kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ulusoy kazandı TBMM karıştı
Haluk Ulusoy yeni başkan
Bakan Şahin: 'Ulusoy artık aday olamaz'
Şahin: Gerekirse Genel Kurulu olağanüstü toplantıya çağıracağım
Ayhan Bermek kimdir?
Haluk Ulusoy kimdir
Şahin: UEFA kriterlerine dikkat
Celal Doğan'ı Bakan Şahin ikna etti
M.Ali Yılmaz Bermek'ten yana çekildi

Ulusoy kazandı TBMM karıştı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına seçilmesi TBMM'de büyük yankı buldu. CHP ve ANAVATAN partililer Bakan Şahin'i seçimlerden sonra mecliste yaptığı konuşma nedeniyle eleştirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'nda bugün yapılan başkanlık seçimi gündeme geldi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında saat 15.00'de toplandı. Yakut, gündeme geçmeden önce 3 milletvekiline söz verdi.

Özerk kurumlarla ilgili olarak gündem dışı söz alan CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek,
hükümetin, bütün gayret ve tehditlerine rağmen futbol federasyonu seçimlerinde başarısız olduğunu öne sürdü.

Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu öncesinde yaşanan sürecin, hükümetin, futbola hakim olma, özerk futbol federasyonu yerine güdümlü futbol federasyonu yönetimi belirleme arayışını açıkça ortaya koyduğunu ileri süren Şimşek, ''Bu süreç, futbola hizmet etme süreci değil, futbola hükmetme sürecidir. İsteğiniz budur'' dedi.

Federasyon Başkanlığı'na yeniden seçilen Haluk Ulusoy'un aday olduğunu açıklamasından sonra, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in yaptığı açıklamaları eleştiren Şimşek, şöyle konuştu:

''Sayın Bakan, eğer sözünün arkasındaysa, 'aklanmadan aday olmama'sözünü, önce Sayın Başbakan'a, sonra kabinedeki arkadaşlarına, sonra partisine mensup milletvekillerine söyleyecek, ondan sonra Haluk Ulusoy'dan böyle bir şey isteme hakkına sahip olacak. Eğer Başbakan'a söyleyemiyor da futbol federasyonu başkan adayına söylüyorsa, burada bir çifte standart söz konusu. Başbakanlık, Futbol Federasyonu Başkanlığı görevinden daha mı az önemli?''

Şimşek, Şahin'e, futbol federasyonu seçimlerindeki sonuçtan sonra istifa etmeyi düşünüp düşünmediğini sordu.

'HEM DAVACI HEM DAVALI OLACAK'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, CHP'li Şimşek'in eleştirilerini yanıtlarken, Türkiye'de mali ve idari özerkliğe sahip 16 federasyon bulunduğunu söyledi.

Haluk Ulusoy hakkında bakanlığına 2005 yılının Ekim ayında intikaleden 2 müfettiş raporundan sonra, bu kişinin aday olmaması gerektiğiniifade ettiğini belirten Şahin, davranışının eleştirilmek yerine takdiredilmesi gerektiğini söyledi. Bakan Şahin, ''Elimde bulunan imkanları kendi şirketlerime aktarmadım ki istifa edeyim. Temiz futbol, temiz spor için davranışta bulundum. Pişman değilim'' dedi.

Başbakanlık Teftiş Kurulu raporundaki iddialarla ilgili olarak 30'a yakın dava açıldığını, bunların bir kısmında Ulusoy'un davalı olduğunu anlatan Şahin, Ulusoy'un, Futbol Federasyonu Başkanlığı'na geldiğinde ''hem davacı hem davalı'' olacağını kaydetti.

'GÖREVDEN ALMA YETKİM YOK'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, Türkiye Futbol Federasyonu Yasası'nın 31. maddesinin kendisine verdiği yetkiye dayanarak, Başbakanlık Teftiş Kurulu'ndan Haluk Ulusoy'un durumuna ilişkin mütalaa isteyeceğini belirtti. Ulusoy'u görevden alma yetkisinin olmadığını ifade eden Şahin, ''Müfettişler ne mütalaa verecek idiyseler, o mütalaayı isteyeceğim. O mütalaa geldikten sonra,gereğini yapacağım. Genel Kurul'u olağanüstü kongreye davet edeceğim. 'Görevde kalmasında sakınca vardır' şeklinde bir mütalaa geldiğinde, Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nu olağanüstü toplantıya çağıracağım''diye konuştu.

