kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kukla başkan olmaz
Şardan Kimdir?
Fener koşsa bile bize zor yetişir

Kukla başkan olmaz

Galatasaray'da başkanlık için adı geçen Yiğit Şardan, SABAH'a konuştu: "Özhan Canaydın'ın gitme zamanı gelmiştir. Gençlerin önü açılsın".

Galatasaray, şampiyonluk için iddiasını sürdürürken bir yandan da Mart ayındaki seçimi bekliyor. Özhan Canaydın'ın başarısız olduğunu düşünen camiada, başkanlık için yeni isimler ortaya atılıyor. Bu kişilerden biri de Yiğit Şardan... Başkan adaylığı için karar aşamasında olduğunu dile getiren Şardan da SABAH'a konuştu. İşte Yiğit Şardan'ın, Galatasaray ile ilgili planları ve düşünceleri:

* Şu anki Galatasaray'ın görüntüsü çok silik. Sürekli bir başkan arayışı, herkesin de bir adayı var. Kimseyi aracı yapmadım, kimseye haber yollamadım. Ama sağolsunlar başkanlık için benim de adım öne çıkıyor. O koltuğa oturacak yeterliliğe sahibim. Ama daha kararımı vermedim. 20 gün içinde sonuca varacağım. G.Saray'a aşığım. Sorumluluktan kaçmam.

"DUAYENLERİ RAHAT BIRAKIN"


* Galatasaray'ın dibe vurduğu yönündeki söylentilere katılmıyorum. Galatasaray asla dibe vurmaz. Ama beceriksiz ellerde kötü yönetiliyor. Kararlı ve becerikli bir yönetim ile her şey tersine dönebilir. Borçlar iki yıl içinde bitebilir. Hatta 2010'lu yıllarda Real Madrid ve Juventus gibi rakiplerle yarışılır. Bunlar hayal değil; inanın.

*
Camianın paralı adam arayışını doğru bulmuyorum. Zengin bir adamın gelip de parasını Galatasaray'a hibe edeceğini düşünmek mantıksızlık. Böyle bir yönetici modeli üçüncü dünya ülkelerinde bile yok.

* Galatasaray'da kukla başkan olmaz. Gençlerin önünü açmak lazım. Hâlâ gözler Selahattin Beyazıt ve Ünal Aysal gibi ağabeylerde. Tamam bu isimler duayendir. Galatasaray'a yaptıkları hizmetleri sayamayız bile. Ama hâlâ onlardan medet ummayalım. Onlardan para istemeyelim. Sadece bilgi ve tecrübelerine talip olalım. İnanın bana çok ayıp oluyor. Biz öyle bir Galatasaray yaratmalıyız ki, başarıları onlara armağan etmeliyiz.Onları gururlandırmalıyız.

"SKANDALLARA İMZA ATTI"

* Özhan Canaydın, Galatasaray Başkanı olma gururunu dört yıl yaşadı. Ama yanlış tercihlerle sportif başarıyı bir türlü elde edemedi. Transferde çıkmazlara girdi; para ödemelerinde skandalların kahramanı oldu. Süper insan olabilir. Ama beceriksizlik onu bitirdi. Görüyorum ki hâlâ başkanlığa talip. İşte ben buna anlam veremiyorum. Yitirdiği prestij ve aldığı eleştirilere ondan çok ben üzülüyorum. 'Artık yokum' diyerek ayrılmalı; biz de onu elini öperek uğurlamalıyız.

* 'Şunları yaparım'
diye ortaya çıkmam. Önce başkan olurum sonra projelerimi sunarım. Başkanlığa aday olmak kolay bir şey değil. Aile, iş, zaman, enerji ve para gibi faktörleri göz önünde bulundurmak lazım.

* Seyrantepe Projesi'ne ben de önem veriyorum.
Eğer orada stat yapılacaksa Ali Sami Yen'den vazgeçilebilir. Futbol bir şov işi diyoruz ama taraftarımızı 15 bin kişilik stada mahkum ediyoruz. Fenerbahçe'nin yapma-bozma stadına niye hayran olalım? Biz daha iyisini yaparız. Biz işimizin ehliyiz. Kimseye yaptırmaz, kendimiz inşa ederiz.

* Galatasaray bir dünya markası. Üstelik bu markanın önemli gayrimenkulleri var. Riva, Galatasaray Adası, Florya ve Kalamış gibi. Bunları satmak kaçınılmazsa satılır. Ama en verimli şekilde satmak lazım. Yönetimde güven boşluğu var. Üyeler bu nedenle Riva için yetki vermedi. Cansun döneminde Galatasaray Adası'nı 30 yıllığına Ünal Aysal'a kiraladık. Bugün Galatasaray, Ünal Aysal'dan o köhne yer için ayda 500 bin dolar para alıyor. Biz bu proje için onay aldık... Bu yönetim 4. yılını dolduruyor ama Riva için önay alamıyor. İşte güven faktörü bu...

ZAFER ERTEM


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Konsey toplanıyor
 İkinci ödeme yarın!
 İkiside rahat siyaset değil!
 AKP ikiye bölündü
 Appiah müjdesi
 Şaşkın Matador
 Bosque borçlu çıktı
 Rus Sharapova sürpriz istemiyor
 Trabzon'dan beşi bir yerde
 Aziz Pierre'i aforoz ettiler
 Kaptanlar yenişemedi
 Pancu Al İttihad'a neden gidemedi?
 Beşiktaş veda etti
 Günün İçinden
VEDAT BAYRAM
Stratejik hatalar
Futbol Federasyonu'nun genel kurul...
KEMAL DİNÇER
Yapısal sorunlar
F.Bahçe'nin Kulüpler Birliği'nden çıkma...
Zehir evlerine şok operasyon
Zehir evlerine şok operasyon
İstanbul Esenler'de, imal ettikleri uyuşturucuları küçük çocuklarına...
Karakoç nasıl 'Turki' oldu?
Karakoç nasıl 'Turki' oldu?
İspanya'da El Kaide örgütünün lideri olarak yakalanan 'Turki İsmail'...
Ana gibi yar olmaz!
Ana gibi yar olmaz!
Brezilyalı ünlü top model Ana Beatriz Barros, her fırsatta...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu