine çıkana kadar sıcak su ilave edip, ateşi hızlandırın. Tane sarmısakları katın. Üzeri açık olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ateşten almadan önce kalan zeytinyağı, dereotu ve nanenin yarısını katıp, karıştırın, ateşten alın ve soğutun. Kalan nane ile dereotunu servis tabağına yayın, soğuyan baklayı üzerine koyup, servis yapın.
6 kişilik * 1 kg. iç bakla (kart ise iç kabuğu da ayıklanmış) * 2 çay bardağı zeytinyağı * 1 adet büyük boy soğan (kalın piyaz doğranmış) * 15 diş sarmısak * 1 demet dereotu (dal yapraklanmış) * 1 demet nane (yapraklanmış)
|