kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
  » Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kızı uğruna kılıktan kılığa girip iz sürdü
Kara çarşafa girip dolaştı
'Benim hayatım ibret olsun'

Kızım olmadan asla

Kızı uyuşturucu satıcılarının eline düşen bir annenin inanılmaz mücadelesi. Çarşafa girip iz sürdü, bıçaklandı ve kızına kavuştu.

Beş yıldızlı bir otelde resepsiyonist olan anne E. için kâbus dolu günler üç yıl önce başladı... Üstüne titrediği kızı C. bir kafede uyuşturucu satıcısına âşık olunca okulu bırakıp evi terketti... Yüreği yanmış, yıkılmıştı... Kızı daha 12 yaşındaydı... Onu mutlaka bulmalıydı...

İşini de kaybetti
Baba gece gündüz çalıştığı için tek başına arayacaktı... Kızının bütün arkadaşlarını sorguladı. İstanbul Beyoğlu'nda bakmadığı bar kalmadı... Aksaray ve Laleli'nin karanlık dünyasına girip çıktı. İşini aksattığı için işinden oldu. Ama analar dönemezdi...

İpucu: Fatih'te
Ve ipucuna ulaştı. Kızı Fatih'teydi... Polisin de yardımıyla semtteki uyuşturucu satıcılarını tespit etti. Tanınmamak için kara çarşafa büründü. Bir ara farkedildi ve bıçaklandı. Yılmadı... Yeni yılın ilk günü, kızını Çarşamba'da buldu...


Kızı uğruna kılıktan kılığa girip iz sürdü

Anne E. için kâbus günler 12 yaşındaki kızı bir uyuşturucu satıcısına âşık olup evden kaçınca başladı. Genç kadın tam 3 yıl bir dedektif gibi İstanbul'u didik didik aradı.

Onunki bir annenin evladı uğruna verdiği inanılmaz mücadele. 38 yaşındaki anne E. için zor günler gözü gibi baktığı kızı C., 3 yıl önce 12 yaşındayken bir kafede tanışıp aşık olduğu uyuşturucu satıcısı için okulu bırakıp evden kaçınca başladı. Kızını bulabilmek için İstanbul'un altını üstüne getiren anne E.'nin Beyoğlu'nda girip çıkmadığı bar, gece kulübü kalmadı. Gecelerini sokakta dolaşıp kızını aramakla geçiren anne E., sonunda yorgun düşünce beş yıldızlı bir otelde resepsiyon görevlisi olarak çalıştığı işinden de oldu. Eşi gece gündüz çalıştığı için kızını tek başına aramak zorunda kalan anne en sonunda kızının Fatih'te olduğu ipucunu aldı. Semtin tüm mahalle ve sokaklarının altını üstüne getiren anne oradaki bütün uyuşturucu satıcılarını tespit etti. Her sokak, her köşebaşı, her park artık ondan soruluyordu.

BIÇAKLANDI, YILMADI
Annenin bu takibi Fatih ve Balat'taki uyuşturucu satıcılarını rahatsız etmeye başladı. Sonunda bir mahallede fark edildi ve bıçaklandı. E.'nin 3 yıl çarşafla yaptığı dedektiflik, geçtiğimiz hafta sonuç verdi ve cesur anne, yeni yılın ilk günü çok sevdiği kızı C.'yi Fatih Çarşamba'da buldu. Kızının tanınmayacak halde olduğunu belirten anne E., şu anda 15 yaşında olan C.'nin artık günde 6 tane ecstasy kullanan bir uyuşturucu bağımlısı olduğu gerçeğiyle yüzleşti. Ortaokul birinci sınıfa giderken uyuşturucu tacirlerinin eline düşen C.'nin ibret dolu hikayesi ise okuldan sıkıldıkça kaçıp arkadaşları ile oturduğu kafelerde başladı. C., bu günlerden birinde bir gençle tanıştı. Genç, kıza sürekli evden kaçıp kendisiyle gelmesini ve evlenip mutlu bir yuva kurmak istediğini söyledi. Hayatı toz pembe gören C. de kendisine çok iyi davranan bu gence inandı ve evden kaçtı. Anne E. ise tiyatro dersleri alan, konservatuara göndermeyi hayal ettiği kızının evden kaçmasıyla adeta yıkıldı. Ancak kaderine razı olmayan anne E. kızıyla bağlantısı olan herkesi tek tek sorgulamaya başladı. Bir çoğunun evine ani baskın düzenledi. Genç kadın, Taksim ve Beyoğlu'ndaki bütün barları her gece kızını bulma umuduyla dolaşıyor, gün ağardığında kendini Aksaray ve Laleli'de buluyordu.