Bakan Şahin, ''Bunu temiz spor, temiz toplum adına yapmak durumundayım. Söylediklerimden, yaptıklarımdan asla pişman değilim. Yapılması gerekeni yaptığıma inanıyorum. Burada eleştirilecek değil, takdir edilecek durum olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu.

Genel Kurul'da Bartın Milletvekili Mehmet Asım Kulak, gündem dışı yaptığı konuşmada, Bartın'ın sorunlarını dile getirirken, AK Parti Erzurum Milletvekili Mücahit Daloğlu da Misak-ı Milli'nin kabulünün 86. yıldönümü dolayısıyla bir konuşma yaptı.

'ADAM BİLEĞİNİN HAKKIYLA GELDİ'

Genel Kurul'da daha sonra, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün'ün yasama dokunulmazlığıyla ilgili dosyanın gündemin ön sıralarına alınmasına ilişkin CHP'nin grup önerisi görüşüldü.

Önerinin aleyhinde söz alan ANAVATAN Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, Haluk Ulusoy ile ilgili müfettiş raporlarının gündeme getirilmesini eleştirdi. Sarıbaş, ''Sayın Bakanın çalıştığı bir sürü bürokrat hakkında müfettiş raporları var. Niye gereğini yapmadınız? Siz dokunulmazlıkların arkasına sığınacaksınız, sonra federasyon başkanı hakkında 'müfettiş raporu var' diyeceksiniz. Adam bileğinin hakkıyla, eze eze geldi. Adamı kutluyorum'' dedi.

CHP Çorum Milletvekili Feridun Ayvazoğlu da partisinin grup önerisi lehinde yaptığı konuşmada, milletvekillerinin ağır cezayı gerektiren suçüstü hallerinde yargılanabilmelerini düzenleyen Anayasa'nın 83. maddesindeki hükmün, yeni Türk Ceza Kanunu'nun yürürlüğe girmesinden sonra boşlukta kaldığını ve uygulama imkanının ortadan kalktığını öne sürerek, bu konuda anayasa değişikliği yapılmasının gerekli olduğunu kaydetti.

CHP'nin grup önerisinin reddedilmesinin ardından kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı okulların Milli Eğitim Bakanlığı'na devrini öngören yasa tasarısının maddeleri üzerindeki görüşmelere başlandı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Terim'den istifa sinyali
 Hido'dan 10 sayı
 Trabzon, Emrah ve Volkan'ı Malatya'ya verdi
 Konsey toplanıyor
 Kukla başkan olmaz
 İkinci ödeme yarın!
 İkiside rahat siyaset değil!
 AKP ikiye bölündü
 Appiah müjdesi
 Şaşkın Matador
 Bosque borçlu çıktı
 Rus Sharapova sürpriz istemiyor
 Trabzon'dan beşi bir yerde
 Aziz Pierre'i aforoz ettiler
 Kaptanlar yenişemedi
 Pancu Al İttihad'a neden gidemedi?
 Beşiktaş veda etti
 Günün İçinden
VEDAT BAYRAM
Stratejik hatalar
Futbol Federasyonu'nun genel kurul...
KEMAL DİNÇER
Yapısal sorunlar
F.Bahçe'nin Kulüpler Birliği'nden çıkma...
Zehir evlerine şok operasyon
Zehir evlerine şok operasyon
İstanbul Esenler'de, imal ettikleri uyuşturucuları küçük çocuklarına...
Karakoç nasıl 'Turki' oldu?
Karakoç nasıl 'Turki' oldu?
İspanya'da El Kaide örgütünün lideri olarak yakalanan 'Turki İsmail'...
Ana gibi yar olmaz!
Ana gibi yar olmaz!
Brezilyalı ünlü top model Ana Beatriz Barros, her fırsatta...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu