kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
  » Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İçimdeki sorunları şiirle dile getirmek istiyorum
İçimdeki sorunları şiirle dile getirmek istiyorum
Meselem

İçimdeki sorunları şiirle dile getirmek istiyorum

Büyük Yalan'da 'Ethem Vardarlı' karakterini canlandıran Halil Ergün, dizide eşinden ayrılırken okuduğu şiir ile izleyicinin beğenisini topladı. Yakında bir şiir kitabı ve albümü çıkarmayı planlayan oyuncu, "Şiir, oyunculuk gibi kendimi ifadenin bir yolu" diyor.

atv'de yayınlanan ve izlenme rekorları kıran 'Büyük Yalan' adlı dizide canlandırdığı 'Ethem Vardarlı' karakteriyle beğeni toplayan Halil Ergün, şimdilerde dizinin son bölümünde okuduğu şiir ile gündemde. İlk kez ekranda kendisinin kaleme aldığı bir şiiri seslendiren Ergün, yıllardır şiir yazdığını ve ilk şiirini lise yıllarında platonik aşk beslediği bir genç kıza yazdığını söylüyor. Usta oyuncu, yazdığı şiirleri yakın bir zamanda kitap haline getirmeyi ve şiirlerini kendi sesinden okuyacağı bir de şiir albümü çıkarmayı planladığını söylüyor...

* Ne zamandır şiir yazıyorsunuz? Lise yıllarımdan beri şiir karalarım. Bu çalışmalarım şairlerle tanıştığım dönemlere de rastgelir. Hepimiz ilkokul yıllarında şiirler karalamışızdır. Ancak gerçek anlamda şiirle tanışmam lise yıllarına denk geliyor.

* Şiirlerinizin konuları genellikle ne oluyor? Konuları; hayatın kendisidir. Ama hayat aşkla başlar, aşkla biter. Tabii ki şiirlerimin temeli aşk ve insandır. İnsanın iç dünyasıdır. Şiir yazıyorum diye yanlış anlaşılmasın; ben şair değilim. Sinema oyuncusuyum. Duyguları, sorunları, bitkinlikleri oyunculuğun yanında şiirle de dile getirmek istiyorum. Şiir ve oyunculuk benim için ifade yolu.

MUĞLA ŞAİR YANIMA VERİMLİ OLDU

* Dizide okuduğunuz şiirde aşkın yanında acıyı da anlatıyorsunuz...
Acı; tuzu biberidir hayatın. Mutluluk gibi acı da vardır hayatın içinde. Acıdan geçmeyen insanlaşma sürecine inanmıyorum. Aşkın kendisi bizzat acıdır zaten. Çünkü aşk insanın kendisiyle büyük hesaplaşmasıdır.

* Duygusal biri misiniz? Ne demek duygusallık, insanım ben ya... Yani insanlaşma çabasının neferiyim ben. Duygusallık mıdır bu? Her insan gibi ben de duygusalım...

* Sizi şiir yazmaya neler itiyor? Muğla'da bulunmanızın şiir yazmanızda etkisi oluyor mu? Son dönemde beni şiir yazmaya iten birçok şey var. İstanbul'da son yılları çok yoğun yaşadım ve pek vaktim olmadı. Şimdi Muğla'da 4-5 gün kalıyorum. Orada yapılacak çok şey yok. Kitap okuyorum, bir şeyler karalıyorum. Dizi başladığından beri 25-30 şiir yazdım. Çünkü kendimle baş başa kalma imkanı çıktı bana ve birikmiş şeyler kağıda döküldü. Muğla şair tarafıma verimli oldu.

İLK ŞİİR LİSELİ SEVGİLİYE

* İlk aşk şiirini ne zaman yazdınız?
Lise yıllarımda. Kavun içi çiçekli eteklik giymiş, uzun saçlı kız, yüreğimi hoplatmıştı. İlk onun için yazdım herhalde.

* En çok hangi şair sizi etkiler? Bütün şairlere özel bir tutkum ve saygım var. Ama ağır şiir sevgisine Atilla İlhan'la başladım. Ezbere bilirdim şiirlerini. Nazım Hikmet, Cemal Süreyya, Edip Cansever favorilerim. Onları okumadan edemem.

* Şiirlerinizi kendi sesinizden seslendirip bir CD haline getirecek misiniz? Kendi sesimden okumak istiyorum. Ama gelirini bağışlamayı hedefleyerek. Bunu kitapla beraber çıkarmak istiyorum. Dizideki eşimle ayrılma sahnesinde okuduğum 'Meselem', izleyiciyi etkilemiş. Telefonum kilitlendi. Şimdi herkes bu şiiri istiyor. Demek ki albüm iş yapacak. (gülüyor)

*
Son dönemde birine şiir yazdınız mı? Öyle somut bir durum yoktur. Duygularım çok kıymetli. Bu kadar yorgunluklardan sonra tek bir kadın beni aşka düşüremeyecek. 'Meselem'deki kişi bir kadın değil, belki de pencereme gelen bir kuş...

MUSTAFA KIZIL / MAGAZİN

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Rengim yüzünden birinci seçilmem sanmıştım
 Kızı için tekneden de Gömeç'ten de vazgeçti
 Arnold'a para cezası
8 saatten fazla çalışmak olmaz
8 saatten fazla çalışmak olmaz
Oyuncu Yelda Reynaud, yurtdışında sinemacıların sendikalı olduğuna...
Okullu sinemacı yetiştirme yarışı
Okullu sinemacı yetiştirme yarışı
Türk filmlerinin gişe başarısı, sektöre yapılan hem maddi hem de...
50 soruda öldürücü virüsten korunmanın yolları
Kuş gribiyle ilgili merak ettiğiniz soruları bu konuda Türkiye'nin...
Kurban Bayramınız kutlu olsun
10-14 Ocak 2006 tarihleri arasında kutlayacağımız Kurban Bayramı...
2006’da neler olacak?
Yıldızlar Kraliçesi Filiz Özkol burçların yeniyıl falına baktı. Duygu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.