kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
2006 da Türk sineması hız kesmeyecek
2006 da Türk sineması hız kesmeyecek
Cenneti Beklerken / Derviş Zaim
Kısık Ateşte 15 Dakika
Hacivat ve Karagöz Niçün Katledildü?
Dondurmam Gaymak / Yüksel AKSU

2006 da Türk sineması hız kesmeyecek


Geçtiğimiz yıl 27 filmle bir nevi vizyona ağırlığını koyan Türk sineması 2006'da da geçtiğimiz seneyi aratmayacak. Vizyon, yapım aşaması veya masa üstünde olsun yaklaşık 35 filmin hazırlıkları sürüyor. İşte 2006'da beklenen filmler....

Son dönem sinemamızdaki hareketlenmenin sanat açısından ne denli bereketli olduğu tartışma konusu olsa da vizyondaki ağırlığı kesin... Bu yıl Nuri Bilge Ceylan, Zeki Demirkubuz, Derviş Zaim gibi uluslararası platformda övgü ve ödül toplayan sinemacılarımız da yeni filmleriyle geliyor. Parasızlık ise sinemacının belini büken ilahi bir açmaz. Dolayısıyla geçen yıldan bekleyen projeler de çok. Kültür Bakanlığı'nın desteği her ne kadar moral verse de miktarın yetersiz oluşu ve bürokratik engeller nedeniyle heves kırıcı olabiliyor. Geçen yılki 'Ayın Karanlık Yüzü'nden sonra Nazım Hikmet'in yaşamının anlatılacağı 'Mavi Gözlü Dev'in yapımcısı Biket İlhan, mustarip. Kutluğ Ataman'ın 'Palto'su da maddi nedenlerle beklemede. Ataman 'Mutfak Hikayesi'ni ise öne alabilir. Turgut Yasalar, Atıf Yılmaz, Reis Çelik gibi yönetmenlerin de yeni projeleri var. Zeki Tan Tolga Demirci, 'Gomeda Vadisi'ne 1 Şubat'ta başlayacak.

Sessizlik
Nitelikli TV yapımlarıyla öne çıkan Uğur Yücel sinema için de zaman ayırıyor. Mevcut muhtelif projelerin yapım aşamasına geçme süreci henüz netleşmedi. Ancak Doğu bölgesini mekan edineceği 'Sessizlik' adlı projesine aralık ayında başlamayı planlıyor. Bir de 'Yazı Tura'nın devamını çekeceğine dair asılsız söylentiler var. Lakin çekim aşamasında 'Yazı Tura'dan çıkardığı iki öyküden birisi üzerinde çalıştığı ve bunda da Timuçin Esen'in rol alabileceği bilgisini verelim.

Sultan Mutfakta
Senarist ve yönetmen Ümit Ünal filmi 'Sultan Mutfakta' seri cinayetler eşiğinde psikolojik gerilim ögeli bir polisiye ve biraz kara komedi esintileri taşıyacak. Başrolde Serra Yılmaz var. Londra'da Türkler'in yoğun olduğu Daulston Bölgesi'nde geçen öyküde Serra Yılmaz, kafayı Türk yemekleriyle bozmuş hayatındaki her karakteri yemeklerle tanımlayan bir kadını canlandırıyor. 35 mm olacak 'Sultan Mutfakta'nın çekimleri baharda Londra'da başlıyor.

Aşk
Zeki Demirkubuz yeni filminde 'başa dönüyor' ve kendi filmografisinde başyapıt kabul edilen 'Masumiyet'in öncesini anlatıyor. Vildan Atasever, Müge Ulusoy ve Mustafa Uzunyılmaz'ın rol aldığı filmin çekimleri tamamlandı. Atasever filmde 'Masumiyet'te Derya Alabora'nın canlandırdığı Uğur'un gençliğini oynuyor. Bu yıl sinemaseverle buluşacak olan film, bizleri 'Masumiyet'teki karakterlerin gençlik dönemine götürecek.

İklimler
Cannes'dan ödüllü 'Uzak'ın ardından Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi 'İklimler' sadece bizde değil, uluslararası platformda da merakla bekleniyor. Çekimleri biten filmin baharda tamamlanacağını duyduk. Filmin konusuyla ilgili pek bir bilgi verilmiyor. Ama bildiğimiz kadarıyla başrollerde bizzat Nuri Bilge Ceylan ve karısı Ebru Ceylan var. Vizyon tarihi henüz belli değil. Bu yıl da Cannes'da yarışabilir, olmadı dünya festivalleri zaten projenin duyurulduğu andan itibaren filmin peşindeler.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 İstediğimiz kadar abartıyoruz
 Ayşe: Futboldan gına geldi! Hıncal: Öğren sen de konuş
 Söylenenler doğru!
 'Saatli Kule' 45 yıldır hiç durmadı
 Hatay tarihini kaybediyor
 Tarihi konak müze oluyor
 Karanlık geçmişten parlak geleceğe
SEDA KAYA GÜLER
Neden?
Haftalık bir derginin radyoda yayınlanan reklam...
Artık dans değil müzik ön planda
Artık dans değil müzik ön planda
Nez, müzisyen kimliğinin öne çıkmasını istiyor. Esquire dergisine...
Uludağ 'bayram' etti!
Uludağ 'bayram' etti!
Son birkaç yıldır eski popülaritesinden uzak olan Uludağ bu yıl biraz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.