POLİS DESTEK VERDİ
Ancak aydınlanan her günün sonunda kolu kanadı kırık evine dönüyordu. Biraz dinlendikten sonra bu kez Fatih'teki parkları kafeleri dolaşmaya çıkıyordu. Bütün barlar artık onu tanıyordu, her seferinde aldığı yanıt aynıydı: "Bıktık senden, kızın burada yok, herkesi rahatsız ediyorsun" Ancak, "Kızını arama, bu sana ders olsun bir daha buraya gelme" şeklindeki tehditler karşısında da yılmayan anne çareyi tanınmamak için kılık değiştirmekte buldu. Çarşamba'da bir dükkandan siyah çarşaf aldı ve nasıl giyileceğini öğrendi. Artık çarşafını giyip kızını aramaya devam edecekti. Günlerce, parklarda oturup etraftaki uyuşturucu trafiğini tespit etmeye çalıştı. Anne E.'nin bu çalışmalarına zamanla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri de destek olmaya başladı.

YENİ YIL HEDİYESİ OLDU
Sonunda kızının Çarşamba'da bulunduğu sokağı tespit eden anne oraya gitti. Kızı onu görünce kaçtı, anne ise peşinden kovaladı ve sonunda onu yakaladı. Annesinden utandığı için onunla gitmek istemiyordu. Anne E., kızını bağrına bastı ve "Ne durumda olursan ol sen benim kızımsın" diyerek onu evine getirdi. Anne E. için yeni yılın ilk günü bulduğu kızı ona yılbaşı hediyesi olmuştu. Beraber olduğu uyuşturucu satıcısıyla harabe evlerde kalan genç kız, bakamadığı için lüle lüle saçlarını kısacık kesmişti. Genç kızın anlattıkları ise binlerce gencimizi bekleyen tüyler ürperten tehlikeyi bir kez daha yüzümüze çarpıyordu.

Havva KIZILIRMAK / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Son yolculukta bile ayrılmadılar
 Çilenin adı 'trafik'
 Havalimanına yolcu akını
 Kayahan "işi zor" diyor
 Oyun çağındalar!
 Eşiniz dört attı, sevişin
 Narkotikten uyuşurucu trafiğine 'aslan pençesi'
 Tüpgaz yangını üç can aldı
 Havaalanında iniş skandalı
 Hem tatil yapalım hem de tüp bebek
 Kurbanlık koyun nezarete alındı!..
 Böyle baba düşman başına
 Yeni yıl onlara ölüm getirdi
 Zenginden alıp fakire veriyorlar
 Dizi atv'de izlenir
 ATM'den 200 bin YTL çaldılar
 Tiyatrocuya 3 yıl hapis
 Müteahhit ölü bulundu
 Sanatçıların kurban tercihi
 Akmerkez'in önü yap-boz gibi
 Sayısal Loto
 Alo SABAH İstanbul
REHA MUHTAR
Yaşanacak gibi duran aşıklar!
Bir kıpırtı var...
MEHMET BARLAS
Fehmi Koru'nun yemeğinde Başbakan da vardı
Hafta başında...
İLKER SARIER
Kuş gribi nedir-2
Bu hastalığın tedavisi var...
MAHMUT ÖVÜR
Esnaf Kefalet Kooperatifleri ne iş yapar?
Türkiye'de...
SAVAŞ AY
Karlı dağdaki ateş
Van'da, kar yağışı yüzünden...
HINCAL ULUÇ
Bardakta yalnız kalmış bir diş fırçası..
Bayram...
Bu fırsat kaçmaz
Bu fırsat kaçmaz
Şişli Belediye Başkanı ve Galatasaray eski yöneticisi Mustafa...
Aç aslana yanaşma!
Aç aslana yanaşma!
Ekonomik krizin yıprattığı Galatasaray, Borussia Dortmund'u gole...
Şifreleri çözüldü
Afgan Devlet Başkanı Karzai, kendisini dünyanın en şık lideri...
Isparta'da şov yaptı
"Başbakan Mumcu" sloganları ile karşılanan Erkan Mumcu,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu