kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Hamurda döş
Etleri üst üste koyun, iyice bastırın ve mutfak ipiyle bağlayın. Büyük bir tavada 20 gr. yağı ısıtıp, etlerin her tarafını kahverengileşinceye kadar pişirin. Küçük bir tencerede 80 gr. tereyağını ısıtıp, mantarları yumuşayıncaya kadar karıştırarak, soteleyin. Milföy hamurlarını üst üste koyun, unlu bir yüzeyde merdaneyle yaklaşık 20x25 cm. ebadında oluncaya kadar inceltin. Kalan tereyağı, dövülmüş karabiber, hardal ve sirkeyi çatalla ezin ve kenarlardan 2 cm. bırakarak milföy hamurlarına sürün. Üzerlerine mantarları paylaştırın. Etlerin üzerinden ipleri çıkartıp, milföy hamurlarının ortasına etleri yerleştirin. Milföylerin kenarlarına yumurta sürüp, rulo şeklinde sararak kapatın. Kalan yumurtayı hamurların üzerine sürün, hamurların ekli yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Mantarlı sosla birlikte servis yapın.
Mantarlı sos:
Isıtılmış yağda soğanları hafif kahverengileşinceye kadar soteleyin. Sarmısak ve mantarı ilave edip, mantarlar yumuşayıncaya ve sıvı buharlaşıncaya kadar pişirin. Unu karıştırarak katıp, karışım kaynama noktasına gelinceye kadar pişirmeye devam edin. Ateşten alıp, et suyu ve kremayı azar azar ilave edin. Kaynama noktasına getirip, ateşi kısın ve sos kaynayıp, hafif koyulaşıncaya kadar 5 dakika karıştırarak pişirin.

4 kişilik
*
1 kg. kuzu döş (4x20 cm. ebadında 2 adet kesilmiş)
* 200 gr. tereyağı
* 1 su bardağı mantar (dilimlenmiş)
* 100 gr. tereyağı (yumuşatılmış)
* 8 adet tane karabiber (dövülmüş)
* 1 çay kaşığı hardal
* 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
* 4 adet milföy hamuru
* 1 adet yumurta (çırpılmış)

Mantar sosu:
*
40 gr. tereyağı
* 1 adet büyük boy soğan (dilimlenmiş)
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 1 su bardağı mantar (dilimlenmiş)
* 1 çorba kaşığı un
* 2 su bardağı et suyu
* 1 çay bardağı krema

Salamlı schnitzel
Tereyağını ısıtın, schnitzellerin her iki yüzünü 3'er dakika kızartıp, bir fırın kabına alın. Schnitzellerin üzerine ikişer dilim salam, ikişer dilim domates yerleştirip, taze çekilmiş karabiber serpin. En üste rendelenmiş cheddar peyniri serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırının ızgara konumunda, peynirler eriyene ve sararıncaya kadar pişirin. Haşlanmış veya buharda pişmiş sebzelerle servis yapın.

6 kişilik
* 1 büyük paket schnitzel
* 15 gr. tereyağı
* 12 dilim salam
* 3 adet domates (dilimlenmiş)
* 150 gr. cheddar peyniri (rendelenmiş)
* 1 tatlı kaşığı tane karabiber (çekilmiş)

Tiramisu

Kaynar suya kahve ve şekerin yarısını katıp karıştırın, ılınıncaya kadar bekleyin. 20 cm. çapında bir servis kasesine kedi dillerinin yarısını dizin ve üzerlerine hazırladığınız kahveli karışımın yarısını dökün. Yumurta sarıları, muskat ve kalan şekeri koyulaşana kadar çırpın, labne peyniri ilave edip, karıştırın. Yumurta beyazlarını katılaşıncaya kadar çırpın, tahta bir kaşıkla yavaş yavaş karıştırarak labneli karışıma ilave edin. Karışımın yarısını kedi dillerinin üzerine dökün ve üzerini bir spatula ile düzeltin. Kalan kedi dillerini kalan kahveli suya batırıp, labneli karışımın üzernie dizin. En süte kalan labneli karışımı döküp, düzeltin. Soğuduktan sonra, üzerine rendelenmiş çikolata ve pudra şekeri serpip, servis yapın.

6 kişilik
*
1/2 su bardağı tozşeker
* 1/2 su bardağı su (kaynar)
* 1 çorba kaşığı nescafe (koyu)
* 16 adet kedi dili bisküvi
* 3 adet yumurta (sarısı beyazı ayrılmış)
* 1/4 çay kaşığı muskat
* 250 gr. labne peynir
* 60 gr. çikolata (rendelenmiş)
* Pudra şekeri (süslemek için)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 13-01-2006
 Portakallı kek   / 12-01-2006
 Sebzeli kuru sote   / 11-01-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 10-01-2006
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 09-01-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 07-01-2006
 Nazlı sultan   / 06-01-2006
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 05-01-2006
 Lezzet Güneşi   / 03-01-2006
 Lezzet Güneşi   / 02-01-2006
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Hamurda döş
Etleri üst üste koyun,...
REHA MUHTAR
Bohemini kaybeden mekan 360
Bir eylül akşamıydı... Yaz...
Yeni yılda Detox diyetiyle gençleşin
Yeni yılda Detox diyetiyle gençleşin
2006 yılının ilk ayında kendinizde büyük bir değişiklik yapmaya ne...
İçimdeki sorunları şiirle dile getirmek istiyorum
İçimdeki sorunları şiirle dile getirmek istiyorum
Büyük Yalan'da 'Ethem Vardarlı' karakterini canlandıran Halil Ergün,...
Rengim yüzünden birinci seçilmem sanmıştım
Rengim yüzünden birinci seçilmem sanmıştım
'Best Model of the World 2005' yarışmasında birinci seçilmesiyle tüm...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.