kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hasan Alinin başında refakatçi olarak kalan teyzesi giderek kuş gribi belirtileri göstermeye başlayınca hasta çocuğun yanındaki yatak onun için ayrıldı. Şimdi iki hasta birlikte direniyor.
Bütün dualar Hasan Ali için
Karnesi onu bekledi

Dayan Hasan Ali

Bir ağabeyi ile iki ablası peş peşe kuş gribinden öldü... O ise virüse direniyor... Türkiye, yoğun bakımdan çıkan 6 yaşındaki Hasan Ali'nin iyileşmesini bekliyor.

O KURTULABİLİR
Ölü tavukla oynarken kuş gribine yakalanan ağabeyi Muhammet Ali (16) ile ablası Fatma (15) dört gün arayla öldü... Dün de küçük ablası Hülya'yı (11) yitirdi... Koçyiğit Ailesi'nin tek umudu da, tek çocuğu da oydu artık... Acılı baba Zeki Koçyiğit, "Tek tesellim, Ali'nin kurtuluşu olacak... O da ölürse ben yaşayamam" diyordu.

YA DİĞERLERİ?
Ve ilk müjdeli haber dün geldi... Hasan Ali, virüse karşı savaşında iyileşme belirtisi gösterdi... Doktorlar onu yoğun bakımdan çıkarmaya karar verdi... Minik Hasan Ali bir umut oldu ama, acı tükenmiyor... Doğubayazıt'ın Güllüce Köyü'nden 4 yaşındaki ikizler, Siirt'ten de 5 kardeş kuş gribi kuşkusuyla hastaneye kaldırıldı...


Bütün dualar Hasan Ali için

Kuş gribine 3 kurban veren Koçyiğit ailesinin yüreği hastanede yatan son çocukları 6 yaşındaki Hasan Ali için çarpıyor.

"Benim bütün dualarım seninle" diyen bir Ertan Anapa şarkısı geliyor aklıma. Van YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde tecrit edilmiş bölümde, 1 haftada 3 kardeşini yitirmiş küçük Hasan Ali canıyla pençeleşiyor bak. Ve ben bütün kalbimi sözcüklere yükleyip fısıldıyorum onun baş ucunda; "Bizim bütün dualarımız seninle Hasan Ali. Diren evlat, dayan, dön yine gel aramıza." Gecenin körü. Bin bir çeşit 'şekiller' yapıp o çok özel bölüme girebilmişim. Hasan Ali'nin ölümüne bir kavgaya girdiği bu yoğun bakım yatağında 2 gün önce ablası Fatma Koçyiğit can vermiş kadere bakar mısın?.. Yastığının altında yarım elma duruyor. Salakça bir düşünce geliyor aklıma; "Azrail'e teklif mi bu? Yarım elma canımı alma!" mı diyor ne. Sonra böylesi lüzumsuz hayallenmeleri kovuyorum usumdan.

ÜRKÜTÜCÜ SES
Hasan Ali'nin yanı başında bir yatak daha var. Kendisine refakatçi kalan teyzesi de kuşku uyandırmış doktorlarda. Meğer onda da kuş gribi belirtileri baş göstermiş, onu da yan yatağa koyuvermişler. Esas koğuşa götürüyorHülya Koçyiğitbeni doktor Ahmet bey. Dipte en köşede yatan kız çocuğu Hülya Koçyiğit (11). Her yerinden aletlere bağlı. Yanına yanaşınca daha da büyüyor o garip ses. Garipliği hırıltılı, ürkütücü oluşundan. Ağzından değil içinden bir yerlerden, ciğerlerinden, yüreğinden çıkıyor ses sanki. O kadar hızlı inip kalkıyor ki göğsü, sanki uzun bir koşuyu henüz bitirmiş. Onca sargının, hortumun, yüzüne, boğazına raptedilen onca yaşam iletkeninin arasında bile, çok sevimli, çok şirin, tatlı bir kız çocuğu yüzü var karşımda. Doktorlar hemşireleri birbirlerine bakıp fısıldaşırlarken duyuyorum. "Çok değil en fazla 2-3 saat daha dayanır." Gerçekten de öyle oluyor. Odadan çıkıp hastaneden ayrılışımdan 2 saat sonra son nefesini veriyor Hülya kız. Peki ya diğerleri. O koğuşta annelerinin ağlayışı, hıçkırışı, isyanı haykırışıyla yan yana görüntülediğim diğer çocuklar ne olacak. Mesela Yusuf ne olacak. O da Koçyiğit'lere komşu evdenmiş Doğubeyazıt'ta. Ölen tavuğun başını sopaya geçirip totemcilik oynayanlar arasında o da varmış. Giderek kötüleşiyor durumu. Amayine de "Allah'tan umut kesilmez" diyorlar. Az ötede diğer yataklarda diğer hasta çocuklar. Ölümün bu kadar yanında durmak, soğuğunu hissetmek, yine de orada kalıp çaresiz yavrulara sanki yardım edebilecekmiş duygusu yaşamak ne zorlu ne yaman bir çelişki Allah'ım...

BABANIN FERYADI
"Ben üç gündür sadece cenaze taşıyorum. Bize doğru dürüst tedavi uygulanmadı. Tek tesellim Hasan Ali, o da ölürse ben de ölürüm." Bu yürek yakan sözler 3 yavrusunu Azrail'e kaptıran baba Zeki Koçyiğit'in. Sabah kuş gribinden üçüncü çocuğunun da ölüm haberiyle yıkılan acılı baba, tedavi altındaki son çocuğu Hasan Ali için dua ediyor. Koçyiğit, minik Hasan Ali'nin durumu iyiye gittiği için yoğun bakımdan çıkarılması ile biraz olsun teselli buluyor ve "Oğlum yaşayacak" diye iman getiriyor. Ve devam ediyor: "Oğlum doktor olup ailelerin böyle acılar yaşamasını önleyecek. Onun için sürekli dua ediyorum." Yeğenlerinin ihmal ve ilgisizlik yüzünden öldüğünü öne süren amca İbrahim Koçyiğit ise, "Sağlık Bakanlığı hakkında şikayetçi olacağız" diyor.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Siyami Ersek'te ölümcül mikrop
 Gripli kuşlar Ankara'da
 VIP'te izdiham var!
 Mekke'de ölenlerin sayısı 76'ya çıktı
YILMAZ ÖZDİL
Kışt gribi...
21 şehre kuş avlama yasağı...
ALİ KIRCA
Kınalı Yapıncak'la Şekerci Ali...
Soyadı...
FATİH ALTAYLI
Hesabı Mr. Hiç verecek
Dört günlük gecikmenin hesabını...
ERDAL ŞAFAK
İki arada bir derede
AK Partili Mehmet Dülger'e acıdık.
MEHMET ALTAN
Kuş gribinde kontrgerilla endişesi...
Dün sabah...
Üçüncü raund
İsrail Başbakanı Şaron, yeni kanama üzerine dün üçüncü kez ameliyata...
Berlusconi zam sözünü tutmayınca davalık oldu
Emekli Ida, "En düşük maaş 500 Euro olacak" diyen Berlusconi'ye oy...
Çekleri ödeme başkan Elini öpecekler
Çekleri ödeme başkan Elini öpecekler
G.Saray'daki para krizi 'şimdilik' çözüldü ama tartışmalar bitmiyor.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu