Kuyruklu baklava
Unun ortasını havuz şeklinde açın, su ve tuzu ilave edip, una yedirin. 5 dakika yoğurun, üzerini mutfak havlusu ile örtüp, 30 dakika dinlendirin. Hamuru dört parçaya bölün, her bir hamuru unlu bir yüzeyde 20 cm. çapında açın. Üzerlerine yağ sürüp, üst üste koyun ve 45-50 cm. çapında açın. Yufkayı kare şekline getirin. Önce 4 cm. eninde şeritler olacak şekilde kesin, bunu da 4 cm. uzunluğunda baklava şekli vererek kesin. Hamurları kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın, delikli kepçe ile alıp, hemen ılık şerbete atın. Kızarmış hamurları şerbette en fazla 5 dakika bekletip, delikli kepçe ile şerbetini süzerek çıkarın.
40 dilim * 2 su bardağı un
* 1/2 su bardağı su (ılık)
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 125 gr tereyağı
* Sıvıyağ
* 3 çorba kaşığı tozşeker
Şerbet: * 250 gr. tozşeker
* 1 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
|