kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
  » Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Babam ve Oğlum' açık yaramı deşti
'Babam ve Oğlum' açık yaramı deşti

Yavuz Bingöl; hayranlarını bile kırdığı bir dönem yaşadığını, tam bu sırada izlediği 'Babam ve Oğlum' filminden çok etkilediğini söylüyor. Bir dönem; içinde 'Allah' kelimesi geçtiği için 'Çarşambayı Sel Aldı' türküsünü bile okumazken şimdi ideolojisinin değiştiğini de itiraf ediyor.

Ünlü türkücü Yavuz Bingöl Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ü Başbakan Tayyip Erdoğan, ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu ve CHP Genel Başkan Deniz Baykal'dan daha yakın bulduğunu söylüyor. Aktüel dergisinden Şebnem İyinam'ın sorularını yanıtlayan Bingöl, "Ben Abdullah Gül'cüyüm. Abdullah Gül'ü beğeniyorum" diyor. İşte geçtiğimiz günlerde korsanla mücadele için Ankara'ya giden ve Başbakan Erdoğan ile görüşen sanatçılar arasında yer alan Bingöl ile yapılan keyifli söyleşiden bazı önemli satırbaşları:

* O toplantılarda salonlara önden ve güçlülerle kol kola girebilmek için penguen adımlarıyla birbirleriyle yarışan ünlüler vardı, onlarla ilgili izlenimlerinizi alabilir miyim? Ben buna çok alışkınım. Kendi aramızda takıldığımız sol tandaslı birkaç arkadaşımız vardır meselâ. Bir mekana gereriz hep birlikte, orada Yaşar Kemal, Zülfü Livaneli oturuyor diyelim... Bir bakarız aramızdan ayrılmış hemen onların arasına girmiş. Biz öyle kalırız, başlar kameralar onları çekmeye... Bunlar alıştığımız şeyler. Meclis'te de belki onlar milletvekili sıfatıyla daha çok tanınıyordu ama ben onlardan daha çok ilgi gördüğümü söyleyebilirim. Bir de Anıtkabir'de defteri yazmakta komik bir hava sezdim. Baktım herkes o defteri yazmak için önden gidiyor, ben de arkadan "Bir sanatçı yazarsa daha iyi olur" dedim, çünkü ortaya farklı bir metin çıkabilirdi. Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses... Benim gönlümden Suavi geçerdi meselâ... Onun çok güzel bir metin ortaya çıkartabileceğine inanıyorum. Sonuçta yazdığını okudu Ali Rıza Binboğa, ben beğenmedim. Öyle bir deftere daha iyi bir şeyler yazılabilirdi.

GÜÇ KENDİ İÇİMİZDE

* Eskiden protest müzik yapardınız, şimdi neden değişti?
Ben onlardan ideolojik olarak ayrıldım çünkü. O sırada yaptığımız müziği de yeni bir şeymiş gibi yapıyorduk. Meselâ, 'Çarşamba'yı Sel Aldı' türküsünü, içinde Allah kelimesi geçtiği için asla okumazdık. Ben öyle bakmamaya başlamıştım. Biz Müslüman bir toplumuz, bu toplumun gerçeği bu. Kadın oğlunu kaybetmiş, üzerine ağıt yapmış, içinde Mevla var, felek var. Bu tip ayrımlardan dolayı bıraktım.

* Neden psikiyatra analiz olma ihtiyacı duydunuz? Aslında hep bir açık yarayla dolaştığım için psikiyatra gitmeye karar verdim. Bana gerçekten hayran olan insanları bile kırmaya başladığımı fark ettim. En son 'Babam ve Oğlum'a gittim, yaram zaten açıktı film yaramı iyice deşti. Yaran açık dolaşıyorsun... Biri 'kardeşim doğru merhem budur' diye bir şey söylüyor, sen de gidiyorsun ve hayal kırıklığına uğruyorsun. Halbuki güç kendi içimizde. Halkı kurtarmak diye bir şey yok artık. Her toplum layık olduğu şekilde yönetilir, artık bu söze çok inanıyorum.
DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Kadir İnanır 'Kader Yolu' ile Kuzey Irak'ta
 Şen Ailesi Ofer'in misafiri
 Aşkları tescillendi!
 Londra'ya uçtular...
 Hasrete dayanamadı!
 Yeni albüm sürprizle geliyor
Gişe hakimi M.Ali 10 milyonu devirdi
Gişe hakimi M.Ali 10 milyonu devirdi
Mehmet Ali Erbil, iki yeni sinema filmi; ‘Keloğlan Karaprens’e Karşı’...
Babası ve dayısına yazdığı şiir yürekleri sızlattı
Babası ve dayısına yazdığı şiir yürekleri sızlattı
Bundan 11 yıl önce; 18 Mart 1995'te hayata gözlerini yumdu ünlü aktör...
Kuş gribinden 3 çocuk öldü
Hülya Koçyiğit'in de ölümüyle Van'da kuş gribinden ölen hasta sayısı...
Kurban Bayramınız kutlu olsun
10-14 Ocak 2006 tarihleri arasında kutlayacağımız Kurban Bayramı...
2006’da neler olacak?
Yıldızlar Kraliçesi Filiz Özkol burçların yeniyıl falına baktı. Duygu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